شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

نگاهی به سرمقاله‌های مطبوعات جهان - ۲۷ سپتامبر


نگاهی به سرمقاله‌های مطبوعات جهان - ۲۷ سپتامبر
روزنامه فایننشال تایمز سرمقاله امروز خود را به موضوع تحولات بازارهای جهانی و بحران­های پیرامونی آن اختصاص داده و با عنوان در ستایش بازار آزاد، نوشته است، پس از آن که نظام اقتصادی شاهد یک رشد مخاطره آمیز بود و پس از ولخرجی­های بسیاری که از سوی بانک­ها و موسسات مالی اعتباری شاهدش بودیم، اکنون سقوط ناگهانی بازارهای جهان آغاز شده به گونه­ای که برای جلوگیری از خطر ورشکستگی بیشتر بانک­ها، دولت و کنگره امریکا به دنبال راه حلی هستند تا بحران را از بازارهای مالی دور کنند. اگر راهی برای گشایش گره موجود در سیستم بانکی پیدا نشود و همین راه فعلی ادامه یابد، به زودی شاهد عواقب بسیار وخیم این سقوط خواهیم بود.
در ادامه این یادداشت آمده است، در این میان یک خطر بسیار بزرگتر وجود دارد، سیاستمداران اکنون به فکر طراحی طرحی اشتباه و خطرناک برای منحرف کردن یا بهتر بگوییم به ورطه سقوط کشاندن وال استریت و اتخاذ تصمیم­های اشتباه در این زمینه هستند و بیم آن می­رود انصاف را فراموش کرده و تصمیم­های ناپسند فاجعه­آمیز اتخاذ کنند.
روزنامه شیکاگو تریبون سرمقاله امروز خود را به سارا پیلین، معاون جان مک­کین نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری امریکا اختصاص داده و با عنوان سارا پیلین باید تعظیم کند، نوشته است، اگر یک زمان زنی با فکر باز قصد داشته باشد بدعت کرده و در یک دریای به شدت طوفانی در برابر زمان متعصب مذهبی شنا کند، محکوم به سقوط و غرق شدن در آن دریا خواهد بود. این توصیف عرصه سیاسی فردی چون سارا پیلین است که اکنون وارد عرصه به شدت ملتهب رقابت­های سیاسی امریکا شده است.
در ادامه این یادداشت آمده است، سارا پیلین اکنون بسیار پافشاری می­کند به هر نحوی که شده که در نقش معاون رئیس جمهوری امریکا نقش­آفرینی کند حتی فکر ریاست جمهوری نیز به ذهنش خطور کرده، خطری که بر چسب انتقاد ضدزنان را بر پیشانی او خواهد زد. اکنون انتقادها از سارا پیلین به اندازه­ای بالا رفته که تنها قشر خاصی از زنان از وی حمایت می­کنند.
روزنامه بوستون گلاب سرمقاله امروز خود را به رقابت­های تنگاتنگ انتخابات ریاست جمهوری امریکا اختصاص داده و در یادداشتی با عنوان نامزدها نفسی می­کشند، نوشته است، شب گذشته نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری امریکا در مناظره انتخاباتی خود بر روی سیاست خارجی تمرکز کردند. تقریبا ۴۰ دقیقه پرسش­ها بر روی سیاست خارجی و دیپلماسی متمرکز بود. نخستین پرسش قبل از هر چیز درباره عراق بود. پس از آن به سیاست خارجی امریکا در برابر ایران پرداخته شد و موضوع بحران اقتصادی امریکا نیز به میان آمد. گرچه گفت و گوهای بسیاری در این باره شد و جان مک­کین با مهارت و تجربه­ای که در زمینه سیاست خارجی دارد، توانست رقیب دموکرات خود را به چالش بکشد و او را متوجه حقایق و خطرات موجود در سیاست خارجی امریکا کند اما با این حال موضوع بحران­های بانکی، مشکلات مالی و مسئله بیمه بر تمام مسائل مطرح در مناظره سایه انداخته است.
روزنامه هرالد تریبیون سرمقاله امروز خود را به موضوع انتخابات نخست­وزیری اسرائیل و ماموریت تزپیبی لیونی برای تشکیل دولت جدید این رژیم اختصاص داده و با عنوان تزیپی لیونی تلاش خود را آغاز می­کند، نوشته است، به نظر می­رسد که مذاکرات اسرائیلی­ها و فلسطینیان تا مدت طولانی نمی­تواند به نتیجه برسد به ویژه این که رهبران تازه اسرائیل اهداف تازه­ای را در سر می­پرورانند. لااقل تا زمانی که رهبران اسرائیل و امریکا و فلسطین شام مرغابی خود را برای گرفتن جشن شادمانی نگیرند، تصور نتیجه­ای برای مذاکرات صلح غیر ممکن است. اگر تزیپی لیونی وزیر امور خارجه اسرائیل بتواند با احزاب موافق مذاکره با فلسطینیان دولت تشکیل دهد و به خوبی از پس جانشینی ایهود اولمرت بر آید، می­توان تصوری برای مذاکرات صلح کرد در غیر این صورت نه تنها بقای وی چندان جای خوشبینی ندارد بلکه مذاکرات صلح نیز به نتیجه نخواهد رسید.
در ادامه این یادداشت آمده است، مشکل اکنون لیونی نیست. وی در صورتی که به سمت نخست­وزیری اسرائیل انتخاب شود دومین زن اسرائیل پس از گلدن مایر خواهد بود که در راس دولت اسرائیل قرار می­گیرد. مشکل اصلی در حقیقت ساختار سیاسی صهیونیستی اسرائیل است که می­تواند بسیار مشکل ساز باشد و سدی در تحقق اهداف لیونی و هم زمان راه صلح مذاکره با فلسطینیان محسوب شود.
منبع : دیپلماسی ایرانی


همچنین مشاهده کنید