سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

كرم های ضدچروك


كرم های ضدچروك

افسانه و واقعیت
بسیاری از كرم‌ها و لوسیون‌های پوستی كه بدون نسخه پزشك قابل تهیه هستند و عده‌ای بیشتر از مرطوب كردن پوست را نمی‌دهند . اما فرآورده‌هایی هم وجود دارند كه سازندگانشان …

افسانه و واقعیت

بسیاری از كرم‌ها و لوسیون‌های پوستی كه بدون نسخه پزشك قابل تهیه هستند و عده‌ای بیشتر از مرطوب كردن پوست را نمی‌دهند . اما فرآورده‌هایی هم وجود دارند كه سازندگانشان مدعی‌اند چروك‌های پوست را كاهش می‌دهند یا آسیب وارد بر پوست ناشی از پیری یا تابش آفتاب را برطرف می‌كنند .

بررسی‌ها نشان می‌دهند كه كرم‌های ضدچروك حاوی موادی معین هستند كه ممكن است باعث رفع شدن چروك‌ههای پوست شوند . اما بسیاری از این مواد از لحاظ تأثیرشان بر چروك‌های پوست یا ضررهای احتمالی موردبررسی دقیق قرار نگرفته‌اند تا ادعاها در مورد آنها به اثبات رسد . در ادامه برخی از رایج‌ترین انواع موادی كه در كرم‌های ضدچروك معمول وجود دارند را بر حسب میزان تأثیر شناخته شده‌شان بر چروك‌ها مورد بحث قرار می‌دهیم .

مواد با تأثیر متوسط

الف) ویتامین A (رتینول)

رتینول یك شكل ویتامینA است و اولین ماده آنتی‌اكسیدانی است كه به طور گسترده در كرم‌های ضد چروك معمول موجود در بازار مورد استفاده قرار گرفت . آنتی‌اكسیدان‌ها موادی هستند كه رادیكال‌های آزاد یعنی مولكول‌های اكسیژن ناپایداری كه باعث صدمه زدن به پوست و ایجاد چروك می‌شوند را خنثی می‌كنند . رتینول نسبت به یك شكل دیگر ویتامین A با نام تری‌تینوئین قدرت كمتری دارد . تری تینوئین تنها درمان موضعی تأیید شده برای چروك است و توسط نسخه پزشك قابل تهیه است . هم رتینول و هم تری تینوئین می‌توانند باعث قرمزی و تحریك پوست شوند ، اما اثرات جانبی رتینول معمولاً خفیف‌تر است .

ادعای سازندگان كرم‌ها این است ، ویتامین A موجود در كرم به عمق پوست نفوذ می‌كند ، باعث صاف شدن چروك‌های پوست می‌شود و رطوبت پوست را افزایش می‌دهد . كرم‌های ضدچروك متعددی با نام‌های تجارتی متفاوت حاوی ویتامین A در بازار موجودند مثل كرم ضدچروك ACTIF RETINAL یا كرم ضدچروك

Eraser Pure Retionl L’ Oreal Dermo-expertise Pure Line

و غیره . حقیقت این است كه غلظت رتینول در این فرآورده‌ها متفاوت است و برخی از این محصولات ممكن است مقدار ناچیزی ویتامین A داشته باشند . در هرحال اگر حامله هستید یا قصد دارید حامله شوید از مشتقات مصنوعی ویتامین A دوری كنید زیرا این مواد خطر نقائص جنین را می‌افزایند .

ب ) هیدروكسی اسیدها

آلفا هیدروكسی اسیدها ، بتاهیدروكسی‌اسیدها و پولی هیدروكسی اسیدها همگی انواع مصنوعی اسیدهای مشتق از میوه‌های قنددار هستند . این اسیدها معطرند و موادی هستند كه باعث می‌شوند لایه فوقانی و مرده پوست برداشته شود و رشد یك لایه صاف و یكرنگ از پوست جدید تحریك شود .

نامهای تجارتی متفاوتی از كرم‌های این دسته رامی‌توان نام برد از جمله كرم ضدچروك و مرطوب كننده KISS BY FACE (دارای ۸ درصد آلفا هیدروكسی اسید ) یا كرم صورت M.D.FORTEIII ( دارای گلیكولیك اسید ) باز ادعای سازندگان كرم‌های حاوی این مواد این است كه این مواد باعث صاف شدن چروك‌ها و خطوط عمیق پوست می‌شوند .

اماحقیقت این است كه هیدروكسی اسیدها تولید كلاژن ، پروتئینی را كه پوست را ضخیم می‌كند و مانع از دست رفتن آب آن می‌شود ، تحریك می‌كند . استفاده از این اسیدها ممكن است باعث بهبودی متوسط خطوط و چروك‌های ظریف شود . عوارض جانبی ممكن است شامل خارش و سوختن پوست ، درد و جاگذاری احتمالی باشد . از آنجایی كه هیدروكسی اسیدها حساسیت پوست را به نور خورشید زیاد می‌كنند ، باید در طول مصرف آنها و تا یك هفته بعد از قطع مصرف آنها از كرم‌های ضد آفتاب استفاده كنید .



همچنین مشاهده کنید