شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا
شنگ پلو
«شنگ» ازجمله گیاهانی است که بهصورت خودرو در مناطق کوهستانی ایران رشد میکند.
این گیاه به لحاظ ظاهری، فرمی شبیه تره دارد ولی طعم آن با تره تفاوت داشته و کمی هم ترشمزه است.این سبزی را بهصورت خام در سبزیخوردن و همچنین بهصورت پلوی مخلوط نیز مورد استفاده قرار میدهند؛ البته بعضیها هم از آن در این پلوی مخلوط همراه سبزیهای خودروی دیگر بهاری مثل قازیاغی استفاده میکنند. این روزها میتوانید «شنگ» و«قازیاغی» را در سبزیفروشیها و میادین ترهبار پیدا کنید.
● مواد لازم برای ۵ نفر:
- برنج؛ ۳ پیمانه
- پیاز؛ یک عدد
- گوشت قیمهای؛ نیم کیلوگرم
- شنگ؛ نیم کیلوگرم
- پودر زعفران؛ نوک قاشق چایخوری
- زردچوبه؛ یک قاشق چایخوری
- نمک؛ به مقدار لازم
- روغن؛ به مقدار لازم برای سرخکردن
● روش تهیه:
۱) ابتدا برنج را شسته و به همراه مقداری نمک در کاسهای حاوی آب به مدت چند ساعت خیس کنید. در این فاصله، شنگها را پاک کرده و پس از شستن بهصورت ریز خرد کنید؛ سپس در سبدی بریزید و اجازه دهید تا آب اضافی آن خارج شود.
▪ نکته: شنگ را باید مانند تره پاک کنید؛ یعنی تنها کافی است کمی از سر و ته آن را کوتاه کنید.
۲ ) گوشت را هم پاک کرده و بهصورت قیمهای خرد کنید. سپس تکههای گوشت را در سبدی بریزید و زیر شیر آب سرد بشویید. حالا مدتی صبر کنید تا آب اضافی آن نیز خارج شود. پیاز را نیز پوست کنده و بهصورت خلالی خرد کنید.
۳) در یک تابه گود مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید. پس از داغشدن روغن، پیاز را اضافه کرده و تفت دهید تا کمی تغییررنگ پیدا کند. سپس زردچوبه را ریخته و ۳دقیقه دیگر سرخکردن را ادامه دهید تا طعم خاص آن از بین برود. پس از آن، نوبت اضافهکردن زعفران است. برای این منظور، ابتدا پودر زعفران را داخل کمی آب جوش حل کرده و سپس به مخلوط پیازداغ اضافه کنید.
۴) مرحله بعدی اضافهکردن گوشت است. تکههای گوشت را به اندازهای همراه با پیازداغ تفت دهید که تغییررنگ پیدا کنند. پس از آن، یک لیوان آب جوشیده را در تابه ریخته و در آن را بگذارید تا گوشت کاملا بپزد. پس از پختن گوشت، آن را کنار بگذارید.
۵) قابلمهای آماده کرده و تا نیمه از آب پر کنید، سپس روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا آب به جوش آید. پس از آن، برنج را به همراه شنگ خردشده اضافه کرده و صبر کنید تا برنج در آب جوشیده و آماده آبکشکردن شود.
▪ نکته: باتوجه به اینکه سبزی شنگ بافت ضخیمی دارد، باید آن را همزمان با برنج در آب درحال جوش بریزید تا با نیمپز شدن برنج، شنگ هم بپزد.
۶) وقتی برنج و شنگ به مقدار لازم جوشید، آن را در سبدی آبکش کنید. سپس داخل قابلمه کمی روغن بریزید و چند تکه نان یا چند برش سیبزمینی ته قابلمه بچینید.
▪ نکته: شما میتوانید برای تهدیگ این غذا از چند برگ کاهو استفاده کنید. تهدیگ کاهو بسیار ترد و لذیذ خواهد شد.
حالا برنج مخلوط را روی تهدیگ بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید. پس از گذشت چند دقیقه، مقداری کره آب شده یا روغن را به همراه کمی آب روی برنج بریزید و بگذارید دم بکشد. در پایان، مخلوط گوشت را گرم کنید، سپس برنج را در ظرف موردنظر بکشید و مخلوط گوشت را روی آن بریزید.
● روش دیگر:
این برنج مخلوط را بهصورت کته نیز میتوانید درست کنید؛ به این صورت که مخلوط برنج و سبزی را به همراه روغن در قابلمهای حاوی ۴ پیمانه آب بریزید و پس از اینکه آب آن تمام شد، مانند کته دم کنید.
منبع : همشهری آنلاین
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران مجلس شورای اسلامی مجلس حجاب دولت دولت سیزدهم رئیسی رئیس جمهور سیدابراهیم رئیسی گشت ارشاد توماج صالحی جمهوری اسلامی ایران
تهران قتل شهرداری تهران سیل کنکور هواشناسی وزارت بهداشت پلیس سلامت سازمان سنجش زنان سازمان هواشناسی
قیمت دلار قیمت خودرو خودرو بازار خودرو دلار قیمت طلا مسکن سایپا بانک مرکزی ارز ایران خودرو تورم
سینمای ایران سینما کیومرث پوراحمد سریال پایتخت سریال تلویزیون موسیقی رهبر انقلاب قرآن کریم فیلم ترانه علیدوستی مهران مدیری
کنکور ۱۴۰۳ اینترنت عبدالرسول پورعباس
اسرائیل رژیم صهیونیستی آمریکا فلسطین غزه جنگ غزه روسیه چین حماس اوکراین ترکیه ایالات متحده آمریکا
فوتبال پرسپولیس استقلال جام حذفی آلومینیوم اراک فوتسال بازی تیم ملی فوتسال ایران تراکتور باشگاه پرسپولیس بارسلونا سپاهان
هوش مصنوعی سرطان نخبگان سامسونگ اپل فناوری ناسا الماس بنیاد ملی نخبگان مریخ ربات
سازمان غذا و دارو کاهش وزن بارداری هندوانه مالاریا آلزایمر زوال عقل