پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

چرا این پانزده نفر


چرا این پانزده نفر
● درباره ویژگی های نامزدان مورد حمایت اصلاح طلبان
اصلاح طلبان که در انتخابات شوراهای شهر در قالب یک ائتلاف یکپارچه ظاهر شده اند ۱۵ کاندیدای مورد حمایت خود را از بین حدود ۲۰۰ نامزد موجود انتخاب کرده اند. براساس گفته مرتضی حاجی و زمانی قمی روسای ستادهای انتخاباتی ائتلاف اصلاح طلبان و حزب اعتمادملی این پانزده نفر براساس صلاحیت های شخصی و تخصصی و به دور از گرایش های سیاسی یا وابستگی جناحی انتخاب شده اند چنانچه برخی از این ۱۵ کاندیدا هیچگاه عضو حزب سیاسی نبوده و نیستند هر چند به لحاظ مواضع فکری به اصلاح طلبان نزدیک هستند. در گزارش حاضر سعی شده است به اختصار ویژگی های هر یک از نامزدهای پانزده گانه اصلاح طلبان و تخصص های آنان به منظور آشنایی هر چه بیشتر خوانندگان با آنان ذکر شود.
۱) چرا ساعی
هادی ساعی در تهران متولد شد. بیستم خردادماه ۱۳۵۵ در شهرری. هم اکنون به عنوان دانشجوی رشته تربیت بدنی دانشگاه آزاد در اسلامشهر به تحصیل مشغول است و پیش از این یک بار نیز از سوی سازمان ملی جوانان به عنوان جوان نمونه کشور در سال ۱۳۸۳ برگزیده شد. هادی ساعی امروز نامزد انتخابات شورای شهر است و بنا بر نظرسنجی های صورت گرفته از سوی مراکزی چون صدا و سیما شناخته شده ترین نامزد انتخابات در میان تمام افراد حاضر در این انتخابات به شمار می آید. ساعی در این دوره انتخابات با تابلوی اصلاح طلبان به رقابت خواهد پرداخت.
● سوابق ورزشی
▪ جوانمردترین ورزشکار جهان سال ۲۰۰۵
▪ بهترین تکواندوکار جهان سال ۲۰۰۵ از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۶ (به طور مداوم)
▪ بهترین تکواندوکار آسیا سال ۲۰۰۵
▪ مدال طلای مسابقات جهانی سال ۲۰۰۵ اسپانیا
▪ قهرمان قهرمانان ایران (مرد سال ورزش کشور) سال ۱۳۸۳
▪ مدال طلای المپیک آتن سال ۲۰۰۴
▪ مدال نقره المپیک سیدنی سال ۲۰۰۰
▪ مدال طلای مسابقات جهانی سال ۱۹۹۹
▪ مدال طلای جام جهانی سال ۱۹۹۸ آلمان
▪ مدال طلای جام جهانی سال ۲۰۰۰ فرانسه
▪ مدال طلای جام جهانی سال ۲۰۰۱ ویتنام
▪ مدال طلای جام جهانی سال ۲۰۰۲ ژاپن
▪ مدال طلای مسابقات جهانی ورود به المپیک سیدنی سال ۱۹۹۹ کرواسی
▪ مدال طلای مسابقات آسیا اقیانوسیه سال ۲۰۰۳
▪ مدال طلای مسابقات آسیایی بوسان سال ۲۰۰۲
▪ مدال طلای مسابقات آسیایی تایلند ۲۰۰۶ - چهل مدال طلا و نقره جهانی، آسیایی و ملی دیگر.
۲) چرا مسجدجامعی
احمد مسجدجامعی در سال ۱۳۳۵ دیده به جهان گشوده اما همه دوران زندگی خود را از کودکی تا امروز که به مرز پنجاه سالگی رسیده در جنوب تهران گذرانده است. پس از کوچه مسجد جامع در بازار تهران که دوران کودکی و نوجوانی خود را در آنجا گذرانده، امیریه و منیریه محله هایی است که وی بر آجرفرش خیابان های آن دویده، با پیر و جوان و خرد و کلان گفته و خندیده و گریسته و امروز نیز هنوز در خانه یی زندگی می کند که سنگ بنای آن را پدرش بر زمین نهاده است.
