قیمت طلا امروز




 هوش مصنوعی و حمله سایبری

 سایت عصرایران / ۳۳ ساعت قبل

نخستین حمله سایبری هوش مصنوعی به یک دولت انجام شد

ابزار مورد استفاده مهاجمان، بدافزاری پیچیده و اختصاصی که توسط یک دولت ساخته شده باشد نبود، بلکه با استفاده از ابزارهای عمومی و در دسترس ایجاد شده بود.
 نخستین حمله سایبری هوش مصنوعی به یک دولت انجام شد
عصر ایران- The times Tabloid گزارش داد:

 پژوهشگران امنیت سایبری در شرکت اسرائیلی Dream از آنچه به گفته کارشناسان نخستین حمله سایبری کاملاً خودمختار مبتنی بر هوش مصنوعی علیه یک دولت است، پرده برداشته‌اند.عملیاتی چهارروزه که اوایل ژوئیه علیه سامانه‌های دولتی تایوان انجام شد و گمان می‌رود به چین مرتبط باشد.

 ابزار مورد استفاده مهاجمان، بدافزاری پیچیده و اختصاصی که توسط یک دولت ساخته شده باشد نبود، بلکه با استفاده از ابزارهای عمومی و در دسترس ایجاد شده بود.

مهاجمان از چارچوب‌های متن‌باز عامل‌های هوش مصنوعی، از جمله Hermes، توسعه‌یافته توسط Nous Research، و OpenClaw استفاده کردند تا یک سامانه چندعاملی بسازند.

 این سامانه می‌توانست شبکه‌ها را شناسایی کند، آسیب‌پذیری‌ها را پیدا کند، برای نفوذ تلاش کند و در صورت شکست یک روش، تاکتیک خود را تغییر دهد.

در اوج فعالیت این سلاح سایبری، حداکثر هشت عامل هوش مصنوعی به‌طور همزمان فعالیت می‌کردند و هر کدام هدف یا روش حمله متفاوتی را دنبال می‌کردند؛ چیزی شبیه به یک تیم هماهنگ‌شده حمله سایبری، نه صرفاً یک اسکریپت از پیش برنامه‌ریزی‌شده.

این عملیات بین ۱ تا ۴ ژوئیه ۲۰۲۶ انجام شد. در جریان ۱۲ موج حمله، این سامانه ۲۱ سیستم دولتی متصل به یکدیگر را شناسایی کرد، ۸۵ حساب کاربری کارکنان را هک کرد و دست‌کم ۲۵۶۴ پرونده پرسنلی را خارج کرد.

پژوهشگران همچنین یک آرشیو ۱۶۰ مگابایتی شامل ۱۳۹۵ فایل از محیط عملیاتی مهاجمان به دست آوردند که در میان آنها هفت کلید محرمانه ورود یکپارچه، شش اعتبارنامه پایگاه داده و اطلاعات مربوط به محدوده‌های IP داخلی وجود داشت. چرا این حمله «خودمختار» بود؟

به گفته پژوهشگران، این سامانه فقط دستورهای از پیش نوشته‌شده را با سرعت بیشتری از انسان اجرا نمی‌کرد، بلکه وارد چیزی شد که محققان آن را «چرخه‌های یادگیری» نامیده‌اند.

عامل‌های هوش مصنوعی به‌صورت مستقل پایگاه‌های اطلاعاتی آسیب‌پذیری‌ها، مخازن گیت‌هاب و مقالات تحقیقاتی امنیت سایبری را جست‌وجو می‌کردند تا تکنیک‌ها و آسیب‌پذیری‌های مناسب برای زیرساخت هدف را پیدا کنند.

اگر یک مسیر حمله مسدود می‌شد، سامانه مسیرهای مختلف را بر اساس احتمال موفقیت دوباره رتبه‌بندی می‌کرد و به‌صورت خودکار سراغ گزینه بعدی می‌رفت.

این عملیات همچنین از اهداف اولیه فراتر رفت و فروشندگان زنجیره تأمین فناوری اطلاعات دولت، یک سازمان ایمنی هسته‌ای، سامانه ایمیل دولتی و دست‌کم هفت شرکت انرژی را نیز هدف قرار داد. آیا چین پشت حمله بود؟

شرکت Dream رسماً این حمله را به دولت چین یا گروه هکری مشخصی نسبت نداده است، اما می‌گوید اسناد عملیاتی داخلی مهاجمان به زبان چینی ساده‌شده نوشته شده بود که می‌تواند نشان‌دهنده فعالیت یک اپراتور چینی‌زبان باشد.

وزارت امور دیجیتال تایوان نیز وقوع یک حمله سایبری با کمک هوش مصنوعی علیه نهادهای دولتی در ماه ژوئیه را تأیید کرده است.

در مقابل، سخنگوی وزارت خارجه چین به CNN گفت که از این ماجرا اطلاعی ندارد.

کِنی هوانگ، رئیس مرکز اطلاعات شبکه تایوان، این حادثه را نخستین مورد افشاشده از یک حمله کاملاً خودکار علیه یک دولت می‌داند.

شرکت Dream در جمع‌بندی خود درباره این حمله نوشت: هزینه اجرای یک حمله توانمند به‌شدت کاهش یافته، اما هزینه دفاع در برابر آن کاهش نیافته است. دلیل اهمیت این اتفاق چیست؟

در حملات سایبری قبلی، هوش مصنوعی معمولاً به مهاجمان انسانی کمک می‌کرد؛ برای مثال در نوشتن کد، ساخت ایمیل‌های فیشینگ یا جست‌وجوی آسیب‌پذیری‌ها.

