شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

عوارض کاشت ناخن


عوارض کاشت ناخن

استفاده از ناخن‌های مصنوعی و کاشت آنها می‌تواند عوارضی را برای زنان به وجود آورد. تحریک و اگزمای پوستی و همچنین ابتلا به عفونت‌های قارچی از مهم‌ترین عوارض استفاده از ناخن‌های …

استفاده از ناخن‌های مصنوعی و کاشت آنها می‌تواند عوارضی را برای زنان به وجود آورد. تحریک و اگزمای پوستی و همچنین ابتلا به عفونت‌های قارچی از مهم‌ترین عوارض استفاده از ناخن‌های مصنوعی به مدت طولانی است که باعث تغییر فرم و حالت ناخن شده و حتی در مواردی به عوض شدن جهت و محور ناخن منجر می‌گردد. ناخن‌های مصنوعی به صورت‌های مختلفی شامل انواع پلاستیکی و کاغذی وجود دارند که آرایشگر برای چسباندن آنها از چسب‌های شیمیایی مخصوص استفاده می‌کند که در بسیاری از موارد موجب آلرژی در ناخن انگشت می‌گردد و اگر این التهابات بسیار شدید باشد، می‌تواند به بدشکل شدن دایمی ناخن به دلیل آسیب به ماتریکس ناخن (ناحیه زایای ناخن) منجر گردد...

در قسمت بالای اتصال صفحه ناخن به پوست انگشت یک محافظ مهم وجود دارد به نام کوتیکول که مانع ورود رطوبت و باکتری و قارچ بین پوست و ناخن می‌گردد. اگر در زمان کاشت ناخن یا مانیکور کردن، این سد دچار اختلال شود فرد شاهد رخداد عفونت‌های میکروبی و قارچی دردسرزا خواهد بود. علاوه بر مساله آلرژی به چسب مورد استفاده و رخداد درماتیت تماسی آلرژیک (که با التهاب، قرمزی و خارش شدید همراه است) و فرآیند احتمال رخداد عفونت‌های قارچی و میکروبی، باید به این مساله هم اشاره کرد که گاه در فرآیند کاشت ناخن از وسایلی استفاده می‌شود که می‌توانند به خون‌ریزی در کناره‌های ناخن منجر شوند و لذا اگر این وسایل خوب استریل نشده و منحصر به فرد نباشند، امکان انتقال بیماری‌های ویروسی مثل هپاتیت و ایدز نیز وجود خواهد داشت.

ناخن‌های مصنوعی نباید بیش از چند روز روی ناخن‌های طبیعی فرد باقی بمانند چرا که در غیر این ‌صورت به مرور ناخن‌ها حالت طبیعی خود را از دست داده و تغییر رنگ (به صورت نارنجی کم رنگ) می‌دهند. پس بنابراین به طور کلی کاشت ناخن مصنوعی در افراد فاقد بیماری‌های خاصی که موجب تغییر شکل دایمی ناخن می‌شوند، به دلایل زیر توصیه نمی‌شود.

دکتر مریم یوسفی/ متخصص پوست‌و‌مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی



همچنین مشاهده کنید