پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

مدیریت تخم‌های جوجه‌کشی


این پروسه با جمع آوری تخم ها در حالیکه هنوز گرم هستند شروع می شود. تخم ها باید حداقل ۳ بار در روز جمع آوری شوند. بهداشت تخم و ضد عفونی صحیح مهم است. چون نفوذ باکتری منجر به افزایش مرگ اولیه و ضعیف شدن جنین داخل تخم مرغ ، درصد بالاتر جوجه های ناقص در هنگام هچ ، آلودگی کیسه زرده و افزایش مرگ ومیر در هفته اول می گردد. لازم به ذکر است که بهداشت دست و سینی هم مهم است. از جمله نکات دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد این است که افزایش مدت ذخیره شدن اثر منفی بر روی قدرت جوجه شدن تخم می گذارد. تخم های مورد استفاده برای جوجه کشی باید بین ۱۶ و ۱۸ درجه سانتیگراد ذخیره شوند. رطوبت مطلوب برای ذخیره تخم ها بین ۷۰ و ۸۰% است که این رطوبت باعث می شود دهیدراتاسیون به حداقل برسد.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران