جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

لیون قدم در راه قهرمانی تازه


لیون قدم در راه قهرمانی تازه

پس از ۶ بار كسب متوالی مقام قهرمانی لیگ فوتبال فرانسه از طریق مربیگری ژاك سانتینی, پل لگوئن و ژرار هولیه انگار نوبت آن رسیده است كه قهرمانی هفتم با رهبری مربی جدید باشگاه المپیك لیون یعنی آلن پرن به دست آید

پس از ۶ بار كسب متوالی مقام قهرمانی لیگ فوتبال فرانسه از طریق مربیگری ژاك سانتینی، پل لگوئن و ژرار هولیه انگار نوبت آن رسیده است كه قهرمانی هفتم با رهبری مربی جدید باشگاه المپیك لیون یعنی آلن پرن به دست آید.

مبنای این استدلال فقط برد ۰-۲ مردان ژرلان در برابر اوسر در هفته آغازین از فصل جدید (۲۰۰۸-۲۰۰۷) لیگ نیست، بلكه سازمان قوی و كار تشكیلاتی منظم موجود در باشگاه لیون است كه چنین احتمالی را قوت می بخشد.

از این طریق و وجود مدیریت قوی لیون توانسته است به طور متوسط هر دو سال یك بار تغییر مربی بدهد و متضرر نشود و بلكه از نو و هر بار با قاطعیت بیشتر قهرمان گردد. هر مرتبه و در پایان هر فصل نیز نوعی ترمیم كوچك اما مؤثر در پرسنل و نیروی انسانی لیون صورت پذیرفته ولی ساختار اصلی به جای خود مانده تا پیروزی تازه ای را به ارمغان آورد و این لااقل در مورد لیگ داخلی از هر جهت صدق كرده است و در حالی كه طی ۶ ۷، سال اخیر به دفعات و كرات در باشگاه های رقیب مثل موناكو، پاری سن ژرمن و مارسی تغییراتی اساسی در سطح مدیریت و مربیگری و یا ساختاری و طریقه اداره تیم روی داده، لیون مظهر ثبات بوده است.

● بدون ترس

این ثبات با مدیریت ژان میشل اولاس در ژرلان به وجود آمده و او از رفتن سانیتنی و سپس لگوئن، با وجود ۳ قهرمانی متوالی كه این یكی نصیب لیون كرد، نهراسید و با رفتن هولیه هم كه به عنوان جانشین لگوئن مصدر كار شده بود، نیز نگران نشد و حالا چند ماهی است كه كار را به آلن پرن سپرده و این مربی جدید همانی است كه فصل پیش سوشو را فاتح جام حذفی فرانسه كرد و سابقه هدایت باشگاه مارسی را هم دارد.

البته در ماه های اخیر تغییراتی دیگر هم در ژرلان حادث شده كه نفی كننده فضای ثبات در این باشگاه بوده است. اگر رفتن هولیه به این سبب بود كه نتوانست لیون را به هدف اصلی اش (فینالیست شدن در جام قهرمانان اروپا) برساند، اما فروش گسترده تعدادی از نفرات كلیدی تیم شامل مالودا، ابیدل، تیاگو، كاساپا، برتود و الودیا را چیزی نبود كه بتوان عادت لیون توصیف كرد. ویلتورد نیز به دشواری و در حالی كه تا یك قدمی الحاق به رنه پیش رفته بود، در ژرلان ماندنی شد و «فرد» مهاجم برزیلی باشگاه مشكلاتی انضباطی را آفرید.

جونینو پرنام بوكانوی برزیلی و سیدنی گوو نیز بسیار آشكار بر سر مسائل داخلی تیم و نحوه اداره لیون به مشاجره مطبوعاتی پرداختند و در نیتجه تیمی كه تحویل پرن داده شده و از اواسط مردادماه حضور در فصل جدید لوشامپیونا را شروع كرده، برخلاف تابستان های گذشته با نوعی بی ثباتی وارد عرصه كارزار شده است.

پرن هم با هوش تر و واقع بین تر از آن است كه نداند ونگوید در شرایط سخت و بالنسبه بدی در ژرلان سكاندار شده و بنابراین باید ابتدا وحدت كامل گروهی را بر لیون حاكم گرداند. « وقتی چندماه پیش به ژرلان آمدم، به وضوح حس كردم كه نوعی تنش وجود دارد و برای من تعجب آور بود كه چرا پس از یك قهرمانی مطلق تازه در لوشامپیونا باید اوضاع بدان گونه باشد.»

