چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا
غذاهای مفید برای قلب و مغز
شاید دانستن این موضوع برایتان جالب باشد که غذاهای مفید برای قلب، برای مغز نیز سودمندند.
غذاهای سالم جریان خون به اندامهای نیازمند به اکسیژن بدن را افزایش میدهند. این مواد غذایی خلق، حافظه و دیگر اعمال ذهنی را بهبود میبخشند. تاکنون درباره آنتی اکسیدانها مطالب زیادی شنیدهاید. برخی مواد غذایی سرشار از این ترکیبات هستند.
آنتی اکسیدانها عواملی هستند که با روند پیری و بیماری مقابله میکنند.
عملکرد مهم آنها حذف رادیکالهای آزاد اکسیژن ، ملکولهای ناپایداری است که به واسطه اعمال متابولیکی بدن ایجاد میشوند.
رادیکالهای آزاد در مضر ساختن کلسترول برای عروق قلب و نیز نقص عملکرد حافظه و حرکت با افزایش سن، دخالت دارند.
از طرفی در عملکرد سیستم ایمنی اختلال ایجاد کرده در ابتلا به کاتاراکت یا آب مروارید و تحلیل ماکولار چشم نقش دارند.
بدن برخی آنتی اکسیدانهار ا تولید میکند. گرچه مغز به وارد کردن آنها از منابع خارجی هم نیازمند است. تحت شرایط استرسزا ، توانایی بدن برای تولید آنتیاکسیدانها کاهش مییابد. میوهها و سبزیجات غنیترین منابع آنتی اکسیدانها هستند.
یکی از مواد خوراکی که در راس ترکیبات سرشار از آنتی اکسیدان قرار دارد زغالاخته است.
اخیرا دانشمندان روشی را برای سنجش محتوای آنتی اکسیدانی غذاها ابداع کردهاند که ORAC نام دارد (ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن) غذایی با محتوای بالای ORAC به کند کردن روند پیری مغز و بدن کمک میکند.
مطالعه در حیوانات نشان داده است زغالاخته اثر حفاظتبخش عصبی داشته و در مقابل اثرات سوء مربوط به افزایش سن مانند کاهش حافظه عمل میکند.
این ماده سلولهای مغز را از صدمه رادیکالهای آزاد که معمولا با گذشت زمان روی میدهد حفظ کرده و لذا در حفظ عملکرد شناختی و حرکتی نیز نقش دارد.
آنتی اکسیدانهای موجود در زغالاخته به گروهی از مواد شیمیایی به نام فنلها تعلق دارند. موثرترین این ترکیبات پروسیانیدینها و آنتوسیانیدینها هستند که رنگ تیره زغالاخته و شاه توت را سبب میشوند.
اما بسیاری آنتی اکسیدانهای دیگر نیز در زغال اخته هستند و اخیرا مورد توجه زیاد قرار گرفتهاند. محققان بر این باورند که ترکیب انواع مواد مغذی موجود در غذا بیش از هر یک از این مواد به تنهایی اثر حفاظتبخش دارند.
یکی از آنتی اکسیدانها در زغالاخته از اتصال باکتریهای مفید به لایه سلولی دستگاه ادراری جلوگیری میکند و لذا مانع عفونتهای این بخش از بدن میشود.
محققان اخیرا دریافتهاند زغالاخته در حفظ عملکرد مغز نیز موثر است به این طریق که شدت آسیب مغزی پس از سکته مغزی را کاهش میدهد.
یکی دیگر از مواد خوراکی مفید قهوه است که اخیرا یک آنتی اکسیدان جدید در آن یافت شده که به خصوص در جلوگیری از سرطان کولون نقش دارد.
یک فنجان کاکائوی گرم که با دو قاشق پودر کاکائوی خالص در لیوان چای تهیه میشود دو تا سه برابر چای سبز و تا پنج برابر چای سیاه اثر آنتی اکسیدانی دارد.
توصیه محققان این است که ترک عادات ناسالم و بهرهمندی از شیوه زندگی سالمتر موجب بهبود خلق و اعتماد به نفس نیز میشود.
منبع : ایرانیان انگلستان
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
روز معلم معلمان ایران رهبر انقلاب مجلس مجلس شورای اسلامی خلیج فارس بابک زنجانی دولت دولت سیزدهم حجاب شورای نگهبان
معلم شهرداری تهران تهران هواشناسی پلیس آموزش و پرورش سیل قوه قضاییه فضای مجازی سلامت دستگیری شورای شهر تهران
قیمت دلار خودرو قیمت خودرو بانک مرکزی ایران خودرو دلار سایپا چین قیمت طلا بازار خودرو تورم کارگران
مسعود اسکویی تلویزیون سریال دفاع مقدس سعید آقاخانی موسیقی سینمای ایران فیلم نون خ تئاتر رسانه ملی کتاب
رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه روسیه عربستان ترکیه نتانیاهو
فوتبال استقلال پرسپولیس رئال مادرید بایرن مونیخ لیگ قهرمانان اروپا سپاهان تراکتور باشگاه استقلال تیم ملی فوتسال ایران فوتسال بازی
وزیر ارتباطات اینستاگرام تبلیغات اپل گوگل ناسا نخبگان همراه اول آیفون ویروس
دیابت کاهش وزن پرستار ویتامین قهوه خواب بیماری بارداری