جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

اتحاد ملی و فناوری هسته ای


اتحاد ملی و فناوری هسته ای
بیش از نیم قرن از تجربه تلخ و شیرین ملی شدن صنعت نفت می‌گذرد و ایران با چالشی روبروست که به مراتب حساس‌تر و حیاتی‌تر از ملی شدن نفت است. به تعبیر مقام معظم رهبری “دستیابی به انرژی هسته‌ای کاری بزرگتر از ملی شدن صنعت نفت است. تعدادی که حرف دشمن را تکرار می‌کنند امروز در حالی که از ملی شدن صنعت نفت تمجید می‌کنند اما همان حرف‌هایی را می‌زنند که مخالفان دکتر مصدق و آیت‌الله کاشانی هنگام ملی شدن صنعت نفت می‌زدند.”
در واقع باید پذیرفت که پاشنه آشیل پروژه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای ایران تزلزل پایه‌های اتحاد ملی شکل گرفته حول این موضوع است. “انرژی هسته‌ای حق مسلم ماست”امروز به یک شعار ملی و فراتر از آن خواست عمومی در کشور تبدیل شده است و اشاعه تذبذب عمومی با حرف‌ها و موضع‌گیری‌های خام و نسنجیده شبیه بی‌عقلی‌ها و خیانت‌های امثال شعبان بی‌مخ در قضیه ملی شدن نفت است.
از سویی اتحاد ملی حول حق مسلم ایران در دستیابی به فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای مایه یک تحرک عمومی در کشور شده و تمام شاخه‌های دانش و نظام آگاهی و خرد کشور را تحت تاثیر قرار داده است. در این روزها گوش ملت پی در پی پذیرای خبرهای خوشی درباره کامیابی‌ها و موفقیت‌های علمی و تکنولوژیکی جوانان ایرانی است.
بنا بر تجارب تاریخی اگر ملتی واقعا بخواهند به فناوری هسته‌ای دست پیدا کنند هیچ قدرت خارجی نمی‌تواند مانع آنها گردد. در واقع خارج از خواست دولت‌ها، تمایلات ملت‌ها در این زمینه تعیین کننده است. آنهایی که مدعی بودند دیپلماسی هسته‌ای باید پشت در اتاق‌های تشریفات دیپلماتیک باقی بماند- چون امکان دارد جمهوری اسلامی در این پروژه شکست بخورد- امروز قدرت اتحاد ملی شکل گرفته پیرامون فناوری هسته‌ای را درک می‌کنند.
اما بدون شک تاریخ، این روزهای حساس در سرنوشت ملت ایران را از یاد نمی‌برد. فرزندان ما در دهه‌های آینده می‌خوانند که چگونه مردم ایران در این دوره با چنین عزم عمومی واتحاد ملی از حق مسلم خود دفاع کردند. اگر گرمای خانه‌های ما از نفت ملی شده توسط پدرانمان در ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ است، اما گرمای خانه‌های فرزندانمان از انرژی هسته‌ای خواهد بود.
منبع : روزنامه رسالت