چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

۱۰ غذا از بهترین غذاهایی که شما آن‌ها را نمی‌خورید!


۱۰ غذا از بهترین غذاهایی که شما آن‌ها را نمی‌خورید!
می‌خواهی بدنت به اندازه یک دنیا خوب و سالم باشد؟ پس لطفاًاین‌ غذاها را به لیست خوراکی‌هایی که می‌خورید اضافه کنید:
قبول کنید کمی خنده دار است که برخی از مردان با کشیدن سیگارهایی از گیاهان بی‌مصرف هیچ مخالفتی ندارند ولی بیشتر آن‌ها حتی فکر خوردن یکی از گیاهان به درد بخور را هم نمی‌کنند. یک گیاه آبدار وجود دارد که خرفه نامیده می‌شود . این گیاه فقط خوشمزه نیست بلکه در زمره یکی از سالم‌ترین غذاهای جهان است.
البته غذاهای مفید زیادی وجود دارند که هرگز آن‌ها را در سبد فروشگاه‌ها مشاهده نمی‌کنید. شما حتی اسم بعضی از این‌ها را هم نشنیده‌اید خوب! برخی را هم به راحتی فراموش کرده‌اید. این همان دلیلی است که ما بهترین گروه‌ها را برای شما جمع‌آوری کرده‌ایم. پس بهتر است روی میزتان برای این‌ها جایی پیدا کنید و زودتر بدون نیاز به نسخه سلامتی خودتان رو بهبود ببخشید یادتان باشد! بیشتر از هر کسی باید خودتان مواظب خودتان باشید.
۱) چغندر
این ریشه بصورت طبیعی از بقیه سبزیجات شیرین‌تر است.یعنی این‌که در زیر قسمت سطحی خود مقدار بسیار زیادی چاشنی را ذخیره می‌کند.
▪ چرا باعث سلامتی می‌شود:
تصور کنید که چغندر مثل اسفناج موثر است، یا مثل ملوان زبل قدرتمند.این سبزی قرمز رنگ یکی از بهترین منابع فولیت و بتا این است عملکرد توام این دو ماده مغذی باعث پایین آمدن سطح هموسیستئین خون می‌شود و ترکیب نامناسب این دو هم سبب آسیب دیدن شریان‌ها و افزایش ریسک بیماری‌های قلبی می‌شود. علاوه بر این، رنگدانه‌های طبیعی چغندر که بتاسیانین نامیده می‌شوند می‌توانند به یک جنگنده قوی با سرطان تبدیل شوند.
▪ چگونه باید مصرف شود:
به‌صورت تازه و نپخته، نه بصورت مربا.حرارت دادن به چغندر باعث کاهش قدرت آنتی‌اکسیدانی آن می‌شود. برای سالاد ساده یک نفره: چغندر را بشویید و سپس پوست بکنید. بعد آن‌را با یک رنده پهن ورقه ورقه کنیدو با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و آب نصف یک لیموترش تازه مخلوط کنید. شما هم‌چنین می‌توانید از برگ‌ها و ساقه‌های چغندر که حاوی ذخیره‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند استفاده کنید. به راحتی ساقه‌ها را از نقطه‌ای که برگ‌ها شروع می‌شوند ببرید و کاملاً بشویید. حالا آن‌ها کاملاً آماده هستند تا در سالاد استفاده شوند.
اگر می‌خواهید کنار بشقاب غذایتان را با آن‌ها تزیین کنید کافی است برگ‌ها را سرخ کنید و در طول این مدت میخک آمیخته به سیر را به همراه یک قاشق غذا خوری روغن زیتون به تابه‌ای که روی حرارت معمولی است اضافه کنید. پختن را تا زمانی ادامه دهید که برگ‌ها و ساقه‌ها نرم شوند. حالا کمی نمک و فلفل به همراه آب لیموی تازه به آن اضافه کنید و کمی پنیر پارمزان تازه روی آن بپاشید.
۲) کلم
سبزی‌ای است که در آشپزخانه‌های ما ایرانی‌ها کمتر اثری از آن پیدا می‌شود ولی نقش اصلی را در رژیم غذایی اروپا و برخی کشورهای آسیای شرقی بازی می‌کند.
▪ چرا باعث سلامتی می‌شود:
یک فنجان کلم خرد شده دارای ۲۲ کالری بوده و حاوی مواد مغذی با ارزشی است. در بالای این فهرست ماده شیمیایی سولفورفئین است. این ماده مقاومت بدن را در برابر آنزیم‌هایی که سلول‌های آسیب دیده را در مقابل رادیکال‌های آزاد خلع سلاح می‌کنند زیاد کرده و ریسک سرطان را کاهش می‌دهد.
در حقیقت دانشمندان دانشگاه استنفورد مصمم هستند که سولفورفئین سطح جنگی این آنزیم‌ها رابه نسبت داروهای شیمیایی خیلی بالاتر می‌برد.
▪ چگونه باید مصرف شود:
برای این‌که روش خوبی داشته باشید کلم را روی گوشت کبابی ساندویچتان بگذارید و یا حتی بهتر از یک ساندویچ، می‌توانید سالاد کنار بشقاب را با کلم درست کنید.
این چیزهایی است که شما نیاز خواهید داشت
▪ ۴ قاشق غذا خوری روغن بادام زمینی
▪ ۲ تا لیموی تازه
▪ ۱ قاشق غذاخوری سس مورد علاقه خودتان
▪ سر کلم که به‌صورت ظریف خرد شده
▪ یک چهارم فنجان بادام زمینی سرخ شده
▪ یک دوم فنجان هویج خرد شده

