چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

Company of Heroes


Company of Heroes
از جنگ جهانی دوم چه میدانید؟ شاید اگر این سوال را از گیمر‌ها بپرسند به طور مفصل تاریخچه ای را برای شما بگویند چون یکی از سوژه‌هایی که به خوبی خود را در میان بازیها جا کرده همین جنگ جهانی است. با استفاده از این سوژه تا به حال بازیهای بسیار موفقی ساخته شده اند که اکثرا بصورت اکشن اول شخص یا استراتژی بوده اند. شاید بهترین مثالها در سبک استراتژی برای جنگ جهانی دوم تا به حال عناوینی مانند Commandos و یا zPan۲ ۱ ers Phase بوده اند. اما با ورود Company of Heroes ، به نظر میرسد که این لقب دیگر در اختیار Commandos و erszPan نیست !
سوژه این بازی همانطور که گفته شد درباره جنگ جهانی دوم است و به بصورت Real-Time Strategy دنبال میشود. داستان بازی در مورد عملیات بزرگ و با شکوه نرماندی است. عملیاتی که سربازان زیادی را در ساحل اوهاما به کام مرگ کشاند. اولین صحنه COH همین عملیات را نشان میدهد و سربازان وطن دوست بدن خود را در مقابل رگبارهای گلوله قرار میدهند تا از اشغال آلمان‌ها جلوگیری کنند. داستان بازی از عملیات نرماندی در سال ۱۹۴۴ آغاز میشود و تا چندین ماه بعد از آن ادامه پیدا میکند. این بازی به دلیل محدودیت وقایعی که به تصویر می کشد تنها دارای دو گروه اصلی از متحدین و متفقین یعنی آمریکا و آلمان می باشد که این خود کمی از تنوع بازی به مرور می کاهد.
گیم پلی بازی بسیار غنی است. شما مثل همه بازیهای استراتژی دارای یک Basement هستید که مقر نیرو‌های شماست. در این بازی منابع شما به ۳ دسته کلی تقسیم میشوند:
مهمترین آنها Manpower است که به گونه ای نقش غذا را ایفا میکند. با این قدرت میتوانید نیرو تولید کنید. برای بدست اوردن این منابع باید مکان‌های بیشتری را فتح کنید.
نیروهای بسیاری در این بازی حضور دارند که به معرفی آنها می پردازیم:
استراتژی حمله و دفاع در این بازی حرف اول را میزند و فرستادن نیروها بدون هدف و استراتژی مساویست با شکست ! برای مثال باید تانکها دور باشند تا به وسیله موشک اندازها هدف قرار نگیرند و یا تک تیراندازها در دید نباشند یا سربازها را پشت سنگر بفرستید و با گروه دیگر آنها را دور بزنید و از دو طرف به دشمنان حمله کنید و ... مطمعنآ این سخنان شما را بهاد بازیBrothers in Arms می اندازد. این بار استراتژی‌هایی را که با تجربه از آن بازی بدست آورده اید، میتوانید در این بازی پیاده کنید.
دوربین بازی بسیار عالی کار شده است هر چند این گونه دوربین‌ها در اکثر بازی‌های استراتژی ۳ بعدی دیده میشوند. اما در Company of Heroes تقریبا محدودیتی برای زوم کردن دوربین وجود ندارد و شما میتوانید هر چقدر که مایلید دوربین را نزدیک بیاورید و لباس و چهره سربازان را از نزدیک ببینید بدون اینکه ذره ای از زیبایی گرافیکی بازی کاسته شود ! علاوه بر زوم کردن ، میتوانید زاویه دوربین را در جهت دلخواه تنظیم کنید.
شما مانند بعضی از بازی‌های استراتژی (مثلا )Lord of the Rings دارای امتیاز برای خرید قدرت‌های خاص هستید که این امتیازها را از تجربه و جنگ کردن بدست میاورید. قدرتهای بازی در ۳ گروه جای میگیرند. گروه نیروهای هوایی ، گروهای نیروهای ویژه و گروه نیروهای دفاعی که هر کدام به ۶ زیر شاخه تقسیم میشوند. به طور مثال در گروه نیرو هوایی میتوانید قدرتهایی مانند بمباران هوایی را با ۲ امتیاز بخرید و یا از گروه نیروهای ویژه کماندو‌ها را برای جنگ احضار کنید. این ۶ قدرت به صورت زنجیر به هم پیوسته هستند و شما باید ابتدا نیروهای پاییین تر را خریداری کنید تا نیروهای بالاتر در دسترس قرار بگیرند. البته این نیروها فقط برای یک مرحله از ۱۵ مرحله بازی است و در شروع هر مرحله جدید باید دوباره از اول خریداری کنید.
متاسفانه گیم پلی بازی گاهی اوقات اعصاب خرد کن میشود ! به طور مثال گاهی اوقات نیروها به خوبی فرمانها را اجرا نمیکنند و برای یک فرمان باید چند بار به آنها دستور دهید. هوش مصنوعی بازی در حد خوب و بالایی قرار دارد و دشمنان به محض اینکه شما را غافل از پایگاه‌های خود ببینید به سرعت حمله میکنند و یا در مقابل تانک‌های شما وسایل سنگین قرار میدهند و به خوبی از پایگاه خود دفاع میکنند و محیط‌ها را تسخیر می‌کنند و ... .
منبع : روزنامه هدف و اقتصاد


همچنین مشاهده کنید