یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

حکمت بودا


حکمت بودا
ترس از زوال یا وسوسه جاودانگی‌ای است که انسان را بر آن می‌دارد به دنبال راهی باشد تا به رویای خود دست یابد. تا امروز کیمیای جاودانگی را تنها در اخلا‌ق یافته‌اند. در هر زمان و مکان نیاز انسان به آموزه‌های اخلا‌قی بسیار است. خصوصا در زمانی که ما به سر می‌بریم یافتن راه صحیح کاری بسیار سخت و یا بسیار آسان می‌نماید؛ آسان از آن جهت که علم، توسعه یافته و سخت زیرا بد و خوب چنان به هم‌آمیخته که علم و راهنمایی گران می‌طلبد. دین اسلا‌م دین کاملی است که در آن اصول و فروع به صورت کامل در نظر گرفته شده است.
سخنان بزرگان دین چنان همه جزئیات را دربرگرفته که ما را از جست‌وجوی بیشتر بی‌نیاز کرده است. آنچه ما را بر آن می‌دارد که از سخنان پندآموز و حکمت‌آموز بزرگان غیر از راهبران دین استفاده کنیم دستور خود ایشان به ما است مبنی بر اینکه سخن خوب را بدون در نظر گرفتن گوینده آن گوش دهید و یا اندرز معروف پیامبر اسلا‌م که می‌فرمایند علم را بیاموزید حتی به چین... .
متن این کتاب شامل ۲۶ دفتر است که بودا در موضوعات مختلف، اندیشه خویش را به عمق و سادگی سهل و ممتنعی بیان کرده است. این کتاب به صورت فصل‌فصل در روزنامه همشهری بین مرداد ۸۱ تا خرداد ۸۲ به چاپ رسیده است و متن حاضر البته با تغییرات فراوان به چاپ رسیده است.
منبع : روزنامه اعتماد ملی


همچنین مشاهده کنید