یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

نابودی ماهواره‌ها


نابودی ماهواره‌ها
منظومه‌ی شمسی از نه سیاره و قمرهایشان، دنباله‌دارها و سیارك‌ها تشكیل شده است. هر كدام از این اجرام در مسیری به دور خورشید می‌چرخد كه به آن مدار می‌گوییم. سیارك‌ها صخره‌ها و سنگ‌هایی هستند كه در میان مدار سیاره‌ی مریخ و سیاره‌ی مشتری در گردش هستند. این سیارك‌ها گاهی به سیارات دیگر، بسیار نزدیك می‌شوند و یا حتی با آنها برخورد می‌كنند. به طور مثال بعضی از دانشمندان معتقدند كه ماه از برخورد یك سیارك با زمین به وجود آمده است.
از طرف دیگر، انسان‌ها برای برقراری ارتباط و مراقبت از وضعیت جنگل‌ها، اقیانوس‌ها، مزارع، پخش برنامه‌های تلویزیونی، بررسی محیط بیرون از جو زمین و هزاران كاربرد دیگر، ماهواره‌ها را به فضا فرستاده‌اند. این ماهواره‌ها نیز همانند سیارات در مداری می‌چرخند امّا برای ماهواره‌ها این مدار به دور زمین است، نه خورشید.
در تاریخ ۱۲/۸/۸۵ یكی از محققان انجمن ستاره‌شناسی روسیه هشدار داد كه سیاركی در سال ۱۴۰۸ به زمین نزدیك شده و باعث از بین رفتن ماهواره‌های زمین‌ثابت خواهد شد. این محقق هشدار داد كه در روز ۳ اردیبهشت سال ۱۴۰۸ یعنی حدود ۲۳ سال دیگر، سیارك آپوفیز-۹۹۹۴۲ به نزدیك‌ترین فاصله‌ی خود از زمین در ۲۰۰ سال گذشته خواهد رسید و تأثیر بسیار زیاد بر روی ماهواره‌های زمینی دارد.
در بدترین شرایط، این سیارك از میان ماه و زمین عبور خواهد كرد و باعث تغییر جهت حركت ماهواره‌ها و نابودی آنها خواهد شد. ارتباطات قطع خواهد شد و به‌طور كلی زندگی انسان‌ها مختل خواهد گشت. جالب است كه بدانید قطر این سیارك تنها ۵۰۰ متر است!
منبع : سایت کودک و نوجوان سازمان فضایی ایران


همچنین مشاهده کنید