● ساختن آینده

لیون به واقع با فتح مجدد لوشامپیونا به نخستین تیمی بدل شد كه توانسته است در یكی از لیگ های اصلی پنج گانه اروپا به ۶ قهرمانی متوالی برسد و این كار هرگز در لیگ های اسپانیا، ایتالیا و یا آلمان و انگلیس انجام نشده است. به حرف های پرن بازمی گردیم.

«احساس من این بود كه ناراحتی دیرپای حذف شدن به دست آ.اس.رم در مرحله یك هشتم نهایی جام قهرمانان اروپا لیون را بشدت آزار می داد. از من كاری ساخته نبود و من فقط می توانستم آینده را بسازم و آینده با تلاش برای بازگرداندن نظم سابق و جاانداختن یك سیستم جدید ساخته می شد. این كه مربیان تیم نیز عوض شدند و گروه وابسته به من سر كار آمدند، به خودی خود یك فشار اضافی بر لیون بود.»

با این حال در اوایل فصل تازه نشانه هایی بزرگ از لرزش و ضررهای برخاسته از موضوعات فوق در اردوی لیون رؤیت نشده است و برعكس این تیم پیش از شروع فصل یك تورنمنت چندجانبه دوستانه در آسیا تحت عنوان جام صلح را فتح كرد و سپس در بازی سوپرجام فرانسه ۱-۲ بر «سوشو»یی غلبه كرد كه همان تیم سابق پرن است.

● پویا و پرتلاش

برد ۰-۲ در برابر اوسر در هفته آغازین فصل جدید لیگ فرانسه نیز حاكی از آن است كه لیون برخلاف دغدغه های ۲ ماه پیش هویت و استحكام خود را از دست نداده وهمان قدر پویا و پرتلاش است كه در گذشته بود. پرن در فاصله كمی تا شروع پاییز ۲۰۰۷ می گوید: «از همان ابتدای كار مشترك با بازیكنان لیون به آنها تفهیم كردم كه چه می خواهم و اهدافم چیست و من نیز از ایده آل های آنان سر درآوردم. خوشبختانه هر دو سو یكدیگر را پذیرفته و قبول كرده ایم كه با هم كار كنیم. امروز براساس آن تفاهم، وحدتی جالب بر لیون حاكمیت دارد و همگی سعی كرده ایم چیز تازه ای را بسازیم.»

با این حال حرف صحیح تر آن است كه پرن بگوید او و شاگردانش كوشیده اند با پرهیز از ساختن چیزی كاملاً نو، همان فرمول های موفقیت گذشته را در ژرلان تكرار و بنا و روال كاری سابق را تجدید بنا كنند. اضافه بر آن بخشی از استخوان بندی قبلی و اسكلت پیشین لیون نیز سرجایش مانده كه متشكل از گریگوری كوپه معروف درون دروازه و كیم كالستروم و جره می تولالان در خط میانی هم می شود و جونینیو و ویلتورد و گوو را نیز در برمی گیرد.

لیون از خرید نفرات جدید طی تابستان امسال هم غافل نمانده و از این طریق متیو بودمر، قادر كیتا، فابیو گروسو و ندیر بل حاجی به عضویت این تیم در آمده اند و جوانان بالنده ای چون كریم بنزما، حاتم بن عرفا و لوا رمی نیز در لیون مانده اند و این چنین است كه این تیم دوباره در هیأت مدعی اول قهرمانی در لوشامپیونا فرو رفته است، بخصوص كه سایر مدعیان لیگ اصلاً تداوم شاگردان پرن را ندارند.

● غفلت نكنید

حرف آخر را نیز مربی پیشین مارسی می زند. «هدف اول ما طبعاً تكرار قهرمانی مان در لوشامپیونا است كه به خاطر تغییرات نسبتاً وسیع در ژرلان و قوی تر شدن رقبای ما طبعاً آسان نخواهد بود، هر سه تیم مارسی، موناكو و پاری سن ژرمن در قیاس با فصل پیش قوی تر شده اند و از لانس و لیل هم نباید غفلت ورزید. به خاطر همه این مسائل بود كه داشتن شروعی قوی و توأم با پیروزی در فصل جدید برای ما بسیار الزامی بود و خوشبختانه به آن رسیدیم.»

و البته باخت ۰-۱ در برابر تولوز در هفته دوم لیگ فرانسه نیز رایزنی و طرز نگرش فوق را تغییر نداده است.

منبع: Uefa



همچنین مشاهده کنید