یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


چرا نرگس محبوب شد


چرا نرگس محبوب شد
مدتی است كه شبكه سوم سیما اقدام به پخش سریال نرگس به كارگردانی سیروس مقدم كرده است. این سریال هر شب راس ساعت ۱۰:۴۵ پخش می شود و از استقبال خوبی بین مخاطبان تلویزیونی نیز برخوردار است به طوری كه در كمتر محفلی این روزها در مورد این سریال صحبت نمی شود.
● این محبوبیت نسبی و استقبال بینندگان از این سریال به چند دلیل می تواند باشد:
۱. پخش هر شب این سریال
چند سالی است كه صدا و سیما در ایام نوروز و ماه رمضان اقدام به پخش سریال هایی می كند كه هر شب پخش می شوند و مخاطبان بسیاری به خود جذب می كنند و این بار پخش یك سریال جدی به طور هر شب در ایامی كه نه نوروز است و نه ماه رمضان به جای مجموعه های نود شبی شبكه سوم از عواملی است كه بی تاثیر در جذب مخاطب سریال نرگس نبوده.
پخش هر شب این سریال یقینا یكی از مهم ترین عامل محبوبیت این سریال است.
پخش هر شب این سریال به همراه وقایع سریال و تعلیق جاری در آن از عواملی می شوند كه مخاطب انگیزه برای دنباله گیری سریال را داشته باشد، چه بسا اگر این سریال هر شب پخش نمی شد و مثل اغلب سریال های تلویزیونی هفته ای یك بار پخش می شد این استقبال از آن صورت نمی گرفت و اغلب مخاطبان زنجیره حوادث سریال از دست شان خارج می شد و پس از سپری شدن یك هفته انگیزه و هیجان مخاطب برای دیدن این سریال كاسته می شد.
۲. موضوع سریال و كشمكش های آن
این سریال داستان خانواده ای سه نفره است. خانواده ای شامل یك مادر و دو دخترش نرگس و نسرین كه هر كدام طی روابط خود با بیرون یك سری حوادث را رقم می زنند. حوادث و ناپایداری هایی مانند ازدواج نسرین با بهروز شوكت كه از خانواده ای متمول است و عقد پنهانی كه پدر بهروز از آن بی خبر است به خاطر آرزوهایی كه برای پسر خود دارد و كم محلی خانواده شوكت به نسرین، یا نرگس كه درگیر قضیه ازدواج با مردی می شود كه قبلا ازدواج كرده و از طرفی برادر دوست صمیمی او سمانه است و ظاهرا مرد ایده آلی برای زندگی است و در نهایت بیماری قلبی مادر كه به مراحل حاد خود رسیده است. این خلاصه داستان نرگس تا حال است یعنی زمان نگارش این متن.
همان طور كه پیداست ناپایداری های موجود در سریال بسیار است كه هر كدام به نوبه خود گسترش یافتند تا تعلیق دلخواه نویسنده فیلمنامه و كارگردان حاصل شود و با رساندن به نقطه اوج، گره گشایی ها آغاز شود و در نهایت پایان همه حوادث بدون توجه به بد یا خوب آن. با تاملی اندك بر روند حوادث و سریال و با توجه به مطالب بالا پی می بریم عنصر طرح پیرنگ از عناصری است كه حساب ویژه ای روی آن باز شده و عناصری مانند شخصیت، فضا، تكنیك، صحنه و... همه تحت الشعاع پیرنگ آن قرار گرفته اند یعنی یك سری حوادث براساس روابط علی و معلولی كه در یك رابطه سببیت با هم قرار دارند. پیرنگ داستانی این سریال تقریبا خوب پرداخت شده. از شروع گرفته سپس ناپایداری ها، بعد بسط و گسترش آنها و استفاده از تعلیق ها كه حاصل می شود برای بردن مخاطب به نقطه اوج و گره گشایی هایی كه آغاز می شود و در نهایت پایان. مجال اندك است وگرنه برای هر كدام از بخش ها مثال از خود سریال زیاد است.
۳. حضور پوپك گلدره
یكی از ویژگی های دیگر این سریال حضور زنده یاد پوپك گلدره در نقش نرگس البته نه تا پایان است. زنده یاد گلدره را همه ما با «دریا دخترك گیلانی» با آن لهجه زیبایش می شناسیم. این كار آخرین كار بازیگری او قبل از پروازش بود. بی شك حضور این بازیگر با توجه به فقدان او باعث شده تا مردم مخصوصا در اوایل شروع سریال علاقه بیشتری به دیدن سریال پیدا كنند و نوعی ابراز همدردی و شریك شدن در غمی بزرگ برای خانواده اش داشته باشند. روحش شاد.
عوامل یاد شده همه براساس استقبال مخاطبان عام بررسی شده یعنی علت محبوبیت این سریال در بین عامه مردم چه بود.
قطعا بر این سریال انتقادهای زیادی وارد است. یكی از مشكلات اصلی این سریال در پرداخت شخصیت نرگس است. شخصیتی كه نام سریال نیز از آن گرفته شده. به نظر می آید قرار است نرگس شخصیتی صبور، دلسوز، از خود گذشته و مثبت داشته باشد، این یقینا چیز پسندیده ای است اما به اصطلاح این شخصیت از آن طرف بام می افتد یعنی گاهی آنقدر خوب می شود كه توی ذوق می زند و مخاطب لحظه شماری می كند تا سریال تغییر موقعیت دهد و به موقعیتی برود كه نرگس نباشد.
حس بزرگ منشی بیش از اندازه و خصوصیات دیگر نرگس مخاطب را به جای جذب، از این شخصیت دفع می كند. با كمی تعادل و رعایت منطق می توانست نرگس شخصیتی جذاب تر از این داشته باشد. شخصیتی كه كاملا جا افتاده شخصیت محمود شوكت پدر بهروز با بازی بسیار خوب حسن پور شیرازی است. شخصیتی واقعی، قابل لمس و جذاب.
یاسر تیموری
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید