سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

نقد و بررسی بازی Need for Speed: Most Wanted


نقد و بررسی بازی Need for Speed: Most Wanted
▪ سازنده EA Canada
▪ ناشر Electronic Arts
▪ سبک بازی Driving
▪ تاریخ انتشار نوامبر ۲۰۰۵
▪ پلتفورم PC, PS۲, XBOX, X۳۶۰, PSP, DS, GBA, Mobile
پس از سال ها تلاش EA این غول صنعت بازی سازی برای ساخت یک بازی زیبا و پر هیجان در نوع خود، به جرات می توان گفت کمتر کسی پیدا می شود که نام سری بازی های رانندگی Need for Speed را نشنیده باشد. NFS واقعا جز اولین بازی های سبک رانندگی به شکل امروزی بود و در واقع می توان گفت که EA با ساخت اولین نسخه از این سری گامی جدید در جهت بازی های سبک ریسینگ کامپیوتری ایجاد کرد. اینها مقدمه کوچکی برای ذکر این مطلب است که بار دیگر EA شماره جدیدی از این بازی را این بار با نام Most Wanted روانه بازار کرده است و البته تا حدودی بهتر و جذاب تر از قبل! EA سعی کرد تا با از بین بردن بسیاری از نقاط ضعف نسخه های قبل بخصوص نسخه های Underground که با وجود نوآوری در سبک خود مورد انتقاد طرفداران و منتقدین این سری بازی ها قرار گرفت نشان دهد NFS هنوز هم می تواند در جایگاه بهترین ها در نوع خود باشد و البته در این نسخه تا حدود زیادی هم به این خواسته رسید. Most Wanted که نهمین شماره از این سری می باشد (البته یک نسخه از NFS بعد از شماره ۴ این بازی به نام Motor City Online وارد بازار شد ولی به دلیل اینکه فقط به صورت آنلاین بود اصلا وارد ایران نشد و ما با آن شماره کاری نداریم!) توانست باز هم نام NFS را در عرصه بازی های ریسینگ کامپیوتری زنده نگاه دارد.
Most Wanted در واقع آمیخته ای از نسخه های Hot Pursuit و Underground می باشد یعنی همان مسابقات خیابانی با ماشین های اسپرت و رقابت با حریفان در میان خیابان های شلوغ و خلوت شهر ولی این بار به همراه پلیس های زیرک و باهوش که همواره در کمین شما هستند تا از مسابقه دادن شما جلوگیری کنند! همچنین این نسخه اولین شماره از این سری می باشد که دارای یک خط داستان منظم و هدف دار است. (البته Underground ۲ هم دارای خط داستانی بود ولی اصلا دارای داستان گیرایی نبود به طوری که شما تا آخر بازی هم به جز بردن حریفان و گرفتن پول به نتیجه دیگری نمی رسیدید.)
Career که قسمت داستانی و اصلی بازی می باشد در شهری به نام Rockport اتفاق می افتد. داستان از جایی شروع می شود که شما در نقش فردی نامعلوم و ناشناس، تازه وارد شهر شده اید و قصد پشت سر گزاشتن رقیبان و مطرح کردن و بالابردن رتبه خود در لیست سیاه (Blacklist) را دارید! (افرادی که در Blacklist هستند در واقع رئیس و سردسته شرکت کنندگان مسابقات خیابانی هستند و آنها دستور می دهند که چه کسی با چه کسی و چه زمانی در قلمرو حکومت آنان مسابقه دهد. بنابراین هر چه رتبه فرد در Blacklist بالاتر باشد از اعتبار و شهرت بیشتری برخوردار است.)
در این میان با شخصی به نام Razor که در Blacklist دارای اعتبار بالایی است و همچنین با غریبه ای به نام Mia که به دلایلی نامعلوم شما را در این راه کمک و همراهی می کند برخورد می کنید. Razor در ابتدا شما را به رقابت با چند تن از زیر دستان خود دعوت می کند اما پس از شکست دادن آنها خود نیز آماده مسابقه با شما می شود. در اواسط راه مسابقه به علت پنچر شدن ماشینتان مسابقه را می بازید و Razor ماشین شما را که یک BMW M۳ GTR است به نشانه پیروزی از شما می گیرد. در همین بین پلیس ها به محل رسیده و شما را دستگیر می کنند! شما به کمک Mia از زندان آزاد شده و با مقدار پولی که برای خرید یک ماشین جدید در اختیار شما گزاشته می شود ماموریت خود را آغاز می کنید. ماموریت شما رسیدن به بالاترین درجه در Blacklist که اکنون در اختیار Razor است می باشد، کسی که به کمک ماشین برنده شده از شما توانسته در رقابت ها پیروز شده و خود را به این درجه برساند!
داستان بازی با توجه به سبک ریسینگ بازی در حد خوبی بوده و در کل می تواند شما را راضی کند. بازی دارای چندین نوع مسابقه جدید و نسبتا متنوع می باشد، از رقابت با حریفان بر سر سرعت گرفته تا مقابله با پلیسان و فرار از تله های آنها... ! در کل شما برای رقابت با هر یک از رقیبان موجود در Blacklist ابتدا باید در مسابقات Race Events و Milestone Events مربوط به آن شخص شرکت کرده و در صورت بردن در تعداد مشخصی از مسابقات و گرفتن مقدار مشخصی Bounty (در ادامه توضیح داده خواهد شد!) قادر خواهید بود تا با فرد مورد نظر به رقابت بپردازید و در صورت بردن وی وارد مسابقات نفر بعدی شوید.
کنترل بازی در حد کاملا ایده عالی بوده و شما را با هیچ گونه مشکلی مواجه نمی سازد. ترمز ها، دستی، چرخش ماشین در پیچ ها و ... همگی خوب کار شده اند. کنترل ماشین ها نسبت به نسخه های قبلی زیاد تفاوتی نکرده ولی در برخی موارد مخصوصا در پیچ ها کمی سفت تر شده که این امر در طبیعی شدن کنترل تاثیر مثبتی داشته و ماشین ها در جاده سر نمی خورند. همچنین این امر باعث شده تا کنترل بازی در فرمان های رانندگی و Gamepad ها بسیار بهتر و موجب طبیعی تر شدن رانندگی شود. (بدون شک یکی از برتری های سری NFS همین کنترل ماشین ها می باشد که همیشه از رقیبان جلوتر بوده و باعث شده با وجود ضعف هایی نسبت به رقیبان خود همچون SRS و Juiced این بازی را مطرح نگاه دارد.)
هوش مصنوعی حریفان هنوز مانند نسخه های قبل، در سطح ضعیفی بوده و تا حدودی بازی را دچار مشکل می کند. به عنوان نمونه حریفان نسبت به شما اصلا عکس العمل های جالبی ندارند و یا وقتی فاصله شما با آنها از حدی بیشتر شود آنها دیگر به صورت عادی حرکت نمی کنند و با کمترین اشتباهی خود را به شما می رسانند که این امر در مواقعی باعث آزار می شود! البته هوش مصنوعی ۱۵ نفر رقیبان اصلی موجود در Blacklist در سطح بهتری قرار دارد ولی باز هم زیاد قابل قبول نیست. ولی هوش مصنوعی پلیس ها شرایط دیگری دارد و نسبتا خوب کار شده به طوری که در مواقعی واقعا بازی را مشکل و جالب می کند. ماشین های پلیس دارای حرکات جالب و بعضا تند و تیزی بوده به طوری که دائمن در حال پیدا کردن موقعیت برای منحرف کردن و گیر انداختن شما به صورت دسته جمعی دارند. البته یک سری حرکات غیر عادی نیز از آنها سر می زند ولی زیاد در روند بازی تاثیری ندارد. به عنوان مثال پلیس ها در بازی فقط در تعقیب شما هستند و قصد دستگیر کردن شما را دارند و با حرفان هر چند در نزدیکی دید شما باشند اصلا کاری ندارند! در کل بازی در سطح نسبتا آسانی قرار دارد به طوری که شما تا پایان بازی با مشکلی به نام سخت بودن مواجعه نخواهید شد.
