جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

رعایت بهداشت در آشپزخانه


رعایت بهداشت در آشپزخانه
با كتری‌های خطرناك سریعا در مكان‌های مرطوب همانند دستمال‌ها و اسفنج آشپزخانه ، ظرف‌شویی و ظروف حمل و نقل مواد غذایی رشد می‌كنند. ظرف‌شویی، سطوح و میزهای آشپزخانه، سطل آشغال، پیشخوان، محل اتصال لوله‌ها را به طور منظم تمیز و پاكیزه نگهدارید. به این منظور مرتبا آنها را با آب داغ و ماده پاك كننده بشویید. می‌توانید از محلول‌های سفیدكننده استفاده نموده و سپس آبكشی نمایید. تمامی قسمت‌های وسایل و ابزار تهیه موادغذایی همانند چرخ گوشت و مخلوط كن را پس از استفاده با آب داغ و ماده پاك‌كننده شست‌وشو نمایید، می‌توانید از یك محلول سفیدكننده نیز استفاده نمایید. تخته‌های برش كه برای گوشت قرمز، مرغ، ماهی و فرآورده‌های دریایی استفاده می‌شود لازم است جدا از سایر تخته‌ها باشد. توصیه می‌گردد از تخته‌های پلاستیكی استفاده شود به واسطه این كه شست‌وشوی آنها راحت‌تر صورت می‌گیرد. تخته‌های برش را پس از هر بار مصرف تمیز نمایید.
تمامی ظروفی كه برای موادغذایی خام استفاده می‌كنید تا قبل از استفاده مجدد باید به خوبی تمیز شده و سپس مورد استفاده قرار گیرد و تا حتی‌الامكان از ظروف خشك استفاده نمایید. دست‌هایتان را برای ۲۰ ثانیه با صابون و آب گرم قبل و بعد از حمل و نقل مواد غذایی به ویژه گوشت و ماهی و فرآورده‌های دریایی شست‌وشو نمایید. استفاده از دستكش در صورت بیماری و یا بریدگی دست‌ها الزامی است. به واسطه اینكه دستكش‌ها می‌توانند باكتری‌ها را جابه‌جا نمایند توصیه می‌شود آنها را به طور مرتب شست‌وشو نمایید. حوله، اسفنج و دستمال‌های آشپزخانه را به طور مرتب بشویید. قبل از باز كردن كنسروها، درهایشان را شسته و مانع از تماس در با محتویات داخل كنسروها شوید. تیغه‌های در باز كن را در هر دفعه مصرف بشویید.
منبع : روزنامه تهران امروز


همچنین مشاهده کنید