جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

قریب استعفا كرد


قریب استعفا كرد

حسین قریب از سمت خویش استعفا كرد و بدین ترتیب به شایعات پیرامونی خودش و باشگاه استقلال پایان داد

حسین قریب از سمت خویش استعفا كرد و بدین ترتیب به شایعات پیرامونی خودش و باشگاه استقلال پایان داد. از هفته ها قبل شنیده می شد كه وزارت رفاه و هیات مدیره استقلال خواهان قطع همكاری با قریب هستند، شنیده می شد آنها با علی فتح الله زاده بر سر مدیرعاملی استقلال توافق كرده اند، اما در شرایطی كه گفته می شد حكم فتح الله زاده زده شده، از هیات مدیره استقلال خبر رسید حسین قریب با پنج رای موافق ابقا شده و سر كارش می ماند. مثل اینكه پس از انتشار خبر مدیرعاملی فتح الله زاده یكی از مدیران سازمان ورزش با امیدوار رضایی تماس گرفته و گفته بوده قریب نباید از كار بركنار شود وگرنه استقلال از وزارت رفاه بازپس گرفته می شود و همه اعضای هیات مدیره آن هم تغییر می كنند. این شده كه هیات مدیره قریب را ابقا كرده، اما در هفته های منتهی به استعفا، آن قدر شرایط برای كار سخت شده كه آقای مدیرعامل چاره ای جز گرفتن این تصمیم نداشته است.

● شروع اختلافات

همه چیز خوب پیش می رفت. نه استقلالی ها از عملكرد وزارت رفاه شاكی بودند، نه آنها از مدیرعامل و معاونانش. استقلال راه خودش را می رفت و كار خودش را می كرد. اصلا قرار بود همین اتفاق بیفتد و برای همین بود كه قریب جانشین اولیایی شد. روزی كه سازمان ورزش استقلال را به وزارت رفاه واگذار كرد و وزیر رفاه هیات مدیره استقلال را تعیین كرد، قرار بر این شد آدمی روی كار بیاید كه با جو باشگاه خیلی خوب آشنا باشد و اینچنین استقلال راه خودش را برود كه به قهرمانی منتهی می شد. این شد كه قریب آمد. اما پس از اینكه استقلال به هدفش رسید و قهرمان شد، اختلافات هم بالا گرفت.

ابتدا قلعه نویی گفت استقلال باید به دنبال یك سرمربی جدید باشد، گفت اگر برای فصل آینده تیم خوبی بسته نشود، از استقلال می رود، اما پس از اینكه مدیرعامل باشگاه به سرمربی قول داد همه توانایی اش را برای بستن تیمی قدرتمند به كار بگیرد، او هم در استقلال ماند. سپس نوبت به برخی از ستاره های باشگاه رسید كه این ور و آن ور از شرایط مالی حاكم بر باشگاه انتقاد كنند و با تیم های جدید وارد مذاكره شوند.

در این میان، وقتی علیرضا نیكبخت واحدی با مسئولان پرسپولیس به توافق رسید و رضا عنایتی به الامارات پیوست، انتقادها از عملكرد مدیرعامل استقلال شروع شد، چرا كه او نه تنها بازیكن جدیدی را به خدمت نگرفته بود، بلكه نتوانسته تركیب فصل گذشته اش را هم حفظ كند. اما مهم ترین آزمون قریب، انتخاب سرمربی جدید استقلال بود. پس از اینكه قلعه نویی به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب شد، قریب صمد مرفاوی را به عنوان سرمربی استقلال معرفی كرد تا با مدیریت فنی امیر قلعه نویی، استقلال همان راه گذشته را برود.

اینجا بود كه راه مدیرعامل و هیات مدیره از هم جدا شد. هیات مدیره دوست داشت یك مربی درجه یك خارجی به استقلال بیاید و قریب به كار با مربیان جوان ایرانی علاقه داشت. چنین بود كه هیات مدیره واسطه ای را برای مذاكره با مصطفی دنیزلی فرستاد و البته پاسخ مثبت نگرفت و قریب با مشورت قلعه نویی، صمد مرفاوی را به كار گرفت. مدیرعامل استقلال البته می گفت به دلیل مشكلات وحشتناك مالی، باشگاه فعلا امكانات لازم را برای آوردن یك مربی خوب خارجی ندارد، می گفت وقتی هیات مدیره پول آوردن یك مربی خارجی را نمی دهد چطور می تواند یك مربی بزرگ را به ایران بیاورد و برای همین حاضر نشد به خواسته هیات مدیره تن بدهد. این بود كه سبب شد هیات مدیره به بركناری قریب فكر كند و از گوشه و كنار خبر برسد علی فتح الله زاده مدیرعامل آینده استقلال است. اما با تهدید سازمان قریب ماندگار شد.