یکی از نکات جالب اضافه شده در این بازی استفاده از حالت کند کننده زمان است (چیزی شبیه به Bullet-Time) می باشد که شما می توانید در هر زمانی که می خواهید از آن استفاده کنید که این حالت می تواند در مواقع لازم هیجان بازی را چند برابر کند. به عنوان مثال شما در حال عبور از چهار راهی در صورت مشاهده تریلری که در مقابل شما می یاد می توانید با کند کردن زمان از زیر تریلر به راحتی عبور کنید که این صحنه ها در وسط مسابقه می تواند جالب و لذت بخش باشد.
سینماتیک های بازی نیز در حد خوب و جالبی بوده و در اوایل شروع بازی شما را کاملا راضی می کند ولی بعد از مدت کمی از گذشت بازی سینماتیک های بازی از بین رفته و تمامی صحبت ها از طریق تلفن و sms رد و بدل می شود که این خود کمی از لذت و هیجان بازی کم می کند.
شما در این بازی مانند نسخه قبلی می توانید آزادانه در خیابان های شهر به گشت و گزار بپردازید و خود ماشینتان را به محل قرار برای مسابقه برسانید ولی با این تفاوت که باید در راه، مراقب پلیس ها باشید. در مکان های مشخصی در شهر خانه هایی به رنگ های مختلف وجود که هر کدام مخصوص انجام کار خاصی می باشند به طوریکه خانه های سبز (Safe House) در واقع خانه شما می باشد و شما با وارد شدن به آن می توانید به قسمت پارکینگ ماشین هایتان رفته و یا از تمامی اطلاعات لازم در مورد مسابقه ها، حریفان و ... در قسمت Blacklist ۱۵ برخوردار شوید. همچنین بعد از گذشت مدت کمی از بازی قسمتی به نام Rap Sheet اضافه می شود که با وارد شدن به آن می توانید از میزان تعقیب و گریز ها و خسارات وارد کرده به پلیس و شهر و در کل از درجه تبهکاری و پرونده های خود در اداره پلیس آگاه شوید. خانه های آبی (Car Lot) فروشگاه ماشین می باشد و شما با وارد شدن با آن می توانید ماشین های قوی تر و جدیدتری را که در طی بازی آزاد می شوند را خریداری کنید. خانه های زرد (Shop) که گاراژ و فروشگاه قطعات ماشین بوده و مربوط به تزیینات و افزایش قدرت ماشین می باشد و شما برای اسپرت و تقویت ماشین های خود باید به این خانه ها مراجعه کنید.
بازی در کل شامل ۳۳ ماشین از کارخانه های مختلف و دارای تنوع خوبی در مدل ها می باشد. در این بازی بر خلاف دو نسخه قبل سعی شده تا علاوه بر استفاده ماشین های اسپرت خیابانی از ماشین های گران قیمت و به اصطلاح رویایی همچون پورشه، لامبورگینی و ... نیز استفاده شود که این خود در هیجان بازی تاثیر زیادی دارد. قسمت اسپرت بازی تفاوت چندانی با دو نسخه قبل نکرده ولی کمی دچار مشکل شده به طوری مقدار لوازم اسپرت آن نسبت به قبل کمتر شده و بعضی از وسایل مانند: نئون های زیر ماشین، چراغ های جلو و عقب، رنگ کردن بال یا دیسک ماشین، بستن سیستم صوتی و ... دیگر وجود ندارد. البته گرافیک لوازم تا حدود زیادی بالا رفته و حالت طبیعی دارند بنابراین کمتر شدن آنها زیاد در بازی محسوس نمی باشد.