روغن زیتون و آب‌لیمو و سس را با هم مخلوط کنید و سپس باقی مواد را با هم مخلوط کنید و به این مواد اضافه کنید. ۲۰ دقیقه قبل از خوردن سالاد را در یخچال بگذارید. این سالاد را به‌مدت ۲ روز می‌توانید در یخچال نگهداری کنید.
۳) گاوا
گاوا میوه‌ای متعلق به مناطق گرمسیری است که اگر با دقت باشید می‌بینید که اسیدی و شیرین است. این طعم‌ها هر چه که به سمت مرکز میوه بروید تشدید می‌شود.
▪ چرا باعث سلامتی می‌شود:
گاوا دارای غلظت بالایی از لیکوپن، یک آنتی‌اکسیدان، نسبت به دیگر مواد غذایی است. این ماده که با سرطان پروستات مقابله می‌کند، در گوجه فرنگی و هندوانه هم وجود دارد. در کنار این یک فنجان پر گاوا ۶۸۸ میلی‌گرم پتاسیم دارد که این تقریباً ۶۳درصد بیشتر از یک موز با اندازه متوسط است. نهایتاً گاوا یک میوه با فیبر بالاست، تقریبا ۹ گرم در هر فنجان.
▪ چگونه باید مصرف شود:
از پایین تا پوست و دانه‌ها، همه و همه مغذی و قابل خوردن هستند. تنها در پوست گاوا خیلی بیشتر از گوشت پرتقال می‌توانید ویتامین c پیدا کنید.
می‌توان گاوا را در گروه یکی از گران‌ترین محصولات سوپر مارکت یا فروشگاه‌های آمریکای لاتین بحساب آورد.
۴) سویس چارد (بتاولگاریس وار)
این گیاه شبیه اسفناج و چغندر است با مزه و بویی که به تلخی و شوری می‌زند.
▪ چرا باعث سلامتی می‌شود:
نصف فنجان سوییس چارد پخته شده حاوی مقدار بسیار زیادی اگزانتین و لوتئیناست (از هر کدام تقریبا ۱۰ میلی گرم) است. بر اساس گفته‌های محققان دانشگاه هاروارد این گیاهان مواد شیمیایی‌ای دارند که معروف‌ترین آن‌ها کاروتنوئید است. این ماده که در هویج هم پیدا می‌شود سلول‌های شبکیه چشم را در برابر پیری محافظت می‌کند.
این دو ماده مغذی در حقیقت رنگدانه‌هایی هستند که در شبکیه چشم جمع شده و شعاع‌های کوتاه نور را که باعث آسیب دیدن چشم می‌شوند، جذب می‌کنند.پس خوردن زیاد لوتئین و اگزانتین باعث محافظت درونی بیشتر از چشم‌های شما می‌شود.
▪ چگونه باید مصرف شود:

چارد با گوشت کبابی و مرغ عالی می‌شود. هم‌چنین می‌تواند چاشنی خوبی برای پختن ماهی‌ها باشد. یک دسته سوییس چارد را بشویید و خشک کنید. سپس ساقه‌ها و برگ‌ها را به قطعات ۲.۵ سانتی قطعه قطعه کنید. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک تابه گرم کنید و ۲ عدد سیر آمیخته به میخک را پوست بکنید و خرد کرده و به آن اضافه کنید. وقتی روغن داغ داغ شد چارد را اضافه کرده و به‌مدت ۷-۵ دقیقه سرخ کنید تا برگ‌ها و ساقه‌ها نرم و لطیف شوند. سیر آمیخته به میخک را جدا کنید سپس نمک و فلفل را به‌عنوان چاشنی اضافه کنید.
۵) دارچین
این ادویه جهانی که از یک درخت ۱۰ - ۱۵ متری به‌دست می‌آید، از خانواده لوراسه‌آ بوده و بومی سریلانکا و هند جنوبی است. در هند به دارچین، دال‌چینی می‌گویند.
▪ چرا باعث سلامتی می شود:
دارچین با کنترل قند خون باعث پایین آمدن ریسک بیماری‌های قلبی می‌شود. محققان USDA در حقیقت دریافتند افرادی‌که دیابت نوع ۲ دارند اگر روزی ۱ گرم دارچین بمدت ۶ هفته (تقریباً ۱.۴ قاشق چای‌خوری در هر روز) مصرف کنند به‌صورت مشخصی هم قندخونشان، هم تریگلیسیریدوهم LDL (کلسترول بد) شان پایین می‌آید.بعضی از عناصر فعال این چاشنی‌ها، پلیمر متیل هیدروکسی چالکن است که تا ۲۰ برابر باعث بالا رفتن توانایی سوخت و ساز قند در سلول‌ها می‌شود.
▪ چگونه باید مصرف شود:
لازم نیست که بروید و از مغازه و فروشگاