یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

بررسی اثر فاکتور شوری بر جوانه زنی دو گونه مرتعی


بررسی اثر فاکتور شوری بر جوانه زنی دو گونه مرتعی
آگاهی از گیاهانی که دارای مقاومت نسبت به شوری می باشند لازمه مدیریت اکوسیستم های مناطق خشک و نیمه خشک است. با وجود وسعت زیاد اراضی شور در سطح کشور، کشت گیاهان شورپسند که در ضمن ارزش علوفه ای دارند امری ضروری است.
Artemisia fragrans Willd و C.Koch Artemisia spicigera به لحاظ دارا بودن دو فاکتور مهم شورپسند بودن و دارا بودن ارزش علوفه ای مورد بررسی قرار گرفت. بذور این دو گونه از منطقه ی روستای خواجه واقع در جاده تبریز- اهر جمع آوری شد. جوانه زنی این دو گونه در ۵تیمار EC=۲۰, EC=۱۶, EC=۸,=EC ۴, EC=۰ (میلی موهس بر سانتیمتر) و با سه تکرار در درجه حرارت ۲۵°cدر داخل ژرمیناتور بررسی شد.
نتایج نشان می دهد که در هر دو گونه نامیه با گذشت زمان افزوده شده و در گونه Artemisia spicigera این افزایش بیشتر شده است. مقاومت به شوری گونه spicigera Artemisia نسبت بهfragrans Artemisia در همه تیمارها بیشتر است، در کل با افزایش شوری میزان جوانه زنی کاهش می یابد. در میزان جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه، اثر متقابل بین گونه و غلظت در سطح ۱% معنی دار است.
حسین آذرنیوند
زید احمدی
حمید ناصری
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید