شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

تخیل کلید حل ‌مسائل است


تخیل کلید حل ‌مسائل است
واقعیت انکارناپذیر آن است که تخیل کلید تمام یادگیری‌ها و کلید حل تمامی‌ مسائل است. از این‌روست که ادیسون‌ها و انیشتین‌های دنیای ما همگی دارای قوه تخیل فوق‌العاده‌ای بوده‌اند. به عنوان مثال انیشتین با تخیل ذهنی خود به میان سیارات و بر فراز پرتوهای ماه به نظریه‌های علمی‌ خود در مورد زمان و فضا دست یافت. توانایی او در تخیل کودکانه به او کمک کرد تا به غولی در میان اندیشمندان تبدیل شود.
برای داشتن یک حافظه خوب یک تخیل خوب داشتن لازم است. هر وقت ما اطلاعاتی را در خزانه حافظه خود ثبت می‌کنیم، از قوه تخیل و قدرت عینی‌سازی خود برای خلق تصاویر استفاده می‌کنیم و این توان تصویرسازی است که سهولت یا دشواری یاد آوردن آن اطلاعات را تعیین می‌کند. به علاوه برای آسودگی و آرام بودن می‌توان یک منظره تخیلی را مجسم کنیم و این یک توانایی ارزشمند است.
در مقابل کسی که فاقد قوه تخیل رشد یافته است برای آسوده‌سازی خود با مشکلات بسیاری روبرو خواهد بود. تخیل خود را مانند جسم خود پرورش دهید. هر چه تخیل شما رشد یافته‌تر باشد، یادآوری و حل مسائل برایتان آسان‌تر خواهد بود.
بزرگترین فاتحان تاریخ بشر، خیال‌پردازانی بودند که آرزوها و سرشت خود را برای ارئه خدمتی منحصر به‌فرد به بشریت درهم آمیخته‌اند.
ارزش اساسی تمرین ذهنی در این است که الگویی از عملکرد کامل و بدون نقص به سلول‌های مغز ارائه می‌دهد. ما در سطح تخیل مرتکب اشتباه نمی‌شویم. علاوه بر آن یاد می‌گیریم که اگر مرتبا نتایج نامطلوبی را در ذهن تصویر کنیم چیزی جزء نتایج نامطلوب نصیب ما نخواهد شد. پس اگر می‌خواهید در یک کلاس کنفرانس دهید یا یک تلفن مشکل بزنید یا برای اولین بار یک قایق بادبانی برانید، قبل از هر چیز زمانی را به انجام بی‌عیب و نقص آن عمل در ذهن خود اختصاص دهید. موفق‌ترین مردم دنیا همین کار را می‌کنند.
منبع : خبرگزاری ایسنا