مسجدجامعی دوره تحصیل را در مدارس مصطفوی و کاظمیه و دبیرستان علوی گذرانده است. نام خانوادگی مسجدجامعی نیز برگرفته از همین محل است که خود حکایت از یک سابقه تاریخی مردمی در شیوه و منش زندگی ایشان دارد. همه خاندان های مسجدجامعی از قبیله عالمان هستند و در حوزه علم و ادب صاحب پایگاه و جایگاه شناخته شده یی هستند و همین امر در همه مسوولیت هایی که مسجدجامعی بعد از انقلاب اسلامی داشته هم کار را برای او سهل ساخته و هم دشوار. سهل از آن رو که همواره دست یاری مردم را در پشت سر احساس کرده و دشوار از آن جهت که باید می کوشید مسوولیت خود را در نهایت دقت و سلامت به انجام رساند.
۳) چرا ابتکار
معصومه ابتکار برنده جایزه قهرمان زمین سال ۲۰۰۶ سازمان ملل است. دکترای ایمونولوژی خود را سال ۱۳۷۴ از دانشگاه تربیت مدرس تهران دریافت کرد و از سال ۶۷ تاکنون عضو هیات علمی این دانشگاه است.
با آغاز ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست انتخاب شد. او عضو هیات رسمی سومین کنفرانس بین المللی زن در نایروبی( ۱۳۶۳)، عضو موسس و هیات امنای مرکز مطالعات و تحقیقات مسائل زنان (۱۳۶۴)، صاحب امتیاز و مدیر مسوول فصلنامه فرزانه ویژه مطالعات و تحقیقات زنان، مسوول دفتر هماهنگی سازمان های غیردولتی زنان (۱۳۷۵- ۱۳۷۳).
نایب رئیس کمیته ملی چهارمین کنفرانس جهانی زن و مسوول هیات کارشناسی اعزامی به پکن، رئیس کمیته کاری اجلاس مقام زن در جوامع اسلامی سازمان کنفرانس اسلامی( تهران ۱۳۷۳) عضو موسس و هیات امنای شبکه ارتباطی سازمان های غیردولتی زنان در جمهوری اسلامی ایران، رئیس شبکه سازمان های غیردولتی زنان در جمهوری اسلامی ایران( ۱۳۷۵ - ۱۳۷۴)، مسوول پروژه ایجاد رشته مطالعات زنان در دانشگاه تربیت مدرس۱۳۷۶، عضو هیات امنای مرکز گفت وگوی تمدن ها است.
دکتر ابتکار در فعالیت تنگاتنگ با سازمان های غیردولتی خود مرکز صلح و محیط زیست را تاسیس کرد.
۴) چرا نجفی
از میان نامزدهای اصلاح طلبان در سومین دوره انتخابات شورای شهر تهران آنکه بیش از همه مورد اتفاق همه احزاب اصلاح طلب قرار گرفته، دکتر محمدعلی نجفی است. چهره یی سیاسی و علمی که به جز اولین و آخرین دولت پس از انقلاب تجربه همکاری با همه روسای دولت های جمهوری اسلامی از شهید رجایی و شهید باهنر و آیت الله مهدوی کنی تا مهندس میرحسین موسوی، اکبر هاشمی رفسنجانی و سیدمحمد خاتمی را داشته است.
سیاستمدار و استاد دانشگاه صنعتی شریف عهده دار تخصصی ترین مسوولیت ها در دولت بوده؛ وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه. نجفی البته تاکنون تجربه انتخاب شدن به صورت مستقیم با رای مردم را نداشته و این برای اولین بار است که خود را در معرض انتخابات قرار می دهد. درست در شرایطی که به نظر می رسد اصلاح طلبان دورترین فاصله را در ربع قرن گذشته از نهاد قدرت دارند، نجفی مردی که در نقطه تماس موسوی، هاشمی و خاتمی قرار دارد شجاعانه وارد عرصه یی شده است که کمتر کسی قدرت پیش بینی نتیجه آن را دارد.
۵) چرا حناچی
پیروز حناچی دارای فوق لیسانس معماری از دانشگاه تهران و دکترای تخصصی در زمینه مرمت شهری و باز زنده سازی شهرهای تاریخی است. در سال ۱۳۴۲ در شهر تهران متولد شد و هم اکنون نیز عضو هیات علمی دانشگاه تهران است. حناچی بیشتر عمر فعالیت های اجرایی خود را در وزارت مسکن سپری کرده است. معاونت معماری و شهرسازی وزارت مسکن و شهرسازی در دولت خاتمی مهم ترین مسوولیت وی از لحاظ جایگاه اداری بوده است. حناچی البته از تجربیات اداری و اجرایی دیگری نیز برخوردار است.
۶) چرا دوستی
اسماعیل دوستی نامزد ائتلاف اصلاح طلبان و حزب اعتماد ملی برای سومین دوره انتخابات شهر، در سال ۱۳۳۷ به دنیا آمد. او که مدرک کارشناسی مدیریت دولتی داشته، دوره کارشناسی ارشد خود را در امور شهری گذرانده است. همچنین موفق شده است دوره خاص مدیریت استراتژیک شهر تهران را به کارنامه علمی خود اضافه کند. اسماعیل دوستی در دوره پنجم مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم کوهدشت برگزیده شد.
این نماینده سابق همچنین در دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی به عنوان استاندار کهکیلویه و بویراحمد فعالیت های اجرایی خود را در رده های بالای مدیریتی پیگیری کرد. او همچنین در فاصله سال های ۱۳۸۰و۱۳۸۲ به عنوان شهردار منطقه ۳ تهران تجربه مدیریتی در یکی از مناطق مهم کلان شهر تهران را در کارنامه خود دارد. دوستی همچنین مدتی را به عنوان مشاور وزیر کشور و نیز مشاور شهردار تهران خدمت کرده است. وی همچنین حدود ۱۲ سال مدیریت و فعالیت سیاسی، اجرایی و شهری به عنوان شهردار و فرماندار در شهرهای مختلف کشور را در کارنامه خود دارد، چنان که در سال ۱۳۶۸ نیز به عنوان شهردار نمونه سال در کشور انتخاب شد.
۷) چرا راستگو
عضویت در شورای مرکزی حزب اسلامی کار، ریاست سازمان زنان حزب اسلامی کار و عضویت در کمیته بیمه درمان خانه کارگر از الهه راستگو یک چهره کارگری به تصویر می کشد. راستگو در سال ۱۳۴۱ و در شهرستان ملایر به دنیا آمده است. کارشناسی خود را در رشته مدیریت و برنامه ریزی آموزشی از دانشگاه علامه گرفته است و از همین دانشگاه موفق به دریافت کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی شد.
● سابقه کار
۱۵ سال سابقه آموزشی(معلم، دبیر، دبیر راهنما، مسوول استاندارد، سرگروه آموزشی مناطق ۲ و ۱۲، عضو گروه های آموزشی اداره کل آموزش و پرورش، مدیر نمونه مراکز تربیت معلم شهر تهران، مدرس مرکز آموزشی ضمن خدمت فرهنگیان، مدرس دانشکده کار وابسته به خانه کارگر، مدیرکل اشتغال زنان وزارت کار و امور اجتماعی، مشاور امور بین الملل وزارت کار، مشاور امور کارآفرینی وزارت کار، پژوهشگر نمونه وزارت کار (تالیف کتاب کارآفرینی آماده چاپ)) .۸) چرا نوری
زهرا صدراعظم نوری اولین شهردار زن یکی از مناطق بیست گانه تهران خود را اینگونه معرفی کرده است؛ در سال ۱۳۴۱ در محله تیر دوقلوی تهران متولد شدم و از دبیرستان شیرین تهران دیپلم علوم تجربی را گرفتم بعد از مدیریت موسسه قلم در سال ۷۲ در سال ۷۳ به عنوان قائم مقام فرهنگسرای خاوران و در سال ۱۳۷۴ به عنوان مدیرعامل فرهنگسرای خاوران و عضو هیات مدیره فرهنگسرای بهمن فعالیت کردم و هم زمان عضو شورای بررسی مسائل اجتماعی شهر تهران در شهرداری شدم که با هدف سیاستگذاری های اجتماعی شهر تهران تشکیل شد.
در سال ۷۵ به خاطر راه اندازی مراکز فرهنگی و اجتماعی شهر از طرف شهردار تهران لوح تقدیر دریافت کردم و با گسترش فعالیت های شهری و ارائه خدمات گسترده برای شهروندان تهرانی در سال ۱۳۷۵ به عنوان اولین شهردار زن کشور توسط غلامحسین کرباسچی در منطقه ۷ تهران منصوب شدم .
۹) چرا شهاب
سیدشهاب الدین طباطبایی در شهریور ۱۳۵۴ در تهران متولد شد. او فارغ التحصیل رشته مهندسی صنایع گرایش تکنولوژی صنعتی از دانشگاه علم و صنعت ایران است.
برخی سوابق سیاسی و حزبی او عبارتند از؛ عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران (از سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۶) ، عضو نخستین دوره شاخه جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی(سال ۱۳۷۷) ، دبیر هیات اجرایی جبهه مشارکت ایران اسلامی (از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۳) ، عضو کمیته اطلاع رسانی جبهه مشارکت ایران اسلامی (از سال ۱۳۸۰ تا کنون) ، عضو کمیته پشتیبانی جبهه مشارکت ایران اسلامی(از سال ۱۳۸۴ تا کنون) و مسوول کمیته سازمان های غیردولتی ستاد انتخاباتی دکتر معین در انتخابات ریاست جمهوری .
۱۰) چرا کریمی
حسن کریمی متولد سال ۱۳۳۵ اصفهان است. وی در فیلیپین مهندسی عمران خوانده و سپس به ایران آمده تا در کشور خدمت کند. کریمی از سال ۶۲ فعالیت خود را شروع کرده و بخش اعظم دوران فعالیت خود را در بخش عمرانی کشور سپری کرده است.
کریمی سال ۶۲ به بوشهر رفت، تا سال ۶۴ در قالب کارشناس و مدیرکل دفتر فنی استانداری خدمت کرد. از سال ۶۴ معاونت عمرانی استانداری بوشهر را برعهده گرفت و تا سال ۶۸ در همین سمت باقی ماند. سال ۶۸ راهی کهکیلویه و بویراحمد شد و تا سال ۷۱ معاونت عمرانی استانداری این استان را برعهده داشت. از سال ۷۱ تا ۷۶ معاون استانداری استان فارس بود و سال های ۷۶ تا ۸۰ معاونت عمرانی استان زنجان را برعهده داشت. پس از آن کریمی به استانداری تهران آمد و تا پایان سال ۸۴ معاون استانداری تهران بود. وی در حال حاضر به عنوان مدیرعامل یک شرکت ساختمانی در بخش خصوصی فعال است.
۱۱) چرا حبیب زاده
در بیست و هشتم شهریور ماه سال ۱۳۴۸ خورشیدی در یکی از محلات جنوب تهران به دنیا آمد. وی فعالیت سیاسی خود را به همراه سایر دانشجویان با تاسیس یک تشکل سیاسی در دانشگاه آغاز نمود.
همزمان با فارغ التحصیلی در رشته مهندسی مکانیک دانشگاه، آغاز جنبش اصلاح طلبی در جامعه بانشاط ایران تجربه یی گرانبها برای ورود او به حوزه سیاست بود.
نهضت بسط جامعه مدنی که در اواسط دهه ۷۰ با رهبری آقای خاتمی آغاز گردید فرصتی بود تا در حوزه جامعه مدنی بتواند با توجه به گرایشات ذاتی به مجموعه کارگری دل ببندد و از این بابت خانه کارگر را بهترین محل برای فعالیت های خود انتخاب کرد و در این راه جوانی و نشاط دستمایه گرانسنگی برای حضور پر شور در این عرصه شد تا وی بتواند به صورت کارآمد تاثیر گذار باشد.
دغدغه بسط تئوریک جنبش کارگری او را برای تلاش آکادمیک در رشته علوم سیاسی در مقطع کارشناسی ارشد رهنمون ساخت و لذا پایان نامه فوق لیسانس خود را به همین موضوع اختصاص داد .در واقع این تلاش علمی اولین و کامل ترین مجموعه پس از انقلاب اسلامی درخصوص جریان های کارگری است که به زودی چاپ و منتشر می شود.
حبیب زاده اما در حوزه سیاست ، فعالیت حزبی خود را در حزب اسلامی کار پی گرفت و مدتی دبیر سیاسی حزب و در حال حاضر عضو شورای مرکزی حزب و هیات اجرایی خانه کارگر است. وی هم اکنون مدرس دانشگاه و همچنین عضو نظام مهندسی ساختمان استان تهران است.
۱۲) چرا نوذرپور
علی نوذرپور یکی از کاندیداهای مورد حمایت ائتلاف اصلاح طلبان و حزب اعتماد ملی برای سومین دوره شورای اسلامی شهر تهران در سال ۱۳۳۹ متولد شد. نوذرپور دارای مدرک تحصیلی دکترا در رشته شهرسازی است و متخصص برنامه ریزی و مدیریت شهری به حساب می آید. نوذرپور دارای سوابق علمی و تخصصی قابل توجهی است. تالیف سه کتاب و ۵۰ مقاله، انجام ۵ پروژه پژوهشی، راه اندازی و سردبیری ۷ نشریه علمی - تخصصی شامل شهرداری ها، دهیاری ها، مدیریت مواد زائد، عمران، فرهنگ ایمنی و شوراهای کشور برخی از سوابق علمی و تخصصی نوذرپور به شمار می آید.
سوابق شغلی نوذرپور هم حاکی از تجارب علمی این کاندیدای مورد حمایت اصلاح طلبان است.رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری، مدیر کل دفتر برنامه ریزی عمرانی وزارت کشور، معاون سازمان شهرداری ها و دهیاری ها، رئیس مرکز پژوهش های شهری و روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری ها، نایب رئیس ستاد هماهنگی امور ایمنی و آتش نشانی کشور بخشی از مسوولیت های علمی نوذرپور طی سال های گذشته به حساب می آید.
۱۳) چرا تقوی نژاد
سیدکامل تقوی نژاد نامزد ائتلاف اصلاح طلبان و حزب اعتماد ملی برای سومین دوره انتخابات شهر تهران دارای مدرک لیسانس برنامه ریزی اجتماعی از دانشگاه علامه طباطبایی در سال ۱۳۶۸ و فوق لیسانس مدیریت سیستم ها از مرکز آموزش مدیریت دولتی است.تقوی نژاد از سال های نیمه دوم دهه شصت در بخش های مختلف برنامه ریزی نهادهای اجرایی و مدیریتی کشور حضور داشته است. این عضو سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی نیز مدتی را در جبهه های جنگ از مرزهای خاکی و عقیدتی کشور دفاع کرد و جانباز جنگ تحمیلی شد. تقوی نژاد در سال های ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۰ ریاست سازمان برنامه و بودجه استان گیلان را عهده دار بود. از سال ۱۳۸۰نیز به مدت سه سال معاون نظارت و بهره برداری وزارت تعاون بود و همزمان به عنوان سرپرست معاونت طرح و برنامه در این وزارتخانه به کار اشتغال داشت.
۱۴) چرا تقی زاده
قاسم تقی زاده خامسی را بیشتر با مدیریتش در دوران مدیریت غلامحسین کرباسچی به عنوان شهردار تهران می شناسند. تقی زاده خامسی تمام این دوران را در معاونت های حساسی چون شهرسازی و معماری، فنی و عمرانی و خدمات شهری سپری کرد. هر چند مقاطعی نیز به عنوان رئیس هیات مدیره سازمان های زیباسازی، میادین میوه و تره بار، پارک ها و فروشگاه های شهروند نیز فعالیت داشته است. او در انتخابات حاضر جزء معدود کسانی است که از چنین شناختی در مورد شهرداری تهران برخوردار است.
قاسم تقی زاده خامسی در سال ۱۳۳۴ متولد شد. لیسانس خود را در رشته مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه نیویورک امریکا گرفت و پس از بازگشت به ایران در دانشگاه امیرکبیر موفق به اخذ فوق لیسانس مهندسی خاک و پی شد. همچنین گواهی مدیریت شهری را نیز از توکیوی ژاپن دریافت کرد. تقی زاده هم اکنون عضو انجمن بتون امریکا و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران است.
۱۵) چرا میرزا ابوطالبی
عباس میرزا ابوطالبی متولد ۱۳۳۳ در کرج است. تحصیلات او در رشته جامعه شناسی دانشگاه تهران به دلیل فعالیت ها و مبارزات سیاسی در ماه های پیش از انقلاب ناتمام ماند و وی با محرومیت از تحصیل مواجه شد. با پیروزی انقلاب، میرزا ابوطالبی تحصیلات خود را تا مقطع فوق لیسانس در رشته مدیریت ادامه داد و در سال های ۷۱ و ۷۹ با اخذ دو مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شد و هم اکنون عضو هیات علمی دانشگاه است. این عضو ائتلاف اصلاح طلبان، سوابقی همچون معاونت وزیر مسکن، فرمانداری قزوین، مدیرکلی امور اداری نخست وزیری و استانداری کهکیلویه و بویراحمد را در کارنامه خود دارد. وی همچنین در سال ۱۳۶۷ نمایندگی مردم قزوین را در مجلس شورای اسلامی عهده دار شد.
از دیگر فعالیت ها و سمت های اجرایی و مدیریتی میرزا ابوطالبی می توان از عضویت در هیات مدیره شهر جدید پردیس و جانشینی وزیر مسکن و شهرسازی و معاونت پشتیبانی تحول اداری و امور مجلس این وزارت نام برد. وی همچنین به مدت نزدیک به ۸ سال از سال ۱۳۷۶ مشاور برنامه ریزی و مطالعات راهبردی شهرهای جدید وزارت مسکن بود.
منبع : روزنامه اعتماد