یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا
رشتهپلو با لوبیا چشمبلبلی
رشتهپلو ازجمله غذاهای اصیل ایرانی است که درواقع جزء غذاهای مناسبتی به حساب میآید و زمان پخت آن نیز معمولا شب عید است.
اغلب خانوادههای ایرانی برای روز اول عیدشان رشتهپلو میپزند. سال پیش ما به طرزپخت رشتهپلویی رایج پرداختیم ولی امسال قصد داریم رشتهپلویی متفاوت را آموزش دهیم؛ البته تنها تفاوت این رشتهپلو با نوع رایج اضافهکردن لوبیا چشمبلبلی به آن است.
● مواد لازم:
▪ ۲۵۰ گرم رشتهپلویی
▪ نیمکیلوگرم یا ۴ پیمانه برنج
▪ ۱۵۰ گرم لوبیا چشمبلبلی
▪ ۵۰۰ گرم گوشت ران (قیمهای خرد شود)
▪ ۲۰۰ گرم خرما
▪ ۱۰۰ گرم کشمش پلویی
▪ یکدوم قاشق چایخوری سرخالی زعفران سائیدهشده
▪ یک عدد پیاز متوسط
● طرز تهیه:
۱) برنج را از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کنید. سپس داخل قابلمه مناسبی مقدار کافی آب بریزید و روی حرارت زیاد اجاقگاز قرار دهید تا جوش بیاید.
بعد از آن برنج را به آب درحال جوش اضافه کنید و به قدری حرارت دهید تا کمی نرم شود. در این زمان رشتهها را از هم جدا کرده و داخل قابلمه حاوی برنج درحال جوش بریزید.
حالا کمی صبر کنید تا رشتهها نیز نرم شود، سپس برنج را همراه رشته در یک سبد آبکشی کنید.
۲) در قابلمه دیگری حدود ۲ تا ۳ لیوان آب بریزید و لوبیا چشمبلبلی [خواص لوبیا] را به آن اضافه کنید. حدود نیم ساعت یا کمی بیشتر صبر کنید تا لوبیا کاملا بپزد ولی مراقب باشید له نشود. پس از پایان پخت لوبیا، آن را داخل سبدی آبکشی کنید.
ـ نکته: برای پخت لوبیا، بهتر است آب را به اندازهای بریزید که تا پایان پخت، آب آن نیز تمام شود تا دیگر مجبور نباشید آب اضافی آن را بیرون بریزید.
۳) حالا در یک قابلمه بزرگ کمی روغن بریزید و چند تکه نان یا چند برش سیبزمینی ته قابلمه بچینید.
سپس مخلوط برنج و رشته را به وسیله کفگیر داخل قابلمه ریخته و مقداری از لوبیا چشم بلبلی پخته را نیز به صورت لایهای روی آن بریزید. این کار را به صورت لایهلایه آنقدر ادامه دهید تا مواد تمام شود، سپس برنج مخلوط را به روش معمول دم کنید.
۴) در این فاصله زمانی تا دمکشیدن برنج، ابتدا گوشت قیمهای را شسته و در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود، سپس پیاز را نیز بشویید و به صورت خلالی خرد کنید.
پس از آن، در تابهای مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا داغ شود، بعد پیاز را در آن تفت دهید. در مراحل پایانی سرخشدن پیاز، گوشت قیمهای را نیز به آن اضافه کنید و تفت دهید.
۵) پودر زعفران را در مقداری آب جوشیده حل کرده و به مخلوط گوشت و پیاز بیفزایید. زیر حرارت را کم کنید و بگذارید گوشت بپزد.
از طرف دیگر، در یک تابه کوچک حدود ۲ قاشق غذاخوری روغن بریزید و خرمای هستهگیری شده را همراه کشمش در آن تفت دهید. [خواص خرما]
۶) بعد از دمکشیدن برنج، آن را در دیسی کشیده و مخلوط گوشت و خرما و کشمش را روی آن بریزید.
ـ نکته: شما میتوانید کشمش و خرما را هنگام دمکردن برنج در گوشهای از آن ریخته و با برنج دم کنید.
منبع : همشهری آنلاین
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران حجاب مجلس شورای اسلامی دولت سیزدهم مجلس دولت جمهوری اسلامی ایران رئیس جمهور گشت ارشاد رئیسی پاکستان امام خمینی
تهران پلیس وزارت بهداشت قتل شهرداری تهران سیل کنکور پایتخت بیمارستان زنان آتش سوزی سازمان سنجش
خودرو قیمت خودرو بانک مرکزی قیمت دلار بازار خودرو دلار قیمت طلا سایپا تورم ارز مسکن ایران خودرو
سریال سینمای ایران یمن تلویزیون سینما کیومرث پوراحمد موسیقی سریال پایتخت مهران مدیری فیلم ترانه علیدوستی قرآن کریم
اینترنت کنکور ۱۴۰۳
اسرائیل غزه فلسطین رژیم صهیونیستی آمریکا جنگ غزه روسیه چین حماس اوکراین ترکیه ایالات متحده آمریکا
پرسپولیس فوتبال استقلال بازی جام حذفی آلومینیوم اراک فوتسال تیم ملی فوتسال ایران تراکتور باشگاه پرسپولیس لیورپول سپاهان
تبلیغات هوش مصنوعی ناسا اپل سامسونگ فناوری بنیاد ملی نخبگان آیفون ربات روزنامه
کاهش وزن روانشناسی بارداری مالاریا آلزایمر زوال عقل