یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

سبزیجاتی که پس از پخت سالم تر می شوند


سبزیجاتی که پس از پخت سالم تر می شوند

خوردن سبزیجات بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم است. گفته می‌شود خوردن سبزیجات خام بهترین ارزش غذایی را دارد. با این وجود پختن برخی سبزیجات ارزش غذایی آن را بالا می‌برد.

گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی مواد مغذی و ویتامین c و لیکوپن زیادی دارند. لیکوپن فیتوکمیکالی است که رنگ قرمز و خواص آنتی اکسیدانی را به گوجه داده است. بخارپز کردن یا پختن گوجه‌فرنگی روشی برای بالا بردن مقدار لیکوپن است. تحقیقات نشان داده‌اند لیکوپن خطر سرطان را کاهش می‌دهد، سلامت قلب را بهبود می‌بخشد و واکنش عصبی را بهتر می‌کند.

بروکلی

بروکلی از سبزیجات چلیایی است که خواص آنتی اکسیدان زیادی دارد. همچنین منبعی غنی از لوتئین و توکوفرول است. این ترکیبات شیمیایی خطر سرطان را با کاهش التهاب رگ‌های خونی کم می‌کنند. بروکلی یک سبزی سم زدا است. پختن بروکلی آزادسازی کارتنوئیدها را سرعت می‌دهد. کارتنوئیدها پروتئین زیادی دارند و در زمان پخت پروتئین بیشتری آزاد می‌کنند.

پختن بروکلی کارتنوئیدهایی مانند لوتئین و فیتون را بهبود می‌بخشند. تحقیقات نشان داده‌اند فیتون ها خطر سرطان پروستات را کم کرده، سلامت قلب را بهبود بخشیده و التهاب رگ‌های خونی را کاهش می‌دهد.

هویج

هویج منبعی غنی از بتاکاروتن، فیبر و ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوان است. هویج به خاطر مقدار زیاد ویتامین A و بتاکاروتن خواص آنتی اکسیدانی برای سلامت دارد.



همچنین مشاهده کنید