جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نقش مهار کننده‌های آمیلاز و کنترل قند خون


نقش مهار کننده‌های آمیلاز و کنترل قند خون
وزن مهار کننده‌های آمیلاز یا Amylase Inhibitor دسته‌ای از مواد هستند که از جذب کربوهیدرات‌های پیچیده در داخل بدن جلوگیری به عمل می‌آورند.
کربوهیدرات‌های پیچیده برای جذب در داخل بدن ابتدا باید یه قند‌های ساده شکسته شوند . قسمت اعظم این تغییر در داخل دهان و بوسیله آنزیمی به نام آمیلاز که در داخل بزاق هر فردی موجود است انجام می‌پذیرد.
مکمل‌های حاوی مهار کننده آمیلاز با جلوگیری از تولید آمیلاز عملا کربوهیدرات‌های پیچیده را بلوکه می‌کنند.
این دسته از مواد بطور طبیعی در انواع بقولات و گندم و لوبیا‌ها یافت می‌شوند.
در سال‌های ابتدایی استفاده از این مکمل‌ها توفیق چندانی از مصرف آنها حاصل نمی‌شد اما با پیشرفت روش‌های فرآوری و استخراج این دسته از مواد عملا تاثیرگذاری آنها نیز افزایش پیدا کرد.
اگر چه هنوز هم شواهد علمی زیادی در این زمینه در دسترس نیست اما شرکت‌های تولید کننده این دسته از مواد تاکید زیادی دارند که استفاده از ۱۵٠٠ تا ۶٠٠٠ میلی‌گرم از مهار کننده‌های آمیلاز قبل از مصرف غذا به علت جلوگیری از جذب کربوهیدرات‌ها می‌تواند نقش مهمی در کنترل وزن و میزان قند خون و همچنین جلوگیری از بروز نوسانات قند خون در افراد معمولی و دیابتی ایفا نماید.
آنچه باید دقت نمود این است که احتمال دارد وجود مقادیر زیاد کربوهیدرات‌های هضم نشده در داخل روده بزرگ که معمولا بعد از مصرف این دسته از مکمل‌ها بوجود می‌آید موجب بروز اسهال در بعضی از افراد گردد.

رضا دهقان
منبع : تغذیه و رژیم درمانی