● مشكلات مالی

با اینكه هیات مدیره به ماندن قریب رای داد، اما این نبود كه همه مشكلات استقلال حل شود. از آن روز به بعد، هر روز مدیران باشگاه از مشكلات مالی سخن می گفتند و می گفتند. اگر قرار بر این است كه استقلال از وزارت رفاه پول نگیرد، پس چرا اصلا زیر نظر این وزارتخانه قرار گرفته است. این شد كه بحث بازگشت استقلال به سازمان به میان آمد.

در این میان عده ای هم بودند كه می گفتند وزارت رفاه برای این به استقلال پول نمی دهد چون علاقه ای به كار با قریب ندارد، می گفتند وزیر رفاه در جمعی خصوصی گفته من به كسی پول می دهم كه انتخاب خودم باشد. اما خود استقلالی ها می گفتند وزیر رفاه با قریب مشكلی ندارد و به دلیل مشكلات وزارتخانه اش نمی تواند به استقلال پول بدهد.

آنها به نشست وزیر رفاه و مدیرعامل باشگاه استقلال كه اوایل هفته گذشته برگزار شد، اشاره می كردند و می گفتند وزیر در این جلسه به قریب قول داده به زودی سیصد میلیون تومان از طریق یكی از شركت های تابعه سازمان بازنشستگی به استقلال تزریق می شود. اما چند روز بعد یكی از مدیران شركت به قریب گفت نتوانسته پول را تهیه كند، چرا كه برای تهیه این پول مشكلات قانونی وجود داشته.

آنچه وزیر رفاه هم چهارشنبه شب در یكی از شبكه های تلویزیونی به آن اشاره كرد: «اگر استقلال به ما واگذار شده، باید موانع قانونی پرداخت پول به این باشگاه برطرف شود.» مثل اینكه وزارت رفاه تنها از طریق شركت های تابعه سازمان تامین اجتماعی یا سازمان بازنشستگی می تواند به استقلال پول بدهد كه به دلیل اختلافات وزیر رفاه و سازمان تامین اجتماعی راه اول ممكن نبوده و به دلیل موانع قانونی راه دوم هم به بن بست خورده است. برای همین بود كه حسین قریب ترجیح داد استعفایش را بنویسد و به كارهای اقتصادی و دانشگاهی اش سامان بدهد: «از مسئولان دانشگاه خواسته ام، این ترم برایم بیشتر كلاس بگذارند.»

● جانشین قریب كیست

بلافاصله پس از استعفای قریب، خبر رسید حسین كفعمی از شانس بسیاری برای نشستن بر كرسی مدیرعاملی استقلال برخوردار است. نام مدیرعامل سابق باشگاه پیكان كه سه شنبه هفته گذشته از سمت خویش كناره گیری كرده بود، برای این به میان آمد كه یك خبر تایید نشده می گفت او باجناق منوچهر صالحی نماینده تام الاختیار وزیر رفاه در باشگاه استقلال است. اما خود كفعمی در گفت وگو با خبرگزاری فوتبال ایران می گوید: «با توجه به رابطه دوستانه ای كه با آقایان امیدوار رضایی، منوچهر صالحی و هاشم یكه زارع دارم، شاید در این مقطع آنها به من لطف داشته باشند ولی تا این لحظه هیچ مذاكره ای انجام نشده است.

اگر آنها پیشنهاد بدهند، این موضوع را بررسی خواهم كرد.» در این باره هاشم یكه زارع یكی از اعضای هیات مدیره استقلال می گوید مدیرعامل استقلال هفته آینده معرفی می شود. خبرگزاری فارس هم در خبری آورد این فرد از بین مهرعلی و عزیزی از مدیران وزارت رفاه و صالحی و كفعمی انتخاب می شود. البته عده ای هستند كه می گویند فتح الله زاده به دلیل نزدیكی به امیدوار رضایی مدیرعامل آینده استقلال است، اما حمیدرضا آصفی در گفت وگو با ایسنا تاكید می كند جانشین قریب مشخص نیست. برای انتخاب مدیرعامل جدید استقلال، هیات مدیره امروز نشستی اضطراری را برگزار می كند و انگار در همین نشست تكلیف مدیرعامل جدید استقلال هم روشن می شود.

هیات مدیره پس از استعفای قریب و در فاصله كم باقیمانده به شروع لیگ برتر می خواهند هرچه سریع تر مدیرعامل جدید را معرفی كنند تا اگر قرار است تغییری در كادر فنی هم داده شود، در هفته های ابتدایی لیگ صورت بگیرد و از این نظر استقلال ضربه نخورد. دیروز یكی از نزدیكان وزیر رفاه می گفت: «مدیرعامل آینده را خود وزیر انتخاب می كند و هیات مدیره نقشی در انتخاب مدیرعامل نخواهد داشت.» این یعنی شانس صالحی از دیگران بیشتر است.



همچنین مشاهده کنید