قیمت طلا امروز




 رافائل گلوکسمن کیست؟

 سایت جماران / ۸ ساعت قبل

نواده یک جاسوس شوروی که به فلسطین مهاجرت کرد؛ گلوکسمن، نامزد ریاست جمهوری فرانسه کیست؟

گلوکسمن از خانواده‌ای با پیشینه فکری و سیاسی است و فرزند آندره گلوکسمن، فیلسوف و متفکر فرانسوی است که فعالیت خود را با نزدیکی به مارکسیسم و مائوئیسم آغاز کرد و سپس در دهه 1970 از آن جدا شد و به یکی از برجسته‌ترین نمایندگان جریان «فلاسفه جدید» ضد تمامیت‌خواهی تبدیل گشت.
 نواده یک جاسوس شوروی که به فلسطین مهاجرت کرد؛ گلوکسمن، نامزد ریاست جمهوری فرانسه کیست؟
به گزارش جماران به نقل از رویترز، رافائل گلوکسمن، سیاستمدار فرانسوی، رسماً وارد رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در سال 2027 شد و روز یکشنبه نامزدی خود را اعلام کرد. وی این اقدام را با هدف مقابله با صعود راست افراطی و متحد کردن نیروهای چپ میانه حول یک پروژه سیاسی مشترک عنوان کرد.

گلوکسمن 46 ساله که رهبری حزب «میدان عمومی» از جریان چپ میانه را بر عهده دارد، در مصاحبه با شبکه «تی‌اف1» فرانسه گفت: «بله، من نامزد انتخابات ریاست جمهوری هستم... آیا کشورمان را به دست راست افراطی خواهیم سپرد؟ در مقابل چنین انتخابی، نمی‌توانستم بی‌تفاوت باشم.» وی تأکید کرد که هدفش «پیشرفت فرانسه» است.

وی افزود که تصمیم برای نامزدی «تصمیمی نیست که با بی‌تفاوتی گرفته باشم، به ویژه با توجه به شرایط کنونی... زیرا همه ما هنگام دیدن آنچه برای ملت ما رخ می‌دهد، احساس غم و نگرانی می‌کنیم.»

این اقدام در بحبوحه قطب‌بندی سیاسی در فرانسه پیش از دور اول انتخابات ریاست جمهوری در آوریل 2027 صورت می‌گیرد، به طوری که مارین لوپن، رهبر راست افراطی، در نظرسنجی‌های مربوط به قصد رأی‌دهی پیشتاز است، در حالی که نامزدهای میانه و چپ با چالش‌هایی در جلب حمایت برای رقابت با حزب «اجتماع ملی» مواجه هستند.

 

رافائل گلوکسمن کیست؟

در ادامه، مهم‌ترین اطلاعات در مورد گلوکسمن آمده است:

او یک سیاستمدار، نویسنده و روزنامه‌نگار فرانسوی است که در 15 اکتبر 1979 در بولونی-بیانکور در نزدیکی پاریس متولد شد.

گلوکسمن از خانواده‌ای با پیشینه فکری و سیاسی است و فرزند آندره گلوکسمن، فیلسوف و متفکر فرانسوی است که فعالیت خود را  با نزدیکی به مارکسیسم و مائوئیسم آغاز کرد و سپس در دهه 1970 از آن جدا شد و به یکی از برجسته‌ترین نمایندگان جریان «فلاسفه جدید» ضد تمامیت‌خواهی تبدیل گشت.

پدربزرگ او، روبن گلوکسمن، که در دهه 1920 به فلسطین مهاجرت کرده بود، یک کمونیست بود که توسط سازمان بین‌المللی کمونیست (کمینترن) استخدام شد و بعدها به عنوان جاسوس شوروی در فرانسه، آلمان و بریتانیا تحت پوشش یک تاجر فعالیت می‌کرد.

او در انستیتوی علوم سیاسی پاریس تحصیل کرد و فعالیت حرفه‌ای خود را در روزنامه‌نگاری و کارهای مستند آغاز کرد و سپس به تدریج وارد عرصه سیاست شد. او از سال 2019 عضو پارلمان اروپا از فرانسه است و در سال 2024 مجدداً انتخاب شد.

پیش از ورود به صحنه سیاسی، گلوکسمن به عنوان روزنامه‌نگار و مستندساز کار می‌کرد. از برجسته‌ترین آثار او می‌توان به مستندی درباره مسئولیت فرانسه در نسل‌کشی رواندا در سال 1994 اشاره کرد. او همچنین کاری درباره انقلاب نارنجی در اوکراین در سال 2004 انجام داد.

در سال 2018، گلوکسمن یکی از بنیان‌گذاران حزب (Place Publique / میدان عمومی) بود که جریانی از چپ سوسیال دموکرات و حامی قوی پروژه اروپایی است.

انتخابات پارلمان اروپا در سال 2024 نقطه مهمی در صعود گلوکسمن در صحنه فرانسه بود، زیرا لیست مشترک او با حزب سوسیالیست و  Place Publique  13.83 درصد آرا و 13 کرسی را به دست آورد و در فرانسه پس از تجمع ملی به رهبری جوردان باردلا و لیست اکثریت ریاست‌جمهوری، در رتبه سوم قرار گرفت.

گلوکسمن تلاش می‌کند خود را به عنوان نماینده‌ای از چپ سوسیال دموکرات، حامی اروپا و همچنین به عنوان یک لیبرال دموکرات، در مقابل چپ رادیکال که توسط ژان لوک ملانشون و حزب «فرانسه سرکش» نمایندگی می‌شود، معرفی کند.

