جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

اول اردیبهشت؛ در شهر چه گذشت؟!


اول اردیبهشت؛ در شهر چه گذشت؟!

مراکز خدماتی که به‌صورت ۲۴ ساعته با مشتری یا ارباب‌رجوع سر و کار دارند، معمولا کارکنانی را به عنوان شیفت کشیک درنظر می‌گیرند که وظیفه آنها سرویس‌دهی به افراد خارج از ساعات …

مراکز خدماتی که به‌صورت ۲۴ ساعته با مشتری یا ارباب‌رجوع سر و کار دارند، معمولا کارکنانی را به عنوان شیفت کشیک درنظر می‌گیرند که وظیفه آنها سرویس‌دهی به افراد خارج از ساعات اداری و حتی ساعاتی پس از نیمه شب است.

به عنوان مثال، در بیمارستان‌ها به‌ویژه بخش اورژانس آنها، پزشک کشیک حضور دارد تا به بیماران بدحالی که شبانه به بیمارستان منتقل می‌شوند، رسیدگی کند.

با وجود قابل تقدیر بودن حس وظیفه‌شناسی اغلب پزشکان و حضور به‌موقع آنها بر بالین بیماران، گاهی مشاهده می‌شود که بیمار بدحال در بخش اورژانس بیمارستان مدت زیادی منتظر پزشک باقی می‌ماند. جای تردیدی وجود ندارد که در مورد بیماران بدحال، تک تک ثانیه‌ها در نجات آنها موثر است و هر لحظه زودتر رسیدن پزشک می‌تواند به آنها کمک کند.

از همین رو انتظار می‌رود بخش کشیک برخی بیمارستان‌ها هم به اندازه بخش‌های دیگر فعال باشند و در کوتاه‌ترین زمان به بیماران سرویس‌دهی کنند.

کمبود نانوایی

نان، یکی از اجزای لاینفک سفره ما ایرانی‌ها به‌شمار می‌رود که سرانه مصرف آن در مقایسه با بسیاری از کشور‌ها بالاتر است. این درحالی است که با وجود پرمصرف بودن این ماده غذایی در بین مردم، مشکلات متعددی در مورد نان و نانوایی‌ها وجود دارد.

علاوه بر بحث مفصل کیفیت و بهداشت نان که به طور مستقیم با سلامتی مردم در ارتباط است، کمبود نانوایی در برخی محله‌ها هم برای ساکنان محل دردسر ایجاد می‌کند. به عنوان مثال، در برخی محله‌ها تعداد نانوایی‌ها بسیار کم است و پاسخگوی نیاز محله نیست.

همچنین فاصله برخی نانوایی‌ها هم برای ساکنان محله زیاد است و به‌خصوص سالمندان برای تهیه نان دچار مشکل می‌شوند. خوب است در این زمینه بررسی دقیق‌تری انجام شده و در صورت نیاز، محله‌ها به تعداد کافی نانوایی تجهیز شوند.

پل بی‌گناه

با اینکه تا به حال پل‌های عابر پیاده جلوی بسیاری از تصادفات خودرو‌ها با رهگذران را گرفته‌اند اما به نظر می‌رسد عبور از روی پل عابری که تصویر آن‌را بهنام قاسمی برای ما ارسال کرده می‌تواند خطرناک باشد.

البته این خطر به این پل بی‌گناه باز نمی‌گردد، بلکه مربوط به ۲ چاله‌ بزرگی می‌شودکه در زیر آن انتظار رهگذران را می‌کشند. به هر حال، از آنجا که ساخت ونگهداری از این پل‌ها هزینه‌های زیادی در بر دارد باید نسبت به دافعه‌های اطراف آنها نیز توجه زیادی داشت.

زیرا در صورت وجود چنین موانعی، شهروندان کمتر از این سازه‌های شهری استفاده می‌کنند. جدای از این نیز وجود چنین چاله‌های عمیقی می‌تواند سلامت هر یک از شهروندان را به خطر بیندازد.

به طور حتم والدینی که در محله‌ آنها چندتایی از این چاله‌ها وجود دارد به کودکان خود اجازه بازی در کوچه و محله را نمی‌دهند. البته مشکل، وجود چنین چاله‌هایی با یک تماس کوتاه با شماره تلفن ۱۳۷ به راحتی حل می‌شود.

مژده مرگ

چند سالی است که برخی از کشورها روی پاکت‌های سیگار تصاویری چاپ می‌کنند تا سیگاری‌ها را از آسیب‌رساندن به بدن خود منصرف کنند. این تصاویر در این کشورها معمولا افرادی را به تصویر می‌کشد که سیگار کشیدن آنها را دچار انواع بیماری‌های وحشتناک کرده است و به این ترتیب، دید هر بیننده‌ای نسبت به سیگار منفی می‌شود.

در ایران هم چند وقتی است که روی سیگارها تصویری با این هدف چاپ می‌شود. این تصویر یک ریه سالم و یک ریه بیمار و پوسیده است که سیگار کشیدن آن‌را به این روز انداخته است.

اما تصویری که در ایران روی پاکت‌ سیگار‌ها کشیده شده یک طرح گرافیکی ساده و ابتدایی است که اصلا تناسبی با هدفی که این تصاویر به خاطر آنها چاپ شده‌اند، ندارند. چاپ تصویر واقعی و بهتر، مطمئنا تاثیر بیشتری روی سیگاری‌ها دارد.



همچنین مشاهده کنید