جمعه, ۳۰ شهریور, ۱۴۰۳ / 20 September, 2024
مجله ویستا

ژلیش ناخن چیست؟ ۱۰ نکته درباره ژلیش ناخن


در دنیای خانم‌ها، هیچ چیز لذت بخش‌تر از داشتن ناخن‌های سالم، زیبا و خوش‌حالت نیست. هنگامی‌ که برای رفتن به مهمانی‌ها و مجالس، یا دیدار دوستانتان آماده می‌شوید، همیشه یکی از اولویت‌ها، زیبایی ناخن‌هاست. بعد از کاشت ناخن که از اولین‌ و پرطرفدارترین‌ روش‌ها برای زیبایی ناخن بود، روش‌هایی دیگری هم برای زیبایی ناخن‌ها طراحی و ابداع شدند. ژلیش ناخن یکی از این روش‌هاست. آنچه در ادامه می‌خوانید مهمترین نکاتی است که در خصوص ژلیش ناخن باید بدانید.


ژلیش ناخن چیست؟ ۱۰ نکته درباره ژلیش ناخن | وب


۱. ژلیش ناخن و کاشت ناخن دو روش کاملاً متفاوتند

تیپ‌هایی که در کاشت ناخن مورد استفاده قرار می‌گیرند یا از نوع پلاستیکی هستند یا بوسیله پودر‌های فشرده ساخته می‌شوند. این تیپ‌ها روی ناخن‌ها قرار می‌گیرند و باعث می‌شوند ناخن‌های شما بلندتر و ضخیم‌تر دیده شوند. طراحی و رنگ آمیزی تیپ‌های مصنوعی باعث زیباتر شدن ظاهر ناخن‌ها می‌شود. مانیکور ناخن‌ها با ژل یا همان ژلیش ناخن، روش دیگری است که در آن مواد ژل مانندی روی ناخن‌های طبیعی شما و دقیقا به همان اندازه بلندی ناخنتان قرار داده می‌شوند و در نهایت با نور لامپ‌های UV یا LED خشک می‌شوند.

 

ژلیش ناخن چیست؟ ۱۰ نکته درباره ژلیش ناخن | وب


۲. ناخن‌های شما نیازی به تنفس ندارند!

بسیاری از افراد جدای از حکم شرعی کاشت ناخن و موارد مشابهش، این نگرانی را دارند که انجام این روش‌ها مانع از نفس کشیدن ناخن‌ها می‌شود. در واقع ناخن‌های ما از جمله بافت‌های مرده بدن هستند، بنابراین نیازی به نفس کشیدن ندارند و این نگرانی کاملاً بی‌مورد است.


۳. پاک‌کردن ژلیش ناخن‌ها را ضعیف می‌کند نه خود آن!

شاید فکر کنید که مواد به کار رفته در ژلیش ناخن باعث شکننده‌شدن و تضعیف بافت ناخن‌ها می‌شود، اما سخت در اشتباهید. مواد ژلیش باعث شکننده‌شدن ناخن‌های شما نمی‌شوند بلکه روش‌های پاک‌کردن و از بین بردن ژلیش است که ممکن است به ناخن‌ها و پوست اطراف ناخن (کوتیکول) صدمه بزند. روش‌های خانگی پاک‌کردن ژلیش مانند استفاده از استون و الکل باعث خشک‌شدن سطح ناخن و پوست دست می‌شوند. به همین دلیل بهتر است برای پاک‌کردن ژلیش به تکنسین مورد اعتمادتان مراجعه کنید. البته باید دقت کنید که موادی که برای ژلیش ناخن‌های شما استفاده می‌شوند مرغوب و مناسب باشند.


۴. همه مراحل را با دقت دنبال کنید!

هرچند خیلی دشوار است که تمام مدت به تکنسین خیره شوید و از تلویزیون سالن زیبایی یا پیام‌های تلگرام و اینستاگرامتان غافل شوید، ولی باید فعالیت‌های تکنسین را زیر نظر داشته باشید. مواد و فرآیندی که تکنسین در انجام ژلیش به کار می‌برد باید مناسب و مرغوب باشد و هیچ آسیبی به ناخن‌های شما وارد نکند. همچنین باید مراقب باشید که تکنسین ژل قبلی ناخن شما را با دقت و حوصله پاک می‌کند.


