شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

کاکتوس


کاکتوس
کاکتوس ها گیاهان فاقد برگ و دارای خارهای بزرگ و ساقه های قطور هستند. این گیاهان بومی آمریکای جنوبی بوده و بیش از ۲۲هزار گونه از آنها شناسایی شده اند و به سه زیرخانواده تقسیم می شوند. تنها کاکتوس برگدار و برگ های شبیه برگ مرکبات به رنگ های متنوع دارد و گل های آن شبیه به گیاهان خانواده رزاسه است.
این کاکتوس در خاک هایی متوسط تا معمولی با ph حدود ۹/۵-۷/۵ نگهداری می شوند و قلمه های ساقه این گیاهان به راحتی در ماسه ریشه دار می شوند. ترکیب خاکی کاکتوس ها باید شنی رسی و درصد بیشتری از شن یا سنگریزه باشد.
آبیاری آن نسبت به دیگر گیاهان منظم و با فاصله است و بسته به سرعت رشد، فصل، تعداد و فواصل آبیاری تنظیم می شود. کاکتوس ها در مناطق گرم و پرنور رشد می کنند زیرا بومی آمریکای لاتین هستند و به نور زیادی احتیاج دارند.
تکثیر رویشی یا قلمه زدن عمده ترین تکثیر رویشی کاکتوس ها روش کاتینگ است قلمه زدن در کاکتوس به فصل بستگی دارد و بهترین فصل برای آن اوایل تابستان است. به طوری که آنها را در یک بسته سبک و محیط با رطوبت کافی با آبیاری منظم کشت می کنند. اما قبل از اینکه قلمه کاکتوس مخصوصا کاکتوس هایی گوشتی نظیر سرئوس ها وارد بسته هایی کشف شوند باید شیرابه گیاه را قطع کرد.
برای انجام چنین عملی قبلا قطعات جدا شده یا قلمه های کاکتوس را به مدت چندین ساعت در معرض تابش مستقیم آفتاب در تابستان قرار می دادند تا اینکه جریان شیرابه قطع می شد و سپس اقدام به کشت آن می کردند.
اما امروزه با توجه به اینکه ریشه دارکردن گیاهان در کمترین زمان حائز اهمیت است قلمه ها را در آب ولرم حدود ۴۵ درجه سانتی گراد قرار می دهند که در نتیجه جریان شیرابه قلمه ها قطع می شود سپس آنها را در بستر کاشت قرار می دهند.
منبع : روزنامه کارگزاران


همچنین مشاهده کنید