قیمت طلا امروز




 گرم نگه داشتن انگشتان

 سایت فرارو / ۳۰ ساعت قبل

ارتش آمریکا بدون دستکش شد؟

یک فناوری جدید ارتش آمریکا قرار است مشکل همیشگی سربازان در سرمای شدید را حل کند؛ گرم نگه داشتن انگشتان بدون پوشیدن دستکش.
 ارتش آمریکا بدون دستکش شد؟
فرارو - ارتش آمریکا در حال توسعه دستگاهی است که می‌تواند دست و انگشتان سربازان را در سرمای شدید گرم نگه دارد، بدون اینکه آنها مجبور به پوشیدن دستکش‌های ضخیم باشند؛ نمونه اولیه این فناوری در آزمایشی در آلاسکا توانسته مهارت حرکتی دست را در برخی موارد تا ۵۰ درصد افزایش دهد.

به گزارش فرارو، این دستگاه که Personal Heating Dexterity Device نام دارد، حاصل حدود یک دهه تحقیق جان کاستلانی، فیزیولوژیست پژوهشی مؤسسه تحقیقات پزشکی و زیست‌محیطی ارتش آمریکا (USARIEM) و تیم اوست. ایده اصلی ساده است: به جای گرم کردن مستقیم دست، ساعد گرم می‌شود تا جریان خون گرم بیشتری به انگشتان برسد.

مشکل از آنجا شروع می‌شود که سرما علاوه بر کاهش دمای انگشتان، توانایی انجام حرکات دقیق را نیز مختل می‌کند. از سوی دیگر، دستکش‌های ضخیم هم اگرچه از دست در برابر سرما محافظت می‌کنند، اما انجام کارهای ظریف را دشوارتر می‌کنند؛ مسئله‌ای که برای سربازانی که باید با تجهیزات کار کنند یا مهمات بارگذاری کنند، اهمیت زیادی دارد.

پژوهشگران پیش از ساخت نمونه نهایی، این ایده را در آزمایش‌های کنترل‌شده بررسی کردند. در یکی از آزمایش‌ها، هشت داوطلب در محیطی با دمای صفر درجه سانتی‌گراد قرار گرفتند. دمای انگشتان آنها به‌طور میانگین حدود ۱۰ تا ۱۱ درجه سانتی‌گراد بود. پس از گرم کردن ساعد، دمای انگشتان حدود سه درجه افزایش یافت و همین افزایش دما توانست مهارت حرکتی دست را حدود ۵۰ درصد بهبود دهد.

کاستلانی می‌گوید یکی از مشکلات اصلی در هوای سرد، کاهش جریان خون در اندام‌های انتهایی است. بدن در واکنش به سرما رگ‌های دست و پا را منقبض می‌کند تا گرما را برای اندام‌های حیاتی حفظ کند؛ در نتیجه، انگشتان سردتر و انجام حرکات دقیق دشوارتر می‌شود.

نمونه اولیه دستگاه به شکل یک آستین گرم‌شونده روی ساعد قرار می‌گیرد و با باتری کار می‌کند. ارتش آمریکا تأکید کرده که طراحی آن با هدف کاهش حجم و مصرف انرژی انجام شده تا سربازان مجبور نباشند در کنار تجهیزات خود منابع انرژی سنگین حمل کنند.

نمونه اولیه این فناوری در اوایل سال ۲۰۲۶ در آلاسکا آزمایش شد و بر اساس اعلام رسمی ارتش آمریکا، در برخی شرایط مهارت حرکتی دست را تا ۵۰ درصد افزایش داد. پس از پایان مرحله تحقیقاتی، این پروژه برای ادامه توسعه به دفتر برنامه‌ریزی Warfighter Health, Protection and Evacuation منتقل شده است.

پژوهشگران ابتدا گرم کردن صورت را نیز به‌عنوان راهی برای افزایش جریان خون دست‌ها بررسی کرده بودند، اما این روش نتیجه مورد انتظار را نداشت و در نهایت تمرکز فناوری روی گرم کردن ساعد قرار گرفت.

اگرچه این فناوری در ابتدا برای سربازانی طراحی شده که در شرایط بسیار سرد فعالیت می‌کنند، کاربرد احتمالی آن می‌تواند فراتر از ارتش باشد؛ از کارگران ساختمانی و تکنسین‌های خطوط انتقال برق گرفته تا مکانیک‌ها و ورزشکارانی که در هوای سرد فعالیت می‌کنند.




دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - 24 August 2026
خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی
خبرگزاری ایرنا

خراسان جنوبی؛ از بحران تا ورشکستگی منابع آبی

بیرجند - ایرنا - خراسان جنوبی پس از ۲۶ سال خشکسالی پیاپی، اضافه‌برداشت چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعبی از منابع زیرزمینی و بروز فرونشست در ۱۷ محدوده مطالعاتی، از مرحله بحران آب عبور کرده و به مرحله ورشکستگی آبی رسیده است؛ وضعیتی که کارشناسان از آن به عنوان «خط قرمز» منابع آبی یاد می‌کنند.
دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی
سایت اقتصادآنلاین

دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی/ از تاثیر تورم بر زندگی کارگری تا نیاز به نیروی کار تخصصی

اصفهان - دستمزدهای پایین، ساعات کاری طولانی و کمبود امنیت شغلی سه توصیف ساده از زندگی کارگرانی است که این روزها تورم بر زندگی آنها بیش از گذشته سایه انداخته است.
کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد
خبرگزاری ایسنا

کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟/ جاده‌ای که ۶ استاندار پشت سر گذاشت و تکمیل نشد

خبر واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد در شب عید فطر و داغدار شدن چندین خانواده، تلخ و تاسف برانگیز است اما این اولین و آخرین حادثه از این دست نبوده و نیست.
«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات
سایت اقتصادآنلاین

«فرش ایرانی» یک گام تا سقوط/ از کمبود نیروی کار ماهر و کپی‌برداری تا اهمیت برندینگ و صادرات

اصفهان- فرش ایرانی به ویژه در استان اصفهان در اوج زیبایی و هنر با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می کند که می‌تواند این هنر اصیل را از عرش به فرش سوق دهد.
اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز
سایت تجارت نیوز

اینفوگرافیک/ پدیده فرونشست در کدام استان‌ ها بحرانی تر است؟ - تجارت‌نیوز

پدیده فرونشست، در ایران به بحرانی تبدیل شده است که مسئولان به هشدار در مورد آن بسنده می‌کنند.
غمنامه هیرکانی
روزنامه آرمان امروز

غمنامه هیرکانی

آرمان امروز : کارشناسان و مدیران منابع طبیعی در مازندران مراکز انباشت چوب را مسلخی برای جنگل‌های هیرکانی برشمردند و خواستار تجدید نظر در فرایند اعطای مجوز به این واحدها شدند چرا که این مراکز زمینه ای برای نابودی جنگل در شهرهای مختلف مازندران را فراهم می کند. به گزارش ایرنا، با توجه به افزایش [ ]
دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان
سایت اقتصادآنلاین

دار مشکلات بر گردن فرش دستبافت/ عرضه گسترده فرش‌های بی کیفیت افغان در بازار گلستان

در سال‌های اخیر سختگیرانه‌تر شدن شرایط تحریم بر علیه ایران بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک از جمله صنعت فرش دستبافت را دستخوش تحول کرده است.
روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت
خبرگزاری ایلنا

روایتی از افزایش آمار خشونت و قتل در فارس/ نقش رفاه عمومی در کاهش خشونت

گزارش فوریت هاى مرکز پلیس فارس در بازه زمانی مهر و آبان نشان می دهد که آمار خشونت و قتل به دلایل مختلف در استان فارس روند افزایشی داشته است.
         
غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد
خبرگزاری مهر

غول خفته گاوخونی بیدار شد/ ۱۴ استان درگیر خواهند شد

اصفهان- بیدار شدن غول خفته گاوخونی یعنی فاجعه‌ اقتصادی و اجتماعی، یعنی کانون‌های ریزگردی که امروز چشم و ریه دیار زنده رود را پر کرده و فردا بی‌شک ۱۴ استان از جمله پایتخت را درگیر خواهد کرد.
صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی
سایت تحلیل بازار

صف جاماندگان سهام عدالت طولانی| جاماندگان منتظر و سهامداران ناراضی

ساری- سال ها از اجرای سهام عدالت می گذرد و نه تنها کام دارندگانش شیرین نشد بلکه رویای جاماندگان هم رنگ نگرفت.
سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند
خبرگزاری ایلنا

سرمایه اجتماعی کشور از بین رفته است/ بیش از ۸۰ درصد مردم شیوه حاکم بر نحوه اداره کشور را قبول ندارند

فعال سیاسی اصلاح طلب در قزوین گفت: درد بزرگی است که در جمهوری اسلامی که با 98 درصد تایید شده است اما در انتخابات برگزار شده طی سالهای اخیر، بیش از ۶۰ درصد مردم شرکت نکنند؛ البته کسانی که شیوه حکمرانی جامعه را قبول ندارند بیشتر از این تعداد است زیرا کسانی که رای سفید داده یا به افراد دیگری غیر از گفتمان …
ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»
روزنامه آرمان

ورود ۶۰ درصد فاضلاب شهری دزفول به رودخانه «دز»

آرمان امروز : رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: ۶۰ درصد از فاضلاب شهری دزفول همچنان به صورت خام وارد رودخانه دز می‌شود که این موضوع علاوه بر خطرات بهداشتی فراوان، موجب نگرانی دوستداران محیط زیست شده است. مسعود نوری‌پور در جلسه کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز که در دزفول برگزار شد، اظهار کرد: [ ]
مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند
خبرگزاری ایلنا

مردان متکدی برای کسب درآمد بیشتر لباس زنانه بر تن می‌کنند

یک کارشناس جمع آوری متکدیان گفت: گاهی ما به دنبال دستگیری متکدی خانم هستیم و وقتی او را دستگیر می کنیم متوجه می شویم که او یک مرد است و برای اینکه شناخته نشود و به قولی بهتر دل مردم را به دست آورد خودش را با لباس زنانه و چادر می پوشاند.