۵. برای پاک‌کردن ژلیش در خانه با دقت عمل کنید

اگر به دلیل مسافت، زمان یا هزینه تصمیم گرفتید خودتان ژلیش ناخنتان را از بین ببرید، باید خیلی بیشتر دقت و حوصله به خرج دهید. می‌توانید از دستورالعمل زیر استفاده کنید:
۱- استون ۱۰۰ درصد یا محلول پاک‌کننده ناخن تهیه کنید. محلول‌های پاک‌کننده ناخن از استون ملایم‌تر هستند و آسیب کمتری وارد می‌کنند.
۲- یک گوش پاک‌کن یا پنبه کوچک را به محلول آغشته کرده و به آرامی روی سطح ژلیش بکشید.
۳- برای مدتی مثلاً بیست دقیقه یا کمتر (بسته به نوع و سختی ژل) اجازه دهید مواد پاک‌کننده روی ناخن بماند. در این مدت ناخن‌ها را درون فویل‌های آلومینیومی بپیچید. وقتی ژلیش به طور کامل پاک شد، با مقدار کمی آب هر ناخن را شستشو دهید.
۴- دست‌هایتان را با حوله خشک کنید و از کرم‌های مرطوب‌کننده دست و روغن‌های تقویتی ناخن استفاده کنید. پوست اطراف ناخن را از بین نبرید و حتماً با مرطوب‌کننده‌ها آبرسانی کنید.
این فرآیند بسته به نوع مواد ژلیش شما ۱۵ دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد. همچنین می‌توانید از یک پوشر کوتیکول برای برداشتن مواد باقیمانده در گوشه‌های ناخن و پاک‌کردن کوتیکول‌ها و پوست‌های اضافی استفاده کنید.

 

ژلیش ناخن چیست؟ ۱۰ نکته درباره ژلیش ناخن | وب


۶. پرتو‌های UV برای شما ضرر دارند

از آنجا که هیچ چیز در این دنیا بی‌عارضه نیست، باید بدانید که پرتو‌های UV ممکن است برای سلامتی شما ضرر داشته باشند، اما پای ثابت سالن‌های زیبایی هستند. تابش پرتو‌های UV باعث خشک‌شدن ژلیش ناخن می‌شوند و بنابراین یکی از ملزومات انجام این روش هستند. اما خوشبختانه با پیشرفت‌هایی که اخیراً در صنعت زیبایی ناخن صورت گرفته، برخی از برند‌های تولیدکننده ملزومات آرایشی، لامپ‌های LED طراحی کرده‌اند که بدون استفاده از اشعه ماوراء بنفش باعث خشک‌شدن ژلیش ناخن می‌شوند. می‌توانید از تکنسین خود در مورد نحوه خشک‌کردن ژلیش و نوع لامپی که برای انجام این کار استفاده می‌کند سوال کنید.

 

ژلیش ناخن چیست؟ ۱۰ نکته درباره ژلیش ناخن | وب


۷. کیت‌های ژلیش خانگی را امتحان کنید

همانطور که بعضی از ما علاقه داریم کارهایمان را خودمان انجام دهیم، بعضی از تولیدکننده‌ها هم به فکر تولید کیت‌های ژلیش ناخن قابل استفاده در خانه افتاده‌اند. یکی از این برند‌ها «سالی هانسون» (Sally Hanson) است که موفق شده یک کیت خانگی به همراه یک لامپ LED کوچک، برای انجام ژلیش طراحی کند. انجام ژلیش در خانه ممکن است کمی بیشتر از انجام آن در سالن و توسط تکنسین طول بکشد و کیفیت انواع سالنی را هم نداشته باشد، اما یک راه مقرون به صرفه برای کنترل هزینه‌هاست.


۸. ژلیش‌ها ۲ تا ۳ هفته ماندگاری دارند

یکی از مزیت‌های انجام ژلیش ماندگاری بالای آنهاست. اگر برای دو تا سه هفته متوالی به مراسم‌های متوالی و جلسات مختلف دعوت شده‌اید، انجام ژلیش یکی از بهترین گزینه‌هاست. ژلیش‌ها بدون کوچکترین افت کیفیتی دو هفته کامل شما را همراهی خواهند کرد و پس از آن ماندگاریشان به رشد ناخن‌ها و نحوه نگهداری شما بستگی دارد.


۹. مراقب مواد سمی و سرطان‌زا باشید

بعضی از مواد پولیش و جلادهنده ناخن حاوی ماده‌های سرطان‌زا هستند. مثل دی‌بوتیل فتالات (dibutyl phthalate) تولوئن (toluene) و فرمالدهید (formaldehyde) بنابراین قبل از اینکه خودتان یا تکنسین پولیش استفاده کنید، مواد تشکیل‌دهنده آن را از روی جعبه بخوانید. همچنین بعضی مواد و وسایل ممکن است باعث ایجاد قارچ ناخن شوند که در این زمینه هم باید دقت کافی داشته باشید. یادتان باشد که همیشه حق با مشتری است.


۱۰. از بین بردن پوست ناخن‌ها باعث عفونت می‌شود

قبل از ژلیش مراحل مختلفی مثل پدیکور و مانیکور و از بین‌ بردن پوسته‌های اطراف ناخنتان انجام می‌شود. از تکنسین بخواهید این مراحل را با نهایت دقت و رعایت بهداشت انجام دهد یا اصلاً از انجام‌دادن آن‌ها صرف نظر کنید. شما هم می توانید نظرات و تجربیات خود را درباره ژلیش ناخن با ما در میان بگذارید.

منبع: seventeen

گروه آرایش و زیبایی وب