جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

چند نکته برای مطالعه بهتر


چند نکته برای مطالعه بهتر
▪ اطمینان داشته باشید كه كلیه مطالب را خوب می فهمید. تا وقتی كه معنی یك پاراگراف و جمله را خوب درك نكرده اید، به قسمت دیگر نپردازید.
▪ قصد به خاطر سپردن آنچه را كه مطالعه می كنید داشته باشید.
▪ به آن چه كه باید مطالعه كنید و به خاطر بسپارید علاقه مند باشید .
▪ سعی نكنید در یك نشست مطالب زیادی را به خاطر بسپارید، سعی كنید با مطالعه كم در چند جلسه بیست دقیقه ای، مطالب را به خاطر بسپارید.
▪ فصل مورد مطالعه را به قسمت های خیلی كوچك تقسیم نكنید، باید تقسیمات شما طوری باشد كه پیوستگی مطالب از بین نرود.
▪ در ساعت های ثابتی مطالعه كنید. در این صورت ذهن شما در این ساعت آماده پذیرش اطلاعات می گردد و به آن ساعت عادت می كند به این ترتیب شما سریع تر و با زحمت كمتری مطالب مورد نظرتان را فرا خواهید گرفت.
▪ شب ها، پیش از خوابیدن و صبح ها، هنگام بیداری، یكی از بهترین وقت های مطالعه است .
▪ طوری برنامه ریزی كنید كه بتوانید مطالب یاد گرفته شده را دوره كنید. تكرار كردن مطالب فراگرفته شده از اصول اصلی به خاطر سپردن و یادآوری است. اجازه ندهید تكرار و مرور كردن مطالب یادگرفته شده بیشتر از ۲۴ ساعت به تعویق بیفتد، در عین حال نباید دوره ها زودتر از ۳ یا ۴ ساعت باشد.
▪ اگر مطلبی مشكل به نظر می رسد، ابتدا هر جمله را با دقت بخوانید و معنی كلماتی را كه نمی دانید، از روی فرهنگ لغت پیدا كرده زیر آن بنویسید. سپس جمله را با كلمات خودتان دوباره نویسی كنید. از این كه جمله شما بلندتر از جمله كتاب شود نگران نشوید. به این ترتیب وقتی كه نوشته خودتان را می خوانید، موضوع را آشناتر و ساده تر خواهید یافت.
▪ قدرت تمركز حواس شما تحت اراده شماست. سعی كنید برای مطالعه محیطی مناسب را در نظر بگیرید و خود را به آن محیط عادت دهید. نتیجه عادت كردن به یك محیط خاص برای مطالعه مانند عادت كردن به ساعت ثابت است. این محیط باید از هر علتی كه موجب حواس پرتی است خالی باشد.
منبع : روزنامه جوان