پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا


تاریخچه تاک‌شو


تاریخچه تاک‌شو
حضور تاك‌شوهای تلویزیونی به همان روزهای سخت حضور تلویزیون در اواخر دهه ۴۰میلادی برمی‌گردد.پیش از آن تاك‌شوهای رادیویی بسیار شناخته شده بودند. در بین سالهای ۱۹۲۷ تا ۱۹۵۶، ۲۴ درصد از كل برنامه‌های رادیویی تاك‌شو بودند. در ابتدای آغاز به كار تلویزیون از سالهای ۱۹۴۹ تا ۱۹۷۳ نیز نیمی از برنامه‌های تلویزیون از جمله ABC، CBSو NBC تاك‌شو بودند.
روزنامه «یواس‌ای تودی» در تابستان ۱۹۹۳ به نام ۱۷ تاك‌شوی تلویزیونی كه در كل آمریكا اجرا شد اشاره كرده است.طبق آمار از سال ۱۹۴۸ تا ۱۹۹۳ بیش از ۲۰۰ تاك‌شو در تلویزیون‌ها به اجرا درآمدند. این سالها را به ۴ دوره تقسیم می‌كنند.
دوره اول از سال ۶۲ – ۱۹۴۸ است كه مجریان معروفی چون آرتور گادفری، ادوارد مورو، آرلین فرانسیس و جك‌ پار كه تجربیات خوبی در رادیو داشتند به تلویزیون آمدند و باید آنها را پایه‌گذاران تاك‌شوی تلویزیونی دانست.
دوره دوم سالهای بین ۷۲ – ۱۹۶۲ است كه گفت‌وگوهای قوی و قاطعانه در این دوره شكل گرفتند. جانی كارسون، باربارا والترز و مایك والاس سه مجری شناخته شده در این دوره هستند.دوره سوم سال‌های بین ۸۰ – ۱۹۷۰ است. این دهه، دهه انفجار تاك‌شوها بود. تعداد بسیاری از برنامه‌های تاك‌شو روی آنتن آمدند و برای نخستین بار واژه «جنگ تاك‌شوها» در میان مردم رواج پیدا كرد. شیوه‌های جدید تلویزیونی اجرای تاك‌شو و شیوه‌های جدید پخش برنامه‌ها (كابلی یا پخش ماهواره‌ای) موجب شد تا این برنامه‌ها بتوانند توجه سرمایه‌گذاران را جلب كنند.
اپرا وینفری شاخص‌ترین چهره این دوران است كه با تقلید از شیوه داناهو به یكی از شاخص‌ترین و شناخته‌شده‌ترین چهره‌های تاك‌شو تبدیل شد و با بدست آوردن میلیون‌ها دلار، ركورد جدیدی به جا گذاشت و موفق‌ترین مجری تلویزیونی از نظر مالی لقب گرفت.دیوید لترمان و تد كوپل نیز دیگر ستاره‌های تاك‌شو این دوران هستند.
● ۳۵ مجری معروف تاك‌شو (۹۴ – ۱۹۴۸)
▪ فی‌ امرسون (۶۰ – ۱۹۴۸)،
▪ آرتور گادفری (۶۱- ۱۹۴۸)،
▪ آرلین فرانسیس (۷۵ – ۱۹۴۹)،
▪ دیو گارووی (۶۹ و ۶۱ – ۱۹۴۹)،
▪ گری‌مور ( ۷۷ – ۱۹۵۰)،
▪ آرت لینك‌لتر (۷۰-۱۹۵۰)،
▪ استیو آلن (۸۴-۱۹۵۰)،
▪ ارنی كواكس (۶۱-۱۹۵۱)،
▪ مایك والاس (۱۹۵۱)،
▪ مارو گریفین (۸۶-۱۹۵۱)،
▪ ادوارد آرمارو (۵۹-۱۹۵۱)،
▪ دینا شور (۸۰-۱۹۷۰ و ۶۲-۱۹۵۱)،
▪ جك‌ پار (۷۳ و ۶۵-۱۹۵۱)،
▪ مایك داگلاس (۸۲-۱۹۵۳)،
▪ جانی كارسون (۶۲-۱۹۵۴)،
▪ دیوید ماسكید (۸۷-۱۹۵۸)،
▪ باربارا والترز (۱۹۶۳)،
▪ دیویدفراست (۸۷- ۱۹۵۸)،
▪ ویلیام باكلی (۱۹۶۶)،
▪ دیك كاوت (۹۲ و ۸۶-۸۵ و ۸۲-۷۷ و ۷۵ و۷۲ – ۱۹۶۸)،
▪جوان ریورز ( ۸۳ و ۱۹۶۹)،
▪ فیل داناهو (۱۹۷۰)،
▪ بیل مویرز (۱۹۷۱)
▪ تام اسنایدر (۹۴ و ۸۲- ۱۹۷۳)،
▪ جرالد وریورا (۱۹۷۴)،
▪ تد كاپل (۱۹۷۹)،
▪ دیوید لترمان (۱۹۸۰)،
▪ جان مك‌لافلین (۱۹۸۲)،
▪ لری‌كینگ (۱۹۸۳)،
▪ اپرا وینفری (۱۹۸۶)،
▪ سالی‌جی رافائل (۱۹۸۶)،
▪ آرسینو هال (۱۹۸۷)،
▪ جین پالی (۱۹۹۰)،
▪ جی ‌لنو (۱۹۹۲)،
▪ ریكی لیك (۱۹۹۲).
فرهود حسینی
منبع : روزنامه همشهری