جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

نگرانی ها را دور کنید


نگرانی ها را دور کنید
احساس خستگی از بارداری معمولاً در سه ماهه سوم بارداری اتفاق می افتد. فرآیندی که در ابتدا و ماه های اول بارداری بسیار جالب و حیرت آمیز بوده پس از گذشت شش یا هفت ماه برای مادر به امری خسته کننده تبدیل می شود. علاوه بر این احساس ناراحتی به هنگام خواب و ایستادن، سوزش معده و.‎.‎. از مشکلات فیزیکی این دوره از بارداری است که بر سختی شرایط می افزاید.
● تغییر خلق و خو
اگرچه تغییر خلق و خو و روحیه در ایام بارداری امری ضروری است اما احساس خستگی مزمن و بی میلی شدید می تواند نشانه بروز افسردگی در مادر باشد. امروزه به افسردگی پس از زایمان توجه بسیاری شده است و این در حالی است که حداقل ۱۰ درصد زنان افسردگی را در دوران بارداری خود نیز تجربه می کنند.
افسردگی درمان نشده
افسردگی درمان نشده در دوران بارداری می تواند سلامت مادر و جنین را به مخاطره بیندازد. از این رو درمان در این دوران بسیار حائز اهمیت است و خوشبختانه درمان این مشکل نیز با داروهای ضدافسردگی و جلسات مشاوره امکان پذیر است.
● شیوه برخورد
در این میان شیوه برخورد اطرافیان با زن باردار در بهبود شرایط برای مادر تأثیرگذار است.
گفت وگوی مداوم در رابطه با بارداری، مادران را از نظر روحی خسته کرده و همواره متوجه شرایط فیزیکی بدنشان می کند. در این شرایط مادر احساس می کند که هویت قبلی خود را از دست داده است و همین تصور زمینه ساز بروز نگرانی و مشکلات روحی در او می شود. از این رو بهتر است اطرافیان زن باردار موضوعات بحث و گفت وگو را گسترش داده و همانند قبل راجع به وضعیت هوا، برنامه تلویزیون، خرید، دکوراسیون و.‎.‎. با او گفت وگو کنند.
مادران نیز باید قدر لحظات تنهایی و رهایی از مسئولیت را بدانند و از آن حداکثر بهره را بگیرند. اگرچه فرصت مادران در این دوران بیشتر به خرید برای کودک، آماده کردن منزل و فراگیری مهارت های تربیت کودک می گذرد اما بهتر است مادران فرصتی را به خود اختصاص داده و به انجام امور دلخواه بپردازند.
صرف غذا و یا گفت وگو با دوست صمیمی، فراگیری مهارت جدید، مطالعه کتاب یا رمان جدید، ماساژ، تغییر مدل مو و لباس، پرداختن به امور باغبانی، تفریح، تماشای فیلم مورد علاقه و.‎.‎. باعث می شوند تا مادر خود را درجهان دیگری احساس کرده و نگرانی و خستگی از او دور شود.
منبع : روزنامه ایران