چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

۲۳ اردیبهشت: در شهر چه گذشت؟!


۲۳ اردیبهشت: در شهر چه گذشت؟!

گویا درختان شهر علاوه بر بار آلودگی هوا باید بار تبلیغات ریز و درشت و تابلو‌های گوناگون را هم بر دوش بکشند.
گاهی اوقات کنار تابلویی که تصویر آن‌را فرشید هماوند برای ما ارسال …

گویا درختان شهر علاوه بر بار آلودگی هوا باید بار تبلیغات ریز و درشت و تابلو‌های گوناگون را هم بر دوش بکشند.

گاهی اوقات کنار تابلویی که تصویر آن‌را فرشید هماوند برای ما ارسال کرده می‌توان والدینی را مشاهده کرد که در باره لزوم حفظ و نگهداری از فضای سبز برای فرزند خردسالشان سخنرانی می‌کنند.

این در حالی است که هیچ کودکی با دیدن رفتار ناپسند برخی افراد با درختان نمی‌تواند به طور کامل به ارزش آنها پی ببرد. زیرا برای نمونه روز پیش یک تابلوی پارک ممنوع و غیره را دیده که فردی به درخت میخ کرده است.

البته موضوع به همین‌جا ختم نمی‌شود و مکانیک با لاستیک‌های به قول معروف عاج از تو، مصالح فروش با لوله‌بخاری و بالاخره هر صنفی به شیوه‌ای وسایل خودرا کنار درختان می‌چینند و منظره‌‌ای نا زیبا به شهرمی‌دهند.

به هر حال، چنین استفاده‌هایی از درختان و فضای سبز شهر رواج دارد و درهر محله‌ای انواع و اقسام تابلو‌های میخ شده و برخی لوازم قابل فروش را روی آنها می‌‌توان مشاهده کرد.

حمله به سطل‌ زباله

یکی از اقدامات قابل توجه شهرداری، نصب سطل‌های مکانیزه زباله در گوشه و کنار شهر است تا شهروندان با قرار دادن زباله‌هایشان درون این سطل‌ها، محیط پیاده‌رو و خیابان را آلوده نکنند.

اما متاسفانه برخی افراد سودجو که به طور غیرقانونی اقدام به جست‌وجو در بین زباله‌ها و تفکیک آنها پیش از سررسیدن ماموران بازیافت شهرداری می‌کنند، به طرز وحشتناکی سطل‌ها را مورد حمله قرار می‌دهند.

برخی از این افراد برای اینکه دسترسی آسان‌تری به زباله‌های ریخته شده درون این سطل‌ها داشته باشند به هر نحو ممکن بدنه این سطل‌ها را می‌شکنند.

به این ترتیب، هنگامی که زباله در این سطل‌ها ریخته می‌شود از محل شکستگی بیرون می‌ریزد و محیط اطراف را آلوده می‌کند. از آنجایی که امکان نظارت بر تک تک سطل‌های سطح شهر وجود ندارد، تبدیل سطل‌های پلاستیکی به سطل‌های فلزی گزینه‌ای است که اخیرا به آن توجه شده است.

شاید گسترش این طرح به بیشتر نقاط شهر و در کنار آن اعلام تخلفات سرقت زباله به شماره تلفن ۱۳۷ توسط شهروندان، بتواند از توسعه این پدیده جلوگیری کند.

علم بهتر است یا ثروت

این روز‌ها برخی دانشجویان با نشان دادن تحقیقاتی که از فروشنده‌ نوشت‌افزار و کپی سر محل خریده‌اند با طعنه به همکلاسی‌های خود می‌گویندبالاخره نگفتی علم بهتر است یا ثروت؟.

تعدادی از آنها هم که برای جست‌وجو در منابع مختلف، چندین و چند ساعت در کتابخانه‌های گوناگون و نزد افراد مختلف وقت صرف کرده‌اند، در نگاه نخست به قول معروف حسابی حرصشان می‌‌گیرد و به کار خود با یک علامت سؤال بزرگ نگاه می‌کنند.

با وجود این، در مورد معدود دانشجویان متقلب، گاهی تیزهوشی استاد و گاهی نمره‌های پایین درسی آنها دستشان را رو می‌کند. در این میان نکته‌ای که بازرسان اصناف نباید از یاد ببرند این است که به هر حال این نوع فعالیت‌های صنف کپی و اوزالید خلاف قانون است و باید جلوی آنها را گرفت.

صرفه جویی در تراکت‌های تبلیغاتی

پخش تراکت یکی از روش‌های تبلیغات است که به طور مکتوب اطلاعات کالا و خدمات را در اختیار مخاطب قرارمی‌دهد. به عنوان مثال، رستوران‌ها، مراکز آموزشی و حتی مراکز درمانی اقدام به چاپ تراکت می‌کنند.

نکته اینجاست که این مراکز برای پخش تراکت‌ها، افرادی را به صورت روزمزد استخدام کرده و پس از پایان پخش تراکت‌ها، دستمزد به آنها پرداخت می‌کنند. اما برخی از کارت‌پخش‌کن‌ها برای اینکه تراکت‌ها زود‌تر تمام شوند، چند برگ تراکت را به دست شهروندان می‌دهند یا آنها را به صورت فله‌ای داخل خانه‌ها می‌اندازند.

با توجه به اینکه در تهیه این تراکت‌ها از کاغذ استفاده می‌شود، این گونه توزیع فله‌ای نوعی اسراف محسوب می‌شود. به هر حال در سال اصلاح الگوی مصرف خوب است که بر کار کارت‌پخش‌کن‌ها نظارت بیشتری وجود داشته باشد و از اسراف تراکت‌ها جلوگیری شود.



همچنین مشاهده کنید