سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

ساخت فیلم به کمک نرم افزار


ساخت فیلم به کمک نرم افزار
گرچه در روزهای نخست ساخت فیلم ها، به صورت صامت و سیاه و سفید بود اما رفته رفته با پیشرفت علم و تکنولوژی این روند سیر صعودی چشمگیری پیدا کرد تا آنجا که امروزه فیلم ها با جلوه های بسیار قدرتمند مخاطبان را جذب خود می کنند و در این میان تولیدکنندگان برای عقب نماندن از این قافله میلیون ها دلار سرمایه گذاری می کنند تا در پوشش جلوه ها و انیمیشن های کامپیوتری، فیلم ها را به خاطراتی ماندگار در ذهن بینندگان تبدیل کنند. بسیاری از ما آرزو داریم به صورت تفریحی و آماتور یک فیلم بسازیم؛ فیلمی که در آن بتوان به راحتی از جلوه های کامپیوتری نیز بهره برد اما برای بسیاری از افراد صرف هزینه های میلیونی امکان پذیر نیست اما جای هیچ نگرانی نیست چرا که کمپانی های بزرگ به مدد تکنولوژی های روز و نرم افزارهای خاص به راحتی جای کمبود نقدینگی را پر کرده است. ویندوز XP یکی از همین موارد است که این نیاز ما را با ابزار Windows Movie Maker برطرف کرده است. این نرم افزار همراه ویندوز، یک ابزار توانمند و مناسب برای ایجاد، وارد کردن فیلم ها و عکس ها از دوربین، ویرایش و ذخیره فیلم ها و عکس های خانگی به شمار می رود. در این مطلب قصد داریم شما را با این نرم افزار قوی آشنا کنیم.
برای فراخوانی Windows Movie Maker کافی است از منوی Start وارد All Programs و Accessories وارد شده و Windows Movie Maker را انتخاب و به نوعی فعال کنید.
● قدم اول، انتقال فایل ها
اولین چیزی که قبل از آغاز عملیات ویرایش فیلم ها نیاز دارید، انتقال فیلم ها به کامپیوتر است چرا که می خواهیم فیلم هایمان را با استفاده از عکس ها و ویدئوهای کوتاهی که قبلاً تهیه کرده ایم، ایجاد کنیم. به همین منظور از دوربین دیجیتالی ۲/۷ مگاپیکسلی Casio Exilim EX Z ۷۵۰ استفاده کردیم که می تواند ویدئو و صدا را نیز ضبط کند. عکس هایمان را نیز با فرمت تصویری JPEG به کامپیوتر انتقال دادیم و صدا را نیز با فرمت (Audio - Video AVI) که برای استفاده و کار در نرم افزار MovieMaker بسیار آسان و بی دردسر است، در کامپیوتر ذخیره کرده ایم بعد از این نوبت به آن می رسد که فایل ها را به MovieMaker وارد کنیم به همین علت در MovieMaker یک سند جدید باز کنید و روی پیوند Import Video که در قسمت Capture Video واقع در سمت چپ صفحه مانیتور شما قرار گرفته است، کلیک کنید. پس از کلیک Import Video با استفاده از منوی پایین افتادنی Look In واقع در بالای کادر محاوره یی Import File به محل ذخیره فایل مورد نظر بروید. هنگامی که فایل را پیدا کردید با کلیک آن را انتخاب کنید . در پایین و سمت چپ کادر محاوره یی، بخش Import Options حاوی گزینه Create Clips For Video Files همراه با یک مربع تیک خورده، وجود دارد که با انتخاب این گزینه هنگام وارد کردن فایل ویدئو، MovieMaker آن را برای اضافه کردن افکت ها و جلوه های تصویری به چند بخش کوچک تر تکه تکه خواهد کرد. اگر می خواهید خودتان ویدئو را برش دهید، هنگام وارد کردن آن، گزینهCreate Clips For Video Files را از حالت انتخاب خارج کنید.
● قدم دوم، ویرایش فیلم
ممکن است به توانایی ها و امکانات یک برنامه ویرایشگر رایگان که همراه با سیستم عاملی همچون ویندوز ارائه شده باشد، خوشبین و مطمئن نباشید، ولی MovieMaker یک ابزار ویرایشگر قوی قابل اطمینان و با قابلیت استفاده و کاربرد بسیار آسان است بنابراین پس از اینکه فیلم تان را به MovieMaker وارد کردید، آن را در مدیاپلیر موجود در سمت راست صفحه نمایش تماشا کنید. هنگام نمایش فیلم در مدیاپلیر، نقاطی را که می خواهید فیلم از آنجا برش بخورد و دو تکه شود، انتخاب کنید. با کلیک دکمه Split Clip فیلم از آن نقطه برش می خورد و تکه بریده شده در قالب یک کلیپ جدید ایجاد می شود. این کلید در قسمت پایین و سمت راست مدیاپلیر قرار دارد وقتی فیلم را در قالب کلیپ های جداگانه تفکیک کردید، گام بعدی، اضافه کردن افکت و جلوه های تصویری است. توجه کنید در پایین صفحه، ردیفی از جعبه های خالی تعبیه شده است. این قسمت Storyboard نام دارد که با کلیک کلیپ های مجتمع در قسمت میانی بالای صفحه و کشیدن آنها به سمت جعبه های موجود در Storyboard، تکه فیلم ها را به داخل جعبه های مورد نظر هدایت کنید. وقتی کلیپ ها را در جاهای صحیح منظم کردید، می توانید افزودن افکت های تصویری را آغاز کنید.
به این نکته توجه داشته باشید که برای ویرایش، دو الگوی اصلی به نام های Video Effects و Video Transitions وجود دارد که Video Effects اصلاحاتی مانند افزایش یا کاهش روشنایی و نور، تغییر رنگ یک کلیپ یا افزایش و کاهش سرعت نمایش فیلم را شامل می شود. روی پیوند View Video Effects کلیک کنید تا ببینید MovieMaker در این بخش چه نمونه ها و امکاناتی را ارائه داده است.
اگر خواستید یک تکه کلیپ دیگر را به قسمتی از فیلم تان بچسبانید، کافی است با کلیک و کشیدن کلیپ جدید به محل مناسب، آن را در جای مورد نظر قرار دهید. به طور مشابه، می توانید جلوه های بصری Video Transitions را در میان دو کلیپ از فیلم قرار دهید. اینها تکنیک ها و جلوه های بصری جالبی برای پایان یک صحنه و آغاز صحنه بعدی هستند که توجه بینندگان را به خود جلب می کنند. کار با Video Transitions شبیه Video Effects است. تنها به جای کشیدن یک Video Transition روی یک کلیپ، باید آن را روی مربع های کوچک میان دو کلیپ در Storyboard بکشید و قرار دهید. با کلیک روی Effectها و Transitionها تمام آنها را دوباره اجرا و بازبینی کنید و سپس روی دکمه Play در مدیاپلیر کلیک کنید.
● قدم سوم، افزودن موسیقی متن
یک موسیقی متن مناسب می تواند به جذابیت هر فیلم بزرگ یا حتی فیلم های بسیار کوچکی که از چینش تعدادی تصویر در کنار هم درست شده اند کمک کند که خوشبختانه باید گفت MovieMaker به آسانی امکان وارد کردن یک فایل صوتی کامل و مناسب برای فیلم تان را مهیا کرده است. وارد کردن فایل صوتی به طور کلی شبیه وارد کردن فایل های ویدئویی است. کار را با کلیک روی پیوندImport Audio or Music در قسمت Capture Video از ستون Movie Tasks آغاز کنید. سپس از منوی پایین افتادنی Look In برای انتخاب موسیقی مورد نظر استفاده کنید. پس از یافتن موسیقی آن را انتخاب و به MovieMaker وارد کنید. این فایل موسیقی به انتهای فهرست مجموعه فایل های پروژه اضافه خواهد شد. روی دکمه Show Timeline کلیک کنید. می توانید از این نما برای دیدن زمان کلی اجرای پروژه و کنترل هماهنگی صدا و تصویر استفاده کنید. اگر می خواهید فایل موسیقی که به MovieMaker وارد کرده اید را به فیلم اضافه کنید، کافی است روی فایل موسیقی از میان فایل های پروژه کلیک کنید و آن را به قسمت مربوط به صدا در نوار Timeline بکشید. می توانید اندازه زمانی فایل صوتی را نیز با کلیک در قسمت Timeline و کشیدن یک لبه موسیقی برای تناسب و هماهنگی با فیلم تنظیم کنید.