بازی دارای ۶ نوع مسابقه مختلف و همچنین ۹ نوع رقابت مربوط به تعقیب و گریز پلیس می باشد که هر یک دارای ویژگی ها و جذابیت های مربوط به خود می باشد. در ذیل به معرفی این مسابقات می پردازیم:
مسابقات ریسینگ و رقابت با حریفان (Race Events) شامل:
▪ Circuit: در این مسابقه مانند تمامی بازی های ریسینگ شما باید با حریفان در یک مسیر مشخص دایره شکل با تعداد دور های مشخص به رقابت بپردازید.
▪ Sprint: در این مسابقه شما باید در یک مسیر مشخص که دارای ابتدا و انتهایی متفاوت می باشد به رقابت بپردازید.
▪ Lap Knockout: این مسابقه شبیه به Circuit می باشد ولی مسابقه ۴ دور بوده و با هر بار دور زدن آخرین نفر جا مانده، از رقابت حذف می شود و تداد رقیبان کمتر می شود.
▪ Drag: این مسابقه که یکی از هیجان انگیز ترین مسابقات در این بازی می باشد (البته در Underground نیز وجود داشت) به این صورت است که شما در یک مسافت نسبتا کم کنترل دنده های ماشین را هم به عهده دارید و باید در زمان های مناسب با عوض کردن دنده های ماشین و رد کردن ماشین هایی که در سر راه شما هستند خود را زودتر به خط پایان برسانید. (در این مسابقه شما بر خلاف مسابقات دیگر در صورت برخورد با ماشینی دیگر مسابقه را می بازید)
▪ Speedtrap: در این مسابقه زودتر رسیدن به خط پایان مطرح نیست بلکه با مجموع سرعت های بیشتر به خط پایان رسیدن است یعنی به این صورت است که شما در طی مسابقه از چندین دوربین (checkpoint) عبور کرده و هر دفعه هنگام عبور از دوربین سرعت شما در آن لحظه ثبت می شود و در آخر مجموع سرعت ها محاسبه می شود.
▪ Tollbooth: در این مسابقه شما رقیبی ندارید بلکه باید در یک مسیر مشخص در زمان های تعیین شده خود را به checkpoint های موجود در راه برسانید.
مسابقات تعقیب و گریز پلیس (Milestone Events) شامل:
▪ Bounty: در این رقابت شما باید در یک بار مواجع شدن با پلیس ها به میزان تعیین شده Bounty دریافت کنید.
▪ Trade Paint: در این رقابت شما باید به تعداد مشخص شده ای از ماشین های پلیس ضربه و خسارت بزنید.
▪ Pursuit Time Challenge: در این رقابت شما باید در زمان تعیین با ماشین های پلیس دست و پنجه نرم کنید و آنها را در خیابن های شهر به دنبال خود بکشانید.
▪ Pursuit Evasion: در این رقابت شما در مدت زمان کم و تعیین شده ای می بایست پلیس ها را از دید خود گم کرده و از دست آنها فرار کنید.
▪ Roadblock Challenge: در این رقابت شما باید از تعداد معینی از مسیر هایی که توسط ماشین های پلیس بسته شده است با موفقیت عبور کنید.
▪ Photo Ticket: در این مسابقه شما باید با حداقل سرعت تعیین شده از جلوی دوربین های کنترل سرعت عبور کرده تا از شما عکس گرفته شود.
▪ Cost to State Challenge: در این رقابت شما باید با خسارت زدن به شهر و استفاده از آنها برای از بین بردن ماشین های پلیس و یا ایجاد برخورد آنها با یکدیگر و یا با خود شما مقدار معینی Bounty دریافت کنید که البته این مقدار Bounty خواسته شده در این رقابت معمولا از رقابت های دیگر بیشتر است.
▪ Infractions Challenge: در این رقابت باید با تعداد مشخص شده ای از پلیسان که به دنبال شما هستند دست و پنجه نرم کرده و به نقص مقررات بپردازید.
