سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

توصیه هایی برای شرکت در کنکور


توصیه هایی برای شرکت در کنکور
شاید وقتی توصیه های ما را بخوانید، بگویید كه حالا دیر شده است ، ما باید زودتر به فكرمی افتادیم ، اما اشكالی ندارد، اگر شما برای شركت در كنكور و طریقه فراگرفتن دروستان با گفته های ما وجه اشتراك داشتید كه چه بهتر و اگرنه ، به یاد این ضرب المثل بیفتید كه <<ماهی را هروقت از آب بگیری تازه است >>.در صورت قبول نشدن در كنكور سال ۸۲،راهنمایی ها و به عبارت بهتر كلیدهای طلایی را برای سال آینده آویزه گوشتان كنید، به این امیدكه موفق شوید. ما در این مطلب از جهات گوناگون می خواهیم به كنكور بپردازیم و این كه چگونه دروس خود را مطالعه كنید. فراموش نكنیدكه كنكور، امتحان است ، امتحانی كه تكلیف شما را برای مدارج بالاتر درسی ، مشخص می كند،امتحانی كه در بسیاری از موارد سرنوشت شما را تعیین می كند، امتحانی كه از اول ابتدایی تا بالاترین مقاطع دانشگاهی با آن سروكار دارید.می خواهیم شما را یاری كنیم كه قدرت ارزیابی امتحانهایتان را داشته باشید و همچنین بتوانیدبه طو منطقی از امتحاناتی كه در كنكورهای مختلف از شما به عمل می آید سربلند بیرون بیایید. ما درباره روش های موفقیت آمیز درامتحانات و نكته هایی برای موفقت در كنكور و نیزدوری از اضطراب به هنگام امتحان مطالبی مفیدبرایتان ذكر می كنیم .
● به این نكات توجه كنید
الف) برگه های امتحانی قبلی می تواند یكی ازمهم ترین منابع با ارزش باشد، پس هر چه سریعترآنها را به دست آورید و حل كنید و سپس با پاسخنامه آنها را مقایسه كنید.
ب) روز پیش از امتحان ، زمان برگزاری امتحان را كنترل كنید و دقت كنید به موقع به جلسه امتحان برسید.
ج) اگر شب قبل از كنكور صرف مطالعه شود،ممكن است مطالب بسیاری یاد گرفته شود، اما خسته تر از آن خواهید بود كه در روز امتحان سوالات را درست بخوانید و پاسخ ها را به یادآورید.
د) هنگام مرور نهایی نباید با یافتن تمام مطالبی كه هنوز نمی دانید خود را افسرده كنید،بلكه به اصلاح و پردازش مطالبی كه می دانید،بپردازید.
و) پیش از شروع امتحان سعی كنید با نظم فكری صحیح در جلسه امتحان حاضر شوید.
● نكاتی برای موفقیت در كنكور
كنكور مهم ترین امتحان یك دانش آموز است ، از این رو نكاتی را به شمامی گوییم كه برای موفقیت در كنكور ضروری است . موفقیت قطعی و كامل در كنكور سراسری ونه فقط قبول شدن در یك رشته انتخابی ، مستلزم تلاش و كوشش در همه سال های دبیرستان است . از دست ندادن فرصت های طلایی مثل تعطیلات تابستانی و به ویژه آخرین تعطیلات تابستانی (تابستان بین سال سوم و سال آخردبیرستان ) و استفاده درست از آنها در راه موفقیت از اهمیت بالایی برخوردار است . داوطلب كنكور باید از ابتدای آخرین سال تحصیلی خود تا روز برگزاری كنكور برنامه ویژه ای داشته باشد یا به اصطلاح برای این مدت سرمایه گذاری ویژه ای كند، او باید بداند این سال با سال های تحصیلی گذشته متفاوت است و در این مدت كوتاه باید كتابهای پرمحتوا و نسبتا پر حجم را فرابگیرد و در عین حال به موازات آن درس های سال گذشته را نیز دوباره مرور كند. زمان پرداختن به فعالیت های غیردرسی درسال پیش از كنكور باید به حداقل برسد،فرصت های زیادی در آینده برای آنها موجوداست . اعتماد به نفس خود را از دست ندهید ودایما به خود بگویید كه حتما در این راه پیروزخواهید شد.
