جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

علل داخلی تعریق چیست؟


علل داخلی تعریق چیست؟
تمیزبودن و مرتب بودن نشانه شخصیت یک فرد است. هنگامی که به جایی دعوت می شوید جدا از پوشیدن لباس های شیک به دنبال یک عطر خوشبو هستید چون همه خوب می دانند که بوی خوش علاوه بر اینکه موجب خوشایندی اطرافیان است، باعث می شود خود شخص هم احساس رضایت داشته باشد. بیشتر بزرگ ترهای شاغل پیش از رفتن به محل کار یا بعد از آن دوش می گیرند تا از بوی بد عرق در امان باشند. بدن انسان بر اثر فعالیت تولید عرق می کند و در نتیجه بدن بیشتر افراد با حمام نکردن به قدر کافی بو می گیرد. وقتی قطره عرق به سطح پوست تمیز می رسد در ابتدا بو نمی دهد ولی بعد از اینکه باکتری ها یا قارچ های موجود در سطح پوست چربی های عرق را تجزیه کردند، عرق بو می گیرد. بیشتر غدد عرق چربی ندارند ولی غدد عرق اطراف سینه ها، اندام های جنسی و زیر بغل عرقی تولید می کنند که چرب است.
به همین علت بیشتر مردم برای جلوگیری از ایجاد بوی بد بدن به طور مرتب دوش می گیرند تا تعداد باکتری های موجود در سطح پوست را کاهش دهند. شما می توانید برای اینکه همیشه تمیز باشید و از این بوی بد جلوگیری کنید هر روز به طور مرتب حمام کنید. هر روز لباس های زیر و جوراب خود را عوض کنید تا سلول های پوستی مرده که به لباس های زیر می چسبند و باکتری ها با تجزیه آنها بوی بد ایجاد می کنند را غیرفعال کنید.
از سوی دیگر می توانید از دئودورانت هایی مثل اسپری یا مام های خوشبوکننده استفاده کنید که حاوی مقدار کمی مواد باکتری کش مثل آلومینیوم، روی یا زیرکونیوم باشند. برای خشک نگه داشتن پوست می توانید به نقاطی که بیشتر عرق می کند، پودر بمالید زیرا باکتری ها روی پوست مرطوب سریع تر رشد می کنند. بیشترین دلیل بوی غیرعادی بدن، عفونت پوستی است.
بوی آمونیاک بدن به دلیل عفونت هلیکوباکتر یعنی همان باکتری که موجب زخم معده می شود یا مصرف بیش از حد پروتئین هاست. شما می توانید با مراجعه به پزشک و تجویز او یک آزمایش خون برای هلیکوباکتر بدهید. اگر جواب آزمایش مثبت بود یعنی دارای هلیکوباکتر هستید و می توانید با مصرف آنتی بیوتیک تحت نظر پزشک آن را ازبین ببرید. اما اگر جواب منفی بود شاید نیاز باشد مصرف گوشت قرمز، مرغ، ماهی و لبنیات را که منابع غنی پروتئین هستند، کاهش دهید. زیرا اگر بیش از حد نیاز پروتئین مصرف کنید بدن نمی تواند فورا آن را مصرف کند و آمونیوم را از پروتئین جدا می کند و باعث ایجاد بوی آمونیاک در بدن می شود.
همچنین مصرف مکمل های حاوی کولین باعث ایجاد بوی ماهی می شود. این مکمل در دو حالت مصرف می شود یا افرادی که دارای اختلال ارثی دفع ادراری «تری تیل آمونیوم» هستند و بایستی ماهی و سایر منابع غذایی کولین را مصرف نکنند یا عفونت واژینال که به وسیله باکتری ایجاد می شود. همچنین افرادی که دارای کبد مریض و آسیب دیده هستند بوی ماهی می دهند. نارسایی کبد باعث می شود ماده موردنیاز برای تجزیه ازبین برود.
منبع : روزنامه کارگزاران