▪ Spike Strip Challenge: این رقابت مانند Roadblock می باشد با این تفاوت که راه علاوه بر مسدود شدن توسط پلیس دارای نوار های میخی نیز بوده که با رفتن بر روی آنها پلیس ها بلافصله شما را دستگیر می کنند. شما باید با موفقیت از کنار تعداد مشخصی از این نوار های میخی عبور کنید.
شما با پشت سر گزاشتن هر یک از رقابت های مربوط به بخش تعقیب پلیس ها به جای پول Bounty دریافت می کنید. همچنین در تمامی این مسابقات شما پس از انجام کار های خواسته شده باید حتما از دید پلیس ها خارج شوید و آنها شما را گم کنند تا امتیاز رقابت مورد نظر را بگیرد. اما درباره Bounty باید گفت که در واقع مقدار Bounty بستگی به شجاعت و عکس العمل های شما در مقابل پلیس دارد که چقدر آنها را به قول معروف دستشون می اندازید و حرفه ای گری می کنید. Bounty به حرکات و عکس العمل های شما در تعقیب و گریز با پلیس بستگی زیاد دارد به عنوان مثال ترمز های شدید و جا گذاشتن پلیس ها، تغییر مسیر ناگهانی، دور زدن کامل و برگشت مسیر، ضربه زدن به پلیس ها و از بین بردن آنها، گم کردن شما توسط پلیس، سرعت زیاد در زمان گریز و ... که باعث افزایش و دریافت Bounty می شوند.
در بازی برای افزایش هیجان و لذت در هنگامی که پلیس ها به دنبال شما هستند در نقشه محل هایی به صورت مثلث قرمز وجود دارد و این مکان ها که به آنها Pursuit Breaker گفته می شود در واقع مکان هایی هستند مانند پمپ بنزین، تانکر های آب و ... که شما می توانید با ضربه زدن به آنها پلیس های اطراف خود را از بین ببرید و یا راه را برای آنها مسدود کنید. همچنین مکان هایی به صورت دایره آبی نقطه چین در بازی می باشند که این مکان ها در واقع نقاط کور شهر بوده و به راحتی می توانید در آنها مخفی شوید. زمانی که از دید پلیس ها دور می شوید می توانید خود را به این مکان ها رسانده تا پلیس ها جایگاه شما را گم کنند. ماشین های شما در این بازی دارای یک درجه گرما (Heat Level) می باشند که این درجه که به صورت یک شعله و عددی در کنار آن نمایش داده می شود در واقع میزان شناسایی ماشین شما در مقابل پلیس ها می باشد و هر چه این درجه بیشتر باشد پلیس ها خشن تر و با قدرت و نیرویی بیشتری برای دستگیری شما اقدام می کنند. البته شما با خرید لوازم مختلف و یا رنگ کردن و کشیدن شکل های مختلف بر روی ماشینتان و یا با خواباندن اون ماشین در پارکینگ و بازی کردن با ماشینی دیگر می توانید مقدار این درجه گرما را کاهش دهید.
در این بازی علاوه بر بخش Career بخش جدیدی به نام Challenge Series نیز وجود دارد. این قسمت که از ۶۹ مرحله تشکیل شده است به این صورت است که شما باید مسابقات از قبل تعیین شده ای را به وسیله ماشین هایی که در اختیار شما گزاشته می شود انجام دهید و در صورت بردن وارد مسابقه بعدی شوید. در این قسمت سبک جدیدی از مسابقه وجود ندارد و باید همان مسابقات قبلی را به صورت های مختلف بازی کنید. قسمت Quick Race نیز مانند گذشته برای بازی کردن به صورت آزاد و خارج از قسمت رقابت و داستانی بازی می باشد.
