شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا
بررسی اثر فاکتور شوری بر جوانه زنی دو گونه مرتعی
آگاهی از گیاهانی که دارای مقاومت نسبت به شوری می باشند لازمه مدیریت اکوسیستم های مناطق خشک و نیمه خشک است. با وجود وسعت زیاد اراضی شور در سطح کشور، کشت گیاهان شورپسند که در ضمن ارزش علوفه ای دارند امری ضروری است.
Artemisia fragrans Willd و C.Koch Artemisia spicigera به لحاظ دارا بودن دو فاکتور مهم شورپسند بودن و دارا بودن ارزش علوفه ای مورد بررسی قرار گرفت. بذور این دو گونه از منطقه ی روستای خواجه واقع در جاده تبریز- اهر جمع آوری شد. جوانه زنی این دو گونه در ۵تیمار EC=۲۰, EC=۱۶, EC=۸,=EC ۴, EC=۰ (میلی موهس بر سانتیمتر) و با سه تکرار در درجه حرارت ۲۵°cدر داخل ژرمیناتور بررسی شد.
نتایج نشان می دهد که در هر دو گونه نامیه با گذشت زمان افزوده شده و در گونه Artemisia spicigera این افزایش بیشتر شده است. مقاومت به شوری گونه spicigera Artemisia نسبت بهfragrans Artemisia در همه تیمارها بیشتر است، در کل با افزایش شوری میزان جوانه زنی کاهش می یابد. در میزان جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه، اثر متقابل بین گونه و غلظت در سطح ۱% معنی دار است.
حسین آذرنیوند
زید احمدی
حمید ناصری
زید احمدی
حمید ناصری
منبع : پایگاه اطلاعات علمی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
چین دولت سیستان و بلوچستان انتخابات شورای نگهبان نماز جمعه حسن روحانی مجلس شورای اسلامی جنگ دولت سیزدهم نیکا شاکرمی مجلس
سیل ایران تهران هواشناسی شهرداری تهران باران آتش سوزی سازمان هواشناسی هلال احمر روز معلم پلیس زلزله
خودرو قیمت خودرو قیمت طلا تورم مسکن بانک مرکزی حقوق بازنشستگان بازار خودرو سهام عدالت قیمت دلار دلار ایران خودرو
صدا و سیما ایتالیا بی بی سی مهران غفوریان تلویزیون سوئد موسیقی صداوسیما ساواک سریال سینمای ایران تبلیغات
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه آمریکا روسیه ترکیه حماس اوکراین نوار غزه انگلیس
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر سپاهان باشگاه پرسپولیس علی خطیر باشگاه استقلال جواد نکونام تراکتور بازی لیگ قهرمانان اروپا
اپل ناسا صاعقه گوگل اینستاگرام عکاسی تلفن همراه
چای کبد چرب فشار خون گرما