پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

نکاتی مفید در زمینه آب آشامیدنی طیور


الف ) پرندگان تحمل از دست دادن بیش از ۲۰ درصد آب بدن خود را ندارند.
ب ) جوجه های گوشتی در شرایط آب وهوای گرم ، در صورت تشنگی به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت تلف خواهند شد.
ج ) جوجه های گوشتی در شرایط آب و هوایی گرم تا میزان ۵ برابرغذای مصرفی آب می نوشند.
د ) خوراک پلت با عث افزایش مصرف آب می گردد.
ه ) آب مورد نیاز طیور از سه منبع تأمین می گردد:
۱- آب موجود در خوراک ۶ تا ۱۰ درصد
۲- آب با منشاء متابولیکی ۱۵ تا ۱۹ درصد
۳- آب آشامیدنی ۷۵ درصد
و ) معمولا" افزایش ناگهانی در مصرف آب سالن، نشان دهنده وجود آبریزش در آبخوریها و یا نشت آب از لوله ها می باشد.
ز ) مجموع مواد جامد محلول در آب باید از ۳۰۰۰ میلی گرم در لیتر تجاوز نکند.
ح ) جوجه نباید برای رسیدن به آب مسافتی بیش از ۵ متر را طی کند. ( این مسافت ۲ تا ۳ متر توصیه شده است)
ط ) آبخوری های سرپستانکی در مقایسه با آبخوری های ناودانی یا زنگوله ای درکنترل بیماری های میکروبی در سالن مؤثر می باشند.
ی ) دمای آب آشامیدنی یکی از عوامل مؤثر بر میزان مصرف آب توسط طیور می باشد:
دمای آب واکنش پرنده
۱۰ تا ۱۵ درجه سانتی گراد مصرف مناسب
بیش از ۳۰ درجه سانتی گراد کاهش مصرف
بیش از ۴۴ درجه سانتی گراد خودداری از مصرف آب
منبع : مؤسسه مرغداری ایران