اشكالات ، نكات مبهم و مسائل حل نشده حتما باید از دبیران پرسیده و از هر گونه خجالت واضطراب دوری شود. هر مشكل درسی كه نزددبیران یا دانش آموزان حل و رفع شود، بهتر درذهن می ماند و توشه راه شما خواهد بود. ملاقات با افراد با تجربه در زمینه كنكور، مثل دیدار با قبول شدگان موفق و حتی ناموفق وتبادل نظر با آنها برای شما بسیار مهم است . اگر محیط منزل برای مطالعه مناسب نباشد،می توان در كتابخانه ها درس خواند. به هوش و استعداد خود نباید شك كرد،بلكه باید در پی یافتن راهی بود كه درس را به بهترین شكل فراگرفت . برنامه درسی خود را طوری تنظیم كنید كه بتوانید آن را اجرا كنید. ممكن است درسی كه در آن احساس ضعف می كنید از جانب دبیر شما، خوب بیان نشود و اودر بیان مطلب از خود ضعف نشان داده باشد، پس با مطالعه كتابهای كمك درسی این مشكل را حل كنید. استفاده از كتابهای كمك درسی معتبر وتست زدن مناسب ، نقش مهمی در موفقیت وآشنایی شما با سوالات كنكور دارد. در برخورد با دانش آموزان مستعد و ممتازبه جای حس حسادت و رقابت باید روحیه همكاری و همیاری درسی داشت ، كه نهایتا این كار متقابل بوده و به نفع داوطلب كنكور است . نباید به خود بگویید كه فلان درس سخت است ، باید متوجه باشید كه هر درس زبان خاص خود را دارد. شیوه موفقیت در دروس حفظی با مرور دایم آنها به دست می آید، اما موفقیت در دروس ریاضی و مانند آن حتما با حل كردن مسائل فراوانی در آن زمینه به دست می آید.
به تلاش دوستان خود با چشم حسادت وناكامی نگاه نكنید. هر كس باید به اندازه توانایی خود تلاش كند و به هر اندازه كه تلاش كرده باشد، با یاری خدا نتیجه خواهید گرفت . برای موفقیت های بالا و قبولی دررشته های موردنظر باید به همه درس های اختصاصی و عمومی توجه كافی داشت ، اما درموفقیت های نسبی و قابل قبول ، در صورتی كه توجه خاص به همه درس ها امكان پذیر نباشد،باید میزان اهمیت هر درس در كنكور سراسری (ضریب هر درس ) در نظر گرفته شود و هر درسی كه اهمیت بیشتری دارد بدون زیاده روی ، بیشترمطالعه شود.
به بهانه رفع خستگی نباید از كتاب ها فاصله گرفت و به تفریح پراخت ، باید تماشای تلویزیون را به حداقل برسانید و از دنبال كردن افكاری كه ذهن شما را اشغال می كند، خودداری كنید.
یكی از مهم ترین مسائلی كه باید در كنكورمورد توجه قرارگیرد، مسئله انتخاب رشته است ، ازقبل باید با رشته های مختلف تحصیلی در دانشگاه آشنایی كافی داشت و آنها را با توانایی و علاقه خود سنجید. علت بسیاری از ناكامی ها در كنكور،عدم آشنایی كافی داوطلبان با رشته های تحصیلی و انتخاب رشته نادرست است . به رشته های مختلف دانشگاهی با همه جوانب و امكانات دانشگاهی باید به دقت توجه كرد و بینش درستی نسبت به رشته های نیمه متمركز و بورسیه داشت ،همچنان كه به ایده ال سازی افراد درموردقبول شدن در فلان رشته دانشگاه نباید توجه كرد. نتیجه كنكور را باید در ورای تلاش ها وبهره مندی از حداكثر فرصت ها و مهم تر از همه كمك و یاری جستن از خداوند بزرگ انتظارداشت . هرگز نباید از فشارها، ناتوانی ها ومشقت های این راه گریزان بود، بلكه باید آنها را شناخت و حل و هضم كرد.
● به این نكات در این باره توجه كنید:
الف) توجه كامل به كتابهای درسی و فهمیدن همه مطالب .
ب) دقت به نكات ریز و كنكوری در درس ها.
ج) توجه كردن به سرعت عمل و پاسخ به هرمجموعه تست در مدت معین شده .
د) ارتباط با پشت كنكوری ها و استفاده ازتجربه های آنها.
و) انجام دادن برنامه منظم خود با صبر وپشتكار فراوان .
هـ) سعی كنید به دوستان خویش روحیه داده و از به رخ كشیدن اطلاعات خود به دیگران دوری كنید.
ی) در تمام حالاتی كه مشغول مطالعه هستید ویا آن هنگام كه وارد جلسه امتحان می شوید با حالتی سرشار از امید به خدا، به تست زدن مشغول شوید.
ر) اگر توانایی شركت در كنكور آزمایشی را كه قبل از كنكور اصلی اجرا می شود دارید، حتما به این كار اقدام كنید و میزان پیشرفت خود را مشخص سازید، این كار باعث می شود كه شما نقاط قوت و ضعف خویش را شناخته و به رفع ضعف ها وتقویت آنها بپردازید.
ز) قبول نشدن در كنكور هرگز نباید باعث دلسردی و ناامیدی شما شود. باید به خوداطمینان داشته باشید و هوش و استعداد وتوانایی های خدادادی را دست كم نگیرید، بلكه باید به آنها و قدرت آنها ایمان داشته باشید.چه بسیارند افرادی كه در بهترین رشته ها مشغول تحصیلات عالی هستند، در حالی كه بارها وبارها مسیر علمی آنها مسدود شده است . آنها شاید
خسته شده باشند، اما مطمئن باشید كه هرگز ناامیدنشده و با تلاش و كوششی دوچندان به مقصدرسیده اند.
● از كنكور نترسید
ترس از كنكور دوعلت دارد كه یكی آشكار و دیگری نهان است ، ترس از شكست ، مهم ترین علت این اضطرابات است ، اما از این مهم تر هم هست و آن این كه احساس می كنید اگر موفق نشوید، پیش دیگران تحقیر شده و آبرویتان می رود.اما علت دوم و پنهان ترس این است كه احتمالاهدف های انتخابی شما با هدف های واقعی یكی نیستند، ممكن است اضطراب شما به این دلیل باشد كه خود را به حركت در جهتی مجبورمی كنید كه مناسب شما نیست .
● مهمترین راههایی كه می تواند دلهره ها واضطرابهای كنكور را كاهش دهد به قرار زیراست :
الف) درسهایتان را در طول سال تحصیلی مطالعه كنید تا مجبور نشوید همه مطالب را در شب امتحان مطالعه كن.
ب) شب كنكور زود بخوابید و صبح زود بلندشوید. ابتدا حمام كنید، بعد صبحانه بخورید و بالباس پاكیزه و تمیز وارد جلسه امتحان شوید.
ج) از درگیریهای لفظی در محیط خانه در شب كنكور بپرهیزید.
د) از مهمانی رفتن در شب كنكور و چند شب قبل از آن بپرهیزید.
و) مرور و مطالعه را چند دقیقه قبل از شروعكنكور قطع كنید تا فكر و ذهن شما از حال فعالیت و برانگیختگی برای یادگیری بیرون آمده و آماده جواب دادن مطالب آموخته شده باشد.
هـ) قبل از كنكور چندبار به صورت آزمایشی خودتان را ارزشیابی كنید.
ی) به این امر واقف باشید كه امتحان به عنوان وسیله ای است جهت خودآزمایی و آموزش شما.
ر) توان خود را با بحث با دوستان بر سرجزئیات و یا نگرانی برای یادآوری چیز معینی هدر ندهید.
ز) چند دقیقه قبل از شروع امتحان درمحوطه یا محیط آموزشگاه جهت آماده شدن برای امتحان حاضر باشید.
ژ) قبل از شروع امتحان از ماندن در محیطنامناسب مثل هوای گرم یا سرد بپرهیزد.
ص) قبل از این كه به سوالات امتحان جواب دهید، سعی كنید به دستورات داده شده در ورقه امتحانی كاملا توجه كنید.
ض) به محض گرفتن ورقه امتحانی به خودقوت قلب دهید و تلقین كنید كه از عهده امتحان به نحواحسن برخواهید آمد و از امتحان دادن لذت می برید.
پ) وقت امتحان را با توجه به تمام سوالات تقسیم كنید.
ت) سوالات امتحان را از ساده به دشو آنهاارجواب دهید.
ف) هنگام تحویل گرفتن ورقه امتحانی نامه ) به تمام سوالات توجه نكنید .
منبع : خانواده سبز


همچنین مشاهده کنید