جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا
نقش تغذیه در بیماران نقرسی
نقرس یکی از دردناکترین انواع التهاب مفصل است. این بیماری با شروع شدید و ناگهانی درد، قرمزی، تورم، گرمی و التهاب در یک یا چند مفصل مشخص میشود. بیشترین مفصل که در جریان نقرس درگیر میشود، مفصل انگشت شست پا است ولی سایر مفاصل نیز ممکن است در حملههای عودکنندهِ نقرس درگیر شوند.
علت نقرس، رسوب کریستالهای اسیداوریک در مفاصل است. از طرفی، مواد خاصی بنام پورین در رژیم غذایی میتوانند سطح اسیداوریک خون را بالا ببرند و باعث حملات نقرس میشوند بنابراین با استفاده از یک رژیم غذایی، می توانید شدت بیماری خود را کاهش دهید. به این ترتیب، میزان اسیداوریکی که در بدن از طریق خوردن غذاها یا نوشیدنیهای حاوی پورین ایجاد میشود، کاهش پیدا میکند. در هنگام بروز حملات، درمان دارویی نقرس اساس درمان است ولی در فواصل حملات شما میتوانید با رژیم غذایی مناسب، سطح اسیداوریک خون را کنترل نموده و از بروز حملات جلوگیری کنید.
▪ توصیههای غذایی در هنگام حملهِ حاد نقرس:
ـ روزانه دو تا سه لیتر۸ ( تا ۱۲ فنجان) مایعات بنوشید که حداقل نصف آن بهصورت آب باشد
ـ از غذاهای کم پورین استفاده کنید و از غذاهای دارای پورین زیاد اجتناب کنید
ـ پروتئین به مقدار متوسط مصرف کنید
ـ از غذاهای غنی از کربوهیدرات مثل نان، غلات، برنج، سبزیجات و میوهجات بیشتر استفاده کنید
ـ چربی را در رژیم غذایی خود محدود کنید، غذاهای سرخ کرده و دسرهای چرب نخورید.
▪ توصیههای غذایی برای فواصل عادی بین حملات نقرس:
ـ روزانه حداقل ۸ فنجان مایعات مصرف کنید که حداقل نیمی از آن به شکل آب باشد.
ـ از غذاهای دارای پورین بالا اجتناب کنید.
ـ وزن بدن را در حد طبیعی نگه دارید. اضافه وزن باعث افزایش تولید اسیداوریک در بدن میشود. کاهش وزن باید تدریجی باشد: هفتهای ۰/۵ تا ۱ کیلوگرم کاهش وزن سریع میتواند باعث ایجاد حملهِ نقرس شود. برای کاهش وزن از روزه داری یا رژیم پرپروتئین استفاده نکنید چون ممکن است نقرس را بدتر کنید.
▪ فهرست غذایی برای کاهش مبتلا به نقرس:
ـ غذاهای کم پورین:
نان، غلات، برنج؛ همه میوهجات و آب آنها مثل گیلاس، توت فرنگی، موز، پرتقال و سایر انواع میوهها؛ لبنیات کم چربی؛ شربت، شیرینی، ژله، چای، قهوه و شکلات؛ غذاهای حاوی اسید چرب ضروری مثل تن ماهی، ماهی آزاد، فندق، گردو، روغن زیتون، روغن کانولا
ـ غذاهای دارای پورین متوسط (به میزان متوسط از آنها استفاده کنید):
بلغور، سبوس گندم، جوانه گندم؛ سبزیجاتی مثل گل کلم، اسفناج، قارچ و نخود سبز؛ غذاهای پروتئینی مثل گوشت، مرغ، ماهی، صدف ۸۰-۶۰( گرم روزانه)، حبوبات خشک و عدس ۱( فنجان پخته.)
ـ غذاهای پُر پورین (از خوردن آنها اجتناب کنید):
غذاهای پروتئینی مثل جگر، قلوه، دل، مغز،گوشت غاز و ماهی شور.
منبع : کلوب
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران اسرائیل غزه مجلس شورای اسلامی دولت نیکا شاکرمی روز معلم معلمان رهبر انقلاب مجلس بابک زنجانی دولت سیزدهم
هلال احمر آتش سوزی قوه قضاییه تهران پلیس اصفهان بارش باران سیل شهرداری تهران آموزش و پرورش فضای مجازی سازمان هواشناسی
قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو بازار خودرو قیمت سکه خودرو دلار بانک مرکزی حقوق بازنشستگان سایپا ایران خودرو کارگران
نمایشگاه کتاب سریال شهاب حسینی عفاف و حجاب کتاب جواد عزتی مسعود اسکویی تلویزیون سینما سینمای ایران دفاع مقدس فیلم
رژیم صهیونیستی فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه چین ترکیه اوکراین انگلیس یمن ایالات متحده آمریکا
استقلال پرسپولیس فوتبال علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر ایران تراکتور لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید لیگ برتر بایرن مونیخ
هوش مصنوعی کولر تبلیغات موبایل تلفن همراه اینستاگرام گوگل اپل ناسا عیسی زارع پور وزیر ارتباطات
کبد چرب فشار خون بیمه دیابت بیماری قلبی کاهش وزن داروخانه رابطه جنسی