اما در این عملیات، پس از راه‌اندازی سامانه، ظاهراً نیازی به دخالت مداوم انسان وجود نداشت. عامل‌ها طی چهار روز به‌صورت مستقل اهداف خود را دنبال کردند، آموختند، تاکتیک‌هایشان را تغییر دادند و دامنه عملیات را گسترش دادند.

این تغییر از «حمله با کمک هوش مصنوعی» به «حمله خودمختار با هوش مصنوعی» می‌تواند محاسبات امنیت سایبری دولت‌ها را تغییر دهد.

پرسش نگران‌کننده‌تر این است که آیا عملیات مشابهی هم‌اکنون علیه دولت‌های دیگر در جریان است و هنوز شناسایی یا افشا نشده است. پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر دستور دادستان مشهد درباره برخورد با "برهنگی" نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : سیدحسن خمینی: فتح المبین، صلح حدیبیه بود نه جنگ‌های پیامبر بیشتر بخوانید: یک سکه تا هک هواپیما؛ حفره امنیتی خطرناک در بوئینگ ۷۳۷ کشف شد چرا سایت‌های ایرانی باز نمی‌شوند؟ ربات جعلی «بانک ملی»؛ یک کد پنج‌رقمی که حساب بانکی و تلگرام کاربران را خالی می‌کند تماشاخانه بفرمایید جنوب ؛ پیاده‌روی در حمام داغ و تخم‌مرغ با طعم آسفالت یک جرعه آب برای هدهد؛ یک گودال مرگ برای کل و بزها / دو تصویر از یک ماجرا فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران







دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی
خبرگزاری ایرنا

خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی

بیرجند - ایرنا - خراسان جنوبی پس از ۲۶ سال خشکسالی پیاپی، اضافه‌برداشت چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی از منابع زیرزمینی و بروز فرونشست در ۱۷ محدوده مطالعاتی، از مرحله بحران آب عبور کرده و به مرحله ورشکستگی آبی رسیده است؛ وضعیتی که کارشناسان از آن به عنوان «خط قرمز» منابع آبی یاد می‌کنند.
دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی
سایت اقتصادآنلاین

دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی

اصفهان - دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی سه توصیف ساده از زندگی کارگرانی است که این روزها تورم بر زندگی آنها بیش از گذشته سایه انداخته است.
کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد
خبرگزاری ایسنا

کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد

خبر واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد در شب عید فطر و داغدار شدن چندین خانواده، تلخ و تاسف برانگیز است اما این اولین و آخرین حادثه از این دست نبوده و نیست.
«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات
سایت اقتصادآنلاین

«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات

اصفهان- فرش ایرانی به ویژه در استان اصفهان در اوج زیبایی و هنر با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کند که می‌تواند این هنر اصیل را از عرش به فرش سوق دهد.
اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز
سایت تجارت نیوز

اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز

پدیده فرونشست، در ایران به بحرانی تبدیل شده است که مسئولان به هشدار در مورد آن بسنده می‌کنند.
غمنامه هیرکانی
روزنامه آرمان امروز

غمنامه هیرکانی

آرمان امروز : کارشناسان و مدیران منابع طبیعی در مازندران مراکز انباشت چوب را مسلخی برای جنگل‌های هیرکانی برشمردند و خواستار تجدید نظر در فرایند اعطای مجوز به این واحدها شدند چرا که این مراکز زمینه ای برای نابودی جنگل در شهرهای مختلف مازندران را فراهم می کند. به گزارش ایرنا، با توجه به افزایش [ ]
دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان
سایت اقتصادآنلاین

دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان

در سال‌های اخیر سختگیرانه‌تر شدن شرایط تحریم بر علیه ایران بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک از جمله صنعت فرش دستبافت را دستخوش تحول کرده است.
روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت
خبرگزاری ایلنا

روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت

گزارش فوریت هاى مرکز پلیس فارس در بازه زمانی مهر و آبان نشان می دهد که آمار خشونت و قتل به دلایل مختلف در استان فارس روند افزایشی داشته است.
         
غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد
خبرگزاری مهر

غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد

اصفهان- بیدار شدن غول خفته گاوخونی یعنی فاجعه‌ اقتصادی و اجتماعی، یعنی کانون‌های ریزگردی که امروز چشم و ریه دیار زنده رود را پر کرده و فردا بی‌شک ۱۴ استان از جمله پایتخت را درگیر خواهد کرد.
صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی
سایت تحلیل بازار

صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی

ساری- سال ها از اجرای سهام عدالت می گذرد و نه تنها کام دارندگانش شیرین نشد بلکه رویای جاماندگان هم رنگ نگرفت.
سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند
خبرگزاری ایلنا

سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند

فعال سیاسی اصلاح طلب در قزوین گفت: درد بزرگی است که در جمهوری اسلامی که با 98 درصد تایید شده است اما در انتخابات برگزار شده طی سالهای اخیر، بیش از ۶۰ درصد مردم شرکت نکنند؛ البته کسانی که شیوه حکمرانی جامعه را قبول ندارند بیشتر از این تعداد است زیرا کسانی که رای سفید داده یا به افراد دیگری غیر از گفتمان …
ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»
روزنامه آرمان

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»

آرمان امروز : رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول همچنان به صورت خام وارد رودخانه دز می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، موجب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است. مسعود نوری‌پور در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز که در دزفول برگزار شد، اظهار کرد: [ ]
مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند
خبرگزاری ایلنا

مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند

یک کارشناس جمع آوری متکدیان گفت: گاهی ما به دنبال دستگیری متکدی خانم هستیم و وقتی او را دستگیر می کنیم متوجه می شویم که او یک مرد است و برای اینکه شناخته نشود و به قولی بهتر دل مردم را به دست آورد خودش را با لباس زنانه و چادر می پوشاند.