چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

افتادگی شكم عامل اصلی افزایش قوس كمر


افتادگی شكم عامل اصلی افزایش قوس كمر

یك جراح ارتوپد افزایش قوس كمر را در ایجاد فشارهای غیر متقارن به كمر مؤثر دانست و گفت: این عارضه كه در زنان یا كارگرانی كه كارهای سنگین می كنند شایعتر است. اغلب به دلیل چاقی، افتادگی …

یك جراح ارتوپد افزایش قوس كمر را در ایجاد فشارهای غیر متقارن به كمر مؤثر دانست و گفت: این عارضه كه در زنان یا كارگرانی كه كارهای سنگین می كنند شایعتر است. اغلب به دلیل چاقی، افتادگی شكم و به تبع آن كشیدن كمر به سمت جلو ایجاد می شود.

دكتر میرشاهولد با اشاره به این كه كمر شامل چند قوس مختلف است، گفت: قوس های كمر عبارتند از قوس پشت سر كه به سمت عقب قوس دارد، قوس در ناحیه گردن كه به سمت جلو است، در ناحیه پشتی قوس به سمت عقب، در ناحیه كمری قوس به سمت جلو و در ناحیه لگن یا خاصره قوس دوباره به سمت عقب است كه این حالت مانند یك فنر نیروهای وارده به كمر را به طور متعادل پخش می كند و در نتیجه فشار در یك نقطه متمركز نمی شود.

وی افزود: كم و زیاد شدن این قوس ها می تواند موجب ایجاد اختلال در وضعیت كمر فرد و فشارهای غیر متقارن به نقاط مختلف كمر شود.

این متخصص افزایش قوس كمر را از عوارض شایع مربوط به قوس های كمری دانست و با اشاره به این كه این عارضه در زنان بیشتر شایع است، بیان كرد: شایعترین علت افزایش قوس كمر، ضعیف شدن عضلات پشتی كمری است اما در مواردی لیز خوردن مهره ها روی یكدیگر نیز باعث افزایش قوس كمری می شود.

وی تأكید كرد: افزایش وزن، افتادن شكم و به تبع آن كشیدن كمر به سمت جلو از عمده ترین علل ایجاد افزایش قوس كمر در زنان است، كه این عارضه به علت افزایش وزن، در دوران بارداری خود را بیشتر نشان می دهد. اما باید توجه داشت كه این مسأله در كسانی كه ورزش نمی كنند و شكم بزرگی دارند نیز بسیار ایجاد می شود.



همچنین مشاهده کنید