پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

سیب و سیب زمینی


سیب  و سیب زمینی
بی تردید وقتی كوكوی سیب زمینی درست می كنید و یا خلال های خام آن را در روغن سرخ می نمایید اصلا به این موضوع كه سیب زمینی از كجا آمده و اصولا ما ایرانی ها از چه زمانی سیب زمینی خور شده ایم فكر كرده اید؟
این گیاه بومی سرزمین امریكای جنوبی است و هنوز هم به صورت وحشی در شیلی و آرژانتین می روید. سیب زمینی دارای مقدار زیادی ویتامین C ضد بیماری اسكوربیت است.
درصد گرم آن، ۷۵ گرم آب، ۶۰ كالری انرژی، ۸ گرم پروتئین، ۱۸ گرم مواد نشاسته ای و یك گرم چربی و به مقادیر كمتری كلسیم، فسفر، پتاسیم، آهن، سدیم و انواع ویتامین های «ب» وجود دارد.
برای شروع بیان خواص سیب زمینی، بگوییم كه سرخ شده آن به جز این كه خاصیتی ندارد برای بدن مضر نیز هست زیرا سرخ شدن سیب زمینی با روغن، هضم آن را برای معده مشكل تر می كند!
● خواص سیب زمینی
سیب زمینی به خاطر دارا بودن پتاسیم، كبد را تصفیه می كند و تقریبا داروی خوبی برای از بین بردن تورم است اگر دچار تورمید سیب زمینی را ورقه ورقه كنید و در سوپ بیندازید و تقریبا نیم پز بخورید. این گیاه غده ای حاوی آنزیم مهاركننده ای است كه شبیه شیر یا سویا عمل می كند. چنان چه می خواهید جوان بمانید تا می توانید از این غده میل نمایید!
توصیه می كنیم سیب زمینی را همیشه یا در بخار بپزید و یا در فر و چنانچه آتشی فراهم آوردید در خاكستر آن می توانید سیب زمینی پخته عمل بیاورید. عده ای خوردن خام آن را پیشنهاد می دهند زیرا خواص آن ۹۹ درصد باقی می ماند!
تنها زیان سیب زمینی خوردن آن از سوی افراد مبتلا به دیابت است. نشاسته قند خون را بالا می برد در صورت مصرف حتما باید زیر نظر پزشك باشد.
● سیب میوه بهشتی
هنوز كسی نمی داند كه سرزمین اصلی سیب كجاست چرا كه در بیشتر نقاط دنیا كشت و مصرف می شده است. سیب هم به لحاظ رنگ و اندازه و هم به لحاظ مزه، انواع متفاوتی دارد. همه انواع سیب حاوی ویتامین و مواد مغذی اند. بی مناسبت نیست كه یك ضرب المثل انگلیسی می گوید كه «خوردن یك سیب در روز شما را از رفتن نزد دكتر بی نیاز می كند» ۲۸۵ كالری انرژی، ۲ گرم پروتئین، ۶ گرم چربی، ۶ گرم مواد نشاسته ای و سلولزی، به علاوه مقادیری كلسیم، فسفر، آهن و ویتامین های آ، و گروه ب در یك سیب متوسط وجود دارد.
اگر معده شما مشكل هضم مواد خام را ندارد، بهتر است سیب را با پوست آن میل كنید. در این صورت مقدار زیادی ویتامین به ویژه پكتین را وارد بدنتان كرده اید! ساده ترین روش برای برطرف كردن اسهال در كودكان، خوردن یك سیب رنده شده است. برای میهمانی كه روده تنبل دارد، سیب را روی آتش ملایمی بپزید البته دیگر طعم اولیه را نخواهد داشت.
به خوش صداها هم توصیه می شود شربت سیب میل كنند. چنان چه از اضافه وزن رنج می برید سیب را با پوستش بخورید. آب سیب برای زیبایی و شادابی پوست بسیار موثر است.
بدین منظور آب تازه سیب را صبح و شب روی پوست گردن و صورت بمالید و ماساژ بدهید.
می گویند خواص سیب ترش از نوع شیرین آن به مراتب بیشتر است به ویژه كسانی كه دارای طبع و مزاجی گرمند.
تنها ضرر انواع سیب، برای افرادی است كه معده ضعیف و تنبلی دارند. در این صورت می تواند با چاقو لایه نازكی از پوست آن بردارید.
منبع : روزنامه جوان