چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا
خورش چاغاله بادام
شاید شما جوانترها از شنیدن نام خورش چاغاله بادام تعجب كنید، چون اغلب ما خوردن چاغاله را تنها به صورت خام، آن هم به همراه نمك تجربه كردهایم.
ولی اگر از قدیمیترها راجع به مصارف دیگر چاغاله بادام بپرسید، خواهند گفت كه در آن زمان خورش چاغالهبادام یكی از خورشهای رسمی فصل بهار بوده است كه نه تنها خوشمزه است، بلكه ظاهر زیبایی نیز دارد. پخت این خورش بسیار شبیه به خورش كرفس با نعناع و جعفری است.
● مواد لازم:
- ۵۰۰ گرم چاغاله بادام
-۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم گوشت خورشی
- ۱۵۰ گرم نعنای تازه
- ۳۵۰ گرم جعفری تازه
- ۲ عدد پیاز بزرگ
- یك قاشق چایخوری زردچوبه
- نصف فنجان آب لیموترش و آبغوره
- نمك و فلفل به میزان لازم
- روغن مایع مخصوص سرخ كردنی به مقدار لازم
● طرز تهیه:
قابلمهای آماده كرده و روی اجاق گاز قرار دهید. مقداری روغن مایع سرخ كردنی در آن بریزید.
پیازهایی را كه از پیش شسته و به صورت خلالی خرد كردهاید را در داخل روغن بریزید و سرخ كنید. هنگام درست كردن پیازداغ، زردچوبه را هم اضافه كنید.
قطعات گوشت خورشی را نیز به همراه چاغالهها كه چوب انتهای آنها گرفته شده است، به پیاز داغ اضافه كنید و با هم تفت دهید. بعد از مرحله تفت دادن،۴ لیوان آب در قابلمه بریزید. نمك و فلفل را نیز به مقدار لازم اضافه كنید.
حالا شعله اجاق گاز را كم كرده و بگذارید تا مواد خورش آرامآرام بپزند. پخت چاغاله نیز مانند پخت گوشت به زمان زیادی نیاز دارد پس هنگام درست كردن این خورش، مانند دیگر خورشهای قدیمی ایرانی زودتر دست به كار شوید. در ضمن، هرچه چاغالهها درشتتر باشند، این زمان طولانیتر خواهد بود.
در فاصله پخت گوشت و چاغاله، نعنا و جعفری را خرد كرده و در مقداری روغن تفت دهید. بعد از آنكه گوشت خورش نیمپز شد، مخلوط نعنا و جعفری سرخ شده را به آن اضافه كنید و بگذارید خورش جا بیفتد.
سپس زمانی تقریبا حدود یك ربع تا نیم ساعت پیش از سرو غذا چاشنی ترشی را اضافه كنید. این چاشنی با توجه به ذائقه شما میتواند آب لیموترش یا آبغوره باشد. پس از آنكه ترشی آبلیمو یا آبغوره خورش را مزهدار كرد، آن را به همراه پلو سرو كنید.
● چند نكته مهم:
- توجه داشته باشید كه اگر در مواد لازم، میزان نعنا از جعفری بیشتر باشد یا حتی هر دو به یك مقدار مورد استفاده قرار گیرند، خورش تلخ خواهد شد.
- چاغالهها را حتما ریز انتخاب كنید؛ به این ترتیب هم سرعت پخت آنها بالاتر میرود و هم خورش ظاهر زیباتری پیدا خواهد كرد. در صورتی كه مجبور بودید از چاغالههای درشت استفاده كنید، آنها را مانند باقالا به صورت طولی با چاقو به دو نیم قسمت كنید.
- چاغالهها را ابتدا خوب شسته و سپس چوب انتهای آنها را بكنید.
ملیحه عبدالله پور
منبع : روزنامه همشهری
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
غزه ایران دولت سیزدهم رافائل گروسی رئیس جمهور دولت مجلس شورای اسلامی رهبر انقلاب محمد اسلامی انتخابات شورای نگهبان مجلس
هواشناسی سازمان هواشناسی تهران قتل بارش باران پلیس حجاب آموزش و پرورش سیل سلامت شهرداری وزارت بهداشت
قیمت خودرو خودرو شهرداری تهران مالیات مسکن حقوق بازنشستگان قیمت طلا ایران خودرو بازار خودرو قیمت دلار بانک مرکزی سایپا
نمایشگاه کتاب فضای مجازی رضا رویگری تلویزیون نمایشگاه کتاب تهران سینما تئاتر دفاع مقدس سینمای ایران سریال موسیقی کتاب
اینوتکس دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی دانش بنیان
اسرائیل رژیم صهیونیستی جنگ غزه فلسطین رفح آمریکا حماس روسیه چین ترکیه نوار غزه اوکراین
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر لیگ قهرمانان اروپا ذوب آهن نساجی لیگ برتر فوتبال ایران بازی لیگ برتر ایران سپاهان جواد نکونام
اپل هوش مصنوعی فناوری سامسونگ آیفون گوگل مایکروسافت باتری ناسا
سازمان غذا و دارو خواب مواد غذایی کمردرد بیماران خاص زیبایی کاهش وزن بیمه