شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا
قضا علیه غذا
● کدام رستوران برویم، كدام رستوران نرویم؟
قرار دادن موادغذایی پخته و خام و شسته و نشسته در كنار هم در داخل یخچال ممنوع بوده و یخچال و سردخانه همواره باید تمیز و عاری از هرگونه بوی نامطبوع باشد.
آیا تا به حال بعد از خوردن یك غذا در رستوران، ساندویچی، چلوكبابیهای بین راهی، جگركی و... به مسمومیت غذایی دچار شدهاید.
گاهی اوقات غذاهایی كه در ظاهر بسیار خوشمزه و هوسانگیز هستند ممكن است واقعا مضر و خطرآفرین باشند برای جلوگیری از مشكلات گوارشی علاوه بر اهمیت و توجه به تهیه مواد غذایی، حمل و نقل، نگهداری، پخت و پز و... عوامل فیزیكی متعدد مانند شرایط ساختمانی و بهداشت محل كار بسیار اهمیت دارد.
نظارت بر رعایت این نكات، از سوی ماموران و كارشناسان بهداشت محیط و كار و براساس قانون ماده ۱۳ وزارت بهداشت و درمان مصوب مجلس شورای اسلامی انجام میگیرد اما دانستن این نكات برای خوانندگان گرامی خالی از لطف نیست. از این پس، به انتخاب محل سالم برای صرف غذا توجه بیشتری بنمایید:
● شرایط بهداشتی كف ساختمان
▪ كف ساختمان باید از جنسی مقاوم، صاف، بدون درز و شكاف بوده و قابل شستوشو باشد.
▪ دارای كفشور به تعداد مورد نیاز و مجهز به شترگلو باشد. نصب توری ریز روی آن نیز الزامی است.
▪ دارای شیب مناسب به طرف كفشور فاضلاب باشد.
● شرایط بهداشتی ساختمان دیوار
▪ از كف تا سقف از مصالح مقاوم بوده و طوری باشد كه از ورود حشرات و جوندگان جلوگیری به عمل آورد.
▪ سطح دیوارها باید صاف، بدون درز و شكاف و به رنگ روشن باشد.
▪ پوشش بدنه دیوار كارگاههای تهیه موادغذایی، آشپزخانه، آبدارخانه و نیز میوه و سبزیفروشی باید از كف تا زیر سقف و در مورد كارگاهها و كارخانههای تولیدی موادغذایی تا ارتفاع حداقل چهار متر كاشی، سنگ یا سرامیك و دیوار كارخانهها از ارتفاع چهار متر به بالا میتواند از سیمان صاف و صیقلی به رنگ روشن باشد.
● شرایط بهداشتی سقف
▪ باید صاف، حتیالامكان مسطح، بدون تركخوردگی، درز و شكاف و همیشه تمیز باشد.
● شرایط بهداشتی درها و پنجرهها
▪ درها و پنجرهها باید از جنس مقاوم، سالم، بدون ترك خوردگی و شكستگی، زنگ زدگی و قابل شستوشو بوده و همیشه تمیز باشد.
▪ پنجره بازشو باید مجهز به توری سالم و مناسب باشد، به نحوی كه از ورود حشرات به داخل اماكن جلوگیری شود.
▪ درهای مشرف به فضای باز باید مجهز به توری سالم و مناسب و همچنین فنردار باشد، طوری كه از ورود حشرات و جوندگان و سایر حیوانات جلوگیری كند..
● شرایط بهداشتی آب مصرفی
▪ آب مصرفی باید مورد تایید مقامات بهداشتی باشد..
● شرایط بهداشتی دفع فاضلاب
▪ كلیه اماكن و مراكز باید دارای سیستم جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب مورد تایید مقامات بهداشتی باشد..
▪ هدایت و تخلیه هر گونه فاضلاب و پساب تصفیه نشده اماكن به معابر و جوی و نهرهای عمومی اكیدا ممنوع است.
● شرایط بهداشتی توالت و دستشویی
▪ دستشوییها باید مجهز به صابون (ترجیحا صابون مایع) و خشككن مناسب و بهداشتی بوده و وجود زبالهدان در كنار دستشویی الزامی است.
● سایر شرایط بهداشتی
▪ دستگاه سوخت و نوع مواد سوختنی باید از نوعی باشد كه احتراق به صورت كامل انجام گیرد.
