شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

رابطه زناشویی پس از زایمان


رابطه زناشویی پس از زایمان

روابط زناشویی در دوران پس از زایمان و زمان آمادگی برای شروع آن در میان افراد متفاوت است و خانم‌ها نباید با مقایسه خود با دیگر خانم‌هایی که مادر شده‌اند، برای خود نگرانی درست …

روابط زناشویی در دوران پس از زایمان و زمان آمادگی برای شروع آن در میان افراد متفاوت است و خانم‌ها نباید با مقایسه خود با دیگر خانم‌هایی که مادر شده‌اند، برای خود نگرانی درست کنند. برخی از خانم‌ها در چند هفته اول بعد از زایمان این آمادگی را کسب می‌کنند ولی برخی دیگر برای کسب این آمادگی به ۴ تا ۶ ماه وقت نیاز دارند که ‌باید برای زوج این مساله تبیین شود و در این زمینه آگاه شوند. اگر همسران در این مورد ناآگاه باشند، ممکن است مشکلات ارتباطی برایشان به وجود آید. با توجه به ورود یک عضو جدید به خانواده و اینکه خانم‌ها دوران حساس شیردهی را می‌گذرانند، ممکن است رفتارهای نسنجیده مرد باعث شود زن دچار احساس بی‌کفایتی شود.

گاهی هم مردان حساس و آسیب‌پذیر می‌شوند و احساس می‌کنند کنار گذاشته شده‌اند. نوع رفتار همسران، در برقراری ارتباط عمیق عاطفی بسیار مهم است. رفتار زناشویی مناسب، زوج را قادر می‌کند عشق بورزند و عشق بگیرند. هرگاه عملکرد جنسی دچار اختلال شود، اختلال‌های جنسی بروز می‌کند.

با توجه به مسایل فرهنگی در جامعه ما معمولا زوج‌ها در مورد این مسایل صحبت نمی‌کنند و دنبال راه‌حلی نمی‌گردند، حتی شاید خیلی از افراد نارضایتی جنسی را یک اختلال قابل‌پیگیری و درمان ندانند. به مرور این مساله خود را در سایر حیطه‌های ارتباطی زوج نشان می‌دهد و مشکلاتی در زندگی مشترک بروز می‌‌کند. نباید حالا که صاحب فرزند شده‌اید و قرار است برای تربیت و پرورش او انرژی صرف کنید، اجازه دهید مشکلاتی که در روابط شما و همسرتان قبل و زمان بارداری وجود داشته به مشکلات بعد از زایمان اضافه شود.

برخی آقایان برای ایفای نقش پدر و همسر توأم مشکل دارند که گاهی باعث ایجاد مشکلات ارتباطی می‌شود. البته برخی خانم‌ها روابط زناشویی را برای بچه‌دار شدن تحمل می‌کنند ولی بعد از زایمان، آن را غیرضروری می‌دانند. به هر حال لازم است همسران علل کاهش میل جنسی خانم‌ها بعد از زایمان را بدانند و اگر در برقراری ارتباط پس از تولد بچه مشکل دارند، با یک درمانگر مسایل جنسی مشورت کنند تا مشکل حل شود. این مشکلات فراوانند اما بیشتر خانم‌ها به دلیل خستگی ناشی از بارداری و وضع‌حمل یا به دلیل شیردهی مکرر و خستگی ناشی از آن تمایل یا آمادگی لازم برای روابط زناشویی ندارند.

افسردگی بعد از زایمان یا تجربه رابطه زناشویی دردناک برای خانم‌هایی که با مشکلات ناشی از زایمان (دیسپارونیا) درگیرند هم جزو این علل است. برای بررسی و درمان این مشکلات حتما باید اقدام کنید تا این موضوع باعث نشود آرامش و سلامت خانواده تهدید شود.

دکتر غلامحسین قائدی

روانپزشک کلینیک سلامت خانواده



همچنین مشاهده کنید