 

توجهات اروپایی

گلوکسمن درباره این رقابت گفت: «چپ می‌تواند در انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شود، اگر به اصول خود پایبند باشد... نباید از ملانشون بترسیم.»

گلوکسمن رویکردی طرفدار اتحادیه اروپا و مدافع دموکراسی لیبرال را اتخاذ کرده است، در حالی که سیاست‌های اقتصادی او به برخی از رویکردهای رئیس‌جمهور امانوئل ماکرون نزدیک است، با وجود انتقاد او از برخی تصمیمات ماکرون در حمایت از بخش کسب‌وکار، و با استناد به فعالیت سیاسی میدانی و کار قبلی خود به عنوان مشاور رئیس‌جمهور پیشین گرجستان، میخائیل ساکاشویلی.

سیاست اروپا جایگاه محوری در دیدگاه گلوکسمن دارد، با فراخوان‌های مکرر او برای ایجاد توانایی بیشتر اروپا در دفاع از منافع استراتژیک این قاره.

او همچنین از برجسته‌ترین سیاستمداران فرانسوی طرفدار اوکراین در مواجهه با روسیه است و خواستار ادامه حمایت اروپا از کی‌یف و تقویت توان دفاعی اروپا است.

 

 

 




دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی
خبرگزاری ایرنا

خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی

بیرجند - ایرنا - خراسان جنوبی پس از ۲۶ سال خشکسالی پیاپی، اضافه‌برداشت چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی از منابع زیرزمینی و بروز فرونشست در ۱۷ محدوده مطالعاتی، از مرحله بحران آب عبور کرده و به مرحله ورشکستگی آبی رسیده است؛ وضعیتی که کارشناسان از آن به عنوان «خط قرمز» منابع آبی یاد می‌کنند.
دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی
سایت اقتصادآنلاین

دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی

اصفهان - دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی سه توصیف ساده از زندگی کارگرانی است که این روزها تورم بر زندگی آنها بیش از گذشته سایه انداخته است.
کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد
خبرگزاری ایسنا

کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد

خبر واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد در شب عید فطر و داغدار شدن چندین خانواده، تلخ و تاسف برانگیز است اما این اولین و آخرین حادثه از این دست نبوده و نیست.
«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات
سایت اقتصادآنلاین

«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات

اصفهان- فرش ایرانی به ویژه در استان اصفهان در اوج زیبایی و هنر با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کند که می‌تواند این هنر اصیل را از عرش به فرش سوق دهد.
اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز
سایت تجارت نیوز

اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز

پدیده فرونشست، در ایران به بحرانی تبدیل شده است که مسئولان به هشدار در مورد آن بسنده می‌کنند.
غمنامه هیرکانی
روزنامه آرمان امروز

غمنامه هیرکانی

آرمان امروز : کارشناسان و مدیران منابع طبیعی در مازندران مراکز انباشت چوب را مسلخی برای جنگل‌های هیرکانی برشمردند و خواستار تجدید نظر در فرایند اعطای مجوز به این واحدها شدند چرا که این مراکز زمینه ای برای نابودی جنگل در شهرهای مختلف مازندران را فراهم می کند. به گزارش ایرنا، با توجه به افزایش [ ]
دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان
سایت اقتصادآنلاین

دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان

در سال‌های اخیر سختگیرانه‌تر شدن شرایط تحریم بر علیه ایران بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک از جمله صنعت فرش دستبافت را دستخوش تحول کرده است.
روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت
خبرگزاری ایلنا

روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت

گزارش فوریت هاى مرکز پلیس فارس در بازه زمانی مهر و آبان نشان می دهد که آمار خشونت و قتل به دلایل مختلف در استان فارس روند افزایشی داشته است.
         
غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد
خبرگزاری مهر

غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد

اصفهان- بیدار شدن غول خفته گاوخونی یعنی فاجعه‌ اقتصادی و اجتماعی، یعنی کانون‌های ریزگردی که امروز چشم و ریه دیار زنده رود را پر کرده و فردا بی‌شک ۱۴ استان از جمله پایتخت را درگیر خواهد کرد.
صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی
سایت تحلیل بازار

صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی

ساری- سال ها از اجرای سهام عدالت می گذرد و نه تنها کام دارندگانش شیرین نشد بلکه رویای جاماندگان هم رنگ نگرفت.
سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند
خبرگزاری ایلنا

سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند

فعال سیاسی اصلاح طلب در قزوین گفت: درد بزرگی است که در جمهوری اسلامی که با 98 درصد تایید شده است اما در انتخابات برگزار شده طی سالهای اخیر، بیش از ۶۰ درصد مردم شرکت نکنند؛ البته کسانی که شیوه حکمرانی جامعه را قبول ندارند بیشتر از این تعداد است زیرا کسانی که رای سفید داده یا به افراد دیگری غیر از گفتمان …
ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»
روزنامه آرمان

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»

آرمان امروز : رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول همچنان به صورت خام وارد رودخانه دز می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، موجب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است. مسعود نوری‌پور در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز که در دزفول برگزار شد، اظهار کرد: [ ]
مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند
خبرگزاری ایلنا

مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند

یک کارشناس جمع آوری متکدیان گفت: گاهی ما به دنبال دستگیری متکدی خانم هستیم و وقتی او را دستگیر می کنیم متوجه می شویم که او یک مرد است و برای اینکه شناخته نشود و به قولی بهتر دل مردم را به دست آورد خودش را با لباس زنانه و چادر می پوشاند.