▪ محل شستوشو و نگهداری ظروف باید در مجاور محل پخت و مجزا و مستقل از آن باشد.
▪ ظروف باید در ظرفشویی حداقل دو مرحلهای (شستوشو،آبكشی) یا توسط دستگاههای اتوماتیك شسته شود.
▪ در صورت نداشتن ماشین ظرفشویی، ظروف پس از شستوشو در محل مناسب (قفسه مجهز به آبچكان) و بدون استفاده از پارچه و حوله و امثال آنها خشك و سپس در قفسه مخصوص ظروف نگهداری شود.
▪ قفسه و ویترین و گنجهها باید قابل نظافت بوده و مجهز به در و شیشه سالم و همیشه تمیز و فاصله كف آنها از زمین حدود ۲۰سانتیمتر باشد.
▪ پیشخوان و میز كار باید سالم و سطح آن از جنس قابل شستوشو باشد.
▪ میز كاری كه صرفا جهت تهیه موادغذایی به كار میرود باید فاقد هر گونه كشو و یا قفسه بوده و فضای زیر آن نیز مورد استفاده قرار نگیرد.
▪ سبزیها و صیفیجاتی كه در اماكن عمومی و مراكز عرضه مواد غذایی به صورت خام در اختیار مشتریان گذارده میشود باید در محل مخصوص، تمیز و با آب سالم و مایع ظرفشویی شسته شده و پس از گندزدایی آبكشی و مصرف شود.
▪ كلیه مواد غذایی فاسد شدنی باید در یخچال و یا سردخانه مناسب نگهداری شود و مدت آن بیش از زمانی نباشد كه ایجاد فساد یا تغییر كیفیت كند.
▪ یخچال و سردخانه باید مجهز به دماسنج سالم باشد.
▪ قرار دادن موادغذایی پخته و خام و شسته و نشسته در كنار هم در داخل یخچال ممنوع بوده و یخچال و سردخانه همواره باید تمیز و عاری از هرگونه بوی نامطبوع باشد.
▪ تهویه مناسب باید به نحوی صورت گیرد كه همیشه هوای داخل اماكن سالم، تازه، كافی و عاری از بو باشد.
▪ در فصل گرما حداكثر درجه حرارت داخل اماكن نباید بیشتر از ۳۰ درجه سانتیگراد باشد.
▪ زبالهدان درپوشدار، ضد زنگ، قابل شستوشو، قابل حمل و با حجم مناسب و تعداد كافی باید موجود باشد. زبالهدان باید مجهز به كیسه زباله بوده و در محل مناسبی قرار گرفته و اطراف آن همواره تمیز باشد.
▪ مگس، پشه و سایر حشرات، سگ، گربه و موش و سایر حیوانات به هیچ وجه نباید در داخل این اماكن دیده شوند.
مریم منصوری
منبع : روزنامه سلامت
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
امیرعبداللهیان دولت چین سیستان و بلوچستان حسین امیرعبداللهیان جنگ انتخابات مجلس شورای اسلامی عراق دولت سیزدهم رسانه حجاب
سیل تهران هواشناسی شهرداری تهران بارندگی باران سازمان هواشناسی فضای مجازی آتش سوزی یسنا هلال احمر آموزش و پرورش
ایران بانک مرکزی دلار قیمت خودرو قیمت دلار مسکن قیمت طلا تورم ارز بازار خودرو حقوق بازنشستگان ایران خودرو
صدا و سیما مسعود اسکویی تلویزیون دفاع مقدس بی بی سی موسیقی مهران غفوریان صداوسیما ساواک سریال سینمای ایران تبلیغات
رژیم صهیونیستی فلسطین جنگ غزه اسرائیل حماس روسیه آمریکا ترکیه انگلیس اوکراین نوار غزه ایالات متحده آمریکا
فوتبال پرسپولیس استقلال سپاهان لیگ برتر رئال مادرید باشگاه استقلال جواد نکونام بازی علی خطیر باشگاه پرسپولیس بایرن مونیخ
هوش مصنوعی اینستاگرام خواب آیفون دیابت اپل ناسا عکاسی موبایل گوگل تلفن همراه
سلامت طب سنتی کبد چرب فشار خون گرما