چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
آیا غذاهای سرخ شده ، ضرر دارند یا خیر؟
● یك مجله آمریكایی در گزارشی نوشته بود:
« اگرموادغذایی به طریقه صحیح و كامل سرخ شوند، روغن زیادی به خودشان جذب نمی كنند. »
● آیا دراین صورت این اغذیه ضرر ندارند؟
اگر پیاز حلقه شده، میگو یا لوبیا سبز را در روغن سرخ كنید، سپس آنها را از روغن درآورید و فشار دهید، خواهید دید روغن كمی به خود گرفته اند یا اصلاً روغنی جذب نكرده اند.
بیشترغذاهای سرخ كردنی، ابتدا با یك لایه خمیر پوشش داده می شوند كه این خمیر باعث ترد شدن آنها می شود و اگر به طور كامل سرخ شوند روغن كمتری جذب می كنند. اما با این همه نسبت به غذاهای سرخ نشده، روغن بیشتری دارند.
● شرایط صحیح سرخ كردن غذا به شرح زیر است :
۱- استفاده از روغن مایع برای سرخ كردن ( به میزان ۲-۱ لیتر روغن مایع. بعد ازهر بار مصرف ، روغن غذا را گرفته و آن را دور بریزید زیرا روغن مایع بعد از یك بار سرخ شدن، نباید برای بار دوم استفاده شود. )
۲- دادن درجه حرارت كامل برای سرخ كردن ( ۳۶۵ درجه فارنهایت یا ۱۸۵ درجه سانتیگراد). باید حرارت برای سرخ كردن كم باشد و غذا به آهستگی سرخ شود. نباید روغن دود كند.
۳- غذا را به قسمت های كوچكی تقسیم كرده و هر دفعه، مقداری از غذا را سرخ كنید.
۴- تكه های غذای سرخ شده را توسط یك انبرك یا سبد سیمی از داخل روغن بردارید ( با قاشق برندارید چون روغن همراه غذا باقی می ماند). سپس آن را فشار دهید تا روغن اضافی خارج شود( این كار را در یك ظرف مشبك انجام دهید نه روی یك دستمال پارچه ای یا كاغذی).
بیشتر مردم حوصله ، بودجه یا وسایل انجام این كار را در منزل ندارند ، ولی سعی كنید این شرایط را برای سرخ كردن رعایت كنید.
غذاهای سرخ شده علاوه بر اینكه دارای كالری اضافی هستند، به دلیل دیدن حرارت بالا نیز مضّرند. خمیری كه برای سرخ كردن غذاها استفاده می شود، به طور عمده نشاسته است و مثل سیب زمینی سرخ كرده یا چیپس می باشد. زمانی كه نشاسته وقند، در روغن داغ با حرارت زیاد، بسوزند، تبدیل به مواد سرطان زایی بنامAGE۰۳۹;s ( فرآورده هایی نهایی گلیكوژن پیشرفته) می شوند.
● آیا می دانید غذاهای سرخ شده در بیرون از منزل یا در رستوران ها چه كیفیتی دارند؟
غذاهای سرخ شده به صورت غذاهای آماده یا به شكل های دیگر( چیپس، پیازسرخ شده، تكه های جوجه و...) در رستوران ها، دارای چربی های هیدروژنه و مواد سرطان زای AGE۰۳۹;s هستند. بنابراین اگرغذای سرخ شده دوست دارید، سعی كنید گاهی اوقات و به طورتفریحی آن را مصرف كنید نه همیشه وهر روز. همچنین برای تهیه غذای سرخ شده در خارج از منزل، به مطمئن ترین و بهترین رستوران، سفارش غذا بدهید و از آنها بپرسید: سیب زمینی تازه یا دیگرموادغذایی تازه ( نه منجمد) را چگونه سرخ می كنند؟ آیا از روغن مایع برای سرخ كردن استفاده می كنند یا جامد؟ (سیب زمینی سرخ شده منجمد و دیگرمواد غذایی منجمد سرخ كردنی ، همیشه مقداری روغن هیدروژنه دارند).
● مثل همیشه تكرار می كنیم ؛ برای اینكه یك برنامه غذایی سالم داشته باشید باید:
۱- میوه وسبزیجات، غلات كامل، لوبیاها و دیگر دانه های خوراكی را به مقدار زیاد مصرف كنید.
۲- برای حفظ بیشتر خواص مواد غذایی، آنها را به صورت بخار پز یا آب پز تهیه كنید یا به شكل خام مصرف كنید.
منبع : مجله اینترنتی صبح بخیر ایران
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران احمد وحیدی مجلس مجلس شورای اسلامی چین دولت سیزدهم خلیج فارس دولت لایحه بودجه 1403 شورای نگهبان حجاب مجلس یازدهم
روز معلم تهران آموزش و پرورش هواشناسی قوه قضاییه شهرداری تهران فضای مجازی سلامت پلیس دستگیری شورای شهر تهران شورای شهر
بانک مرکزی خودرو بابک زنجانی قیمت دلار قیمت خودرو قیمت طلا ایران خودرو سایپا دلار مالیات بازار خودرو تورم
تلویزیون سریال سعید آقاخانی سینمای ایران سینما نون خ موسیقی تئاتر دفاع مقدس فیلم کتاب رسانه ملی
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس روسیه نوار غزه ترکیه افغانستان بنیامین نتانیاهو
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید سپاهان تراکتور بایرن مونیخ باشگاه استقلال لیگ برتر فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی تبلیغات ناسا تسلا اینستاگرام اپل فناوری همراه اول آیفون گوگل
داروخانه خواب دیابت مسمومیت کاهش وزن چاقی سلامت روان بارداری آلزایمر