گرافیک بازی در یک دید کلی بسیار عالی می باشد و هیچ گونه مشکلی ندارد. خیابان های شهر به خوبی بازسازی شده و حالتی واقع گرایانه دارد همچنین نور ها و افکت های موجود بر روی دیوار ها و وسایل و باراش باران و برخورد آن به تصویر نیز در شرایط مطلوب و زیبایی می باشند. گرافیک و فیزیک ماشین ها به خوبی بوده و بسیار جذاب می باشد. چراغ ها و نور آنها بسیار زیبا کار شده و جو طبیعی را به بازی می دهد. منو های بازی نیز تقربیا سه بعدی بوده و در کل جالب می باشد. گرافیک نسخه PC این بازی در حد بسیار خوبی بوده و در بالاترین شرایط گرافیکی با نسخه XBOX۳۶۰ آن برابری می کند ولی متاسفانه برای اینکار شما به یک سیستم قوی نیازمندید تا بتوانید بازی را بدون افت فریم ریت بازی کنید. تصادف های بازی نسبت به Underground پیشرفت کرده ولی هنوز هم چیز خاصی برای گفتن ندارد. مثلا شما پس از اصابت به جایی شیشه ماشینتان ترک می خورد و یا با برخورد و یا مالش به دیوارها روی بنده ماشین خراشیدگی هایی (تو رفتگی و یا خرابی ندارد) ایجاد می شود. جالب اینجاس که تصادفات ماشین های پلیس در شرایط بهتری قرار دارد و ماشین های آنها پس از برخورد به شما و یا جاهای دیگر به شدت آسیب می بینند قسمت هایی از بدنه آنها جدا می شود.
صدا گزاری بازی واقعا در حد خوبی بوده و صداهای ماشین ها به خوبی کار شده به طوری که علاوه بر اینکه صدا گزاری هر یک از ماشین ها اختصاصی و از روی نمونه واقعی بوده با تغییر وسایل موتور و افزایش قدرت، صدای ماشین ها باز هم نسبت به حالت اول آنها فرق می کند! صدا و نویز های درون بازی و شهر از قبیل صدای رعد، باران، عبور ماشین ها و ... بسیار خوب کار شده است. گفتگو های موجود در سینماتیک های بازی نیز در حد خوب و نسبتا خنده داری هستند و می توانند شما را راضی کنند. اما بهترین صداگزاری بازی مربوط به قسمت پلیس ها می باشد. صدای آژِیر ها، صحبت های آنها با یکدیگر از طریق بی سیم از گزارش جایگاه و وضعیت شما گرفته، تا خبر دادن نیروی کمکی و بستن جاده ها و ... همگی بسیار زیبا کار شده به طوری که شما احساس واقعیت می کنید. موزیک های بازی هم باز مانند Underground مخلوطی از آهنگ های Rock و Hip-Hop می باشد که اکثرا از خوانند ه های معروف نیز گلچین شده است، در سطح خوبی می باشند و نسبت به وضعیت و سبک بازی می توانند شما را راضی کنند.
در انتها این بازی با وجود نوآوری های جدید هنوز هم دارای اشکالات انکار ناپذیری است و نمی توان عنوان بهترین بازی ریسینگ در این سبک را به آن اختصاص داد ولی با توجه به اینکه فعلا رقیبی برای آن وجود ندارد می تواند بسیار لذت بخش و زیبا باشد مخصوصا قسمت تعقیب و گریز از پلیسان آن که واقعا لذت و هیجان بازی را دو چندان کرده است. در کل این بازی به تمام علاقه مندان سبک بازی های ریسینگ توصیه می شود. اگر هم زیاد به بازی های رانندگی علاقه ندارید این بازی باز هم می تواند شما را برای مدتی سرگرم کند زیرا دارای نکاتی است که در کمتر بازی هایی از این سبک موجود می باشد.
▪ سیستم مورد نیاز:
ـ ویندوز ۲۰۰۰ یا XP
ـ پنیتوم-۴ ۱.۴ گیگاهرتز
ـ ۲۵۶ مگابایت رم
ـ ۳۲ مگابایت کارت گرافیک (nVidia GeForce یا ATI Radeon ۷۵۰۰ و بالاتر)
ـ ۳ گیگابایت فضای خالی
نویسنده Lich King
منبع : بازیکده


همچنین مشاهده کنید