● قدم چهارم، ذخیره فیلم
می خواهید مانند هر فایل دیگری فیلم تان را ذخیره کنید؟ برای انجام دادن این کار، در ستون Movie Tasks واقع در سمت چپ صفحه بخش Finish Movie را بیابید. MovieMaker چند گزینه مختلف برای ذخیره در اختیار شما قرار می دهد، مانند ذخیره فیلم در کامپیوتر یا روی سی دی، امکان فرستادن فیلم به یک دوربین ویدئویی دیجیتال، انتشار در وب یا ارسال به ای میل در قالب یک فایل ضمیمه با کلیک روی پیوند Save to My Computer، گزینه ذخیره روی کامپیوتر را انتخاب کنید. ویزارد Save Movie باز خواهد شد. در اولین جعبه متنی، نامی را برای فیلم وارد کنید. در قسمت دوم محل ذخیره فیلم را انتخاب کنید. پس از انتخاب نام و محل ذخیره سازی با کلیک روی Next به قسمت انتخاب کیفیت مورد نیاز برای ذخیره فیلم می روید. با انتخاب مقدار پیش فرض Windows MovieMaker فیلم را با بهترین کیفیت ممکن ذخیره می کند. اگر نگران کمبود فضای روی دیسک سخت برای ذخیره با بهترین کیفیت هستید، می توانید از گزینه های ذخیره سازی دیگر استفاده کنید. همچنین می توانید فیلم را برای پخش روی موبایل ذخیره کنید. بعد از انتخاب متد ذخیره سازی، روی Next کلیک کنید. MovieMaker فیلم را به فرمت WMV تبدیل و در مکان مشخص شده ذخیره می کند. حتی پس از پایان کامل کار و ذخیره فیلم، این احتمال وجود دارد که فکر و ایده خوبی برای افزودن به فیلم به ذهن تان خطور کند. بنابراین حتماً قبل از بستن پروژه، حتماً یک نسخه از آن را با پسوند MSWMM در مکانی از کامپیوترتان ذخیره کنید. این کار کاملاً شبیه ذخیره پروژه های Word یا Excel است. با انتخاب گزینه Save Project از منوی File، می توانید نسخه MSWMM پروژه را ذخیره کنید. سپس نام و محلی برای ذخیره انتخاب و روی Save کلیک کنید. هر گاه خواستید ویدئو یا موسیقی جدیدی به این فیلم اضافه کنید، کافی است فایل MSWMM را باز کنید و ویدئوها، موسیقی ها یا جلوه های تصویری جدید را اضافه کنید.
● آخرین قدم
Windows MovieMaker یک راه مناسب برای انتقال فیلم های خانگی به کامپیوتر و افزودن جلوه های تصویری و ویرایش فیلم ها است. در این نرم افزار فایل های صوتی و تصویری به آسانی به محیط کاری نرم افزار وارد می شوند و نرم افزار جلوه های بصری فراوان و متنوعی را برای افزودن به فیلم و جلب توجه بیشتر مخاطبان در اختیار کاربر قرار می دهد. به هر حال اگر در جست وجوی یک برنامه ویرایشگر با کاربرد آسان برای زیباتر کردن ویدئوهای خانگی خود هستید، رویWindows MovieMaker به عنوان یک گزینه خوب حساب کنید.
منبع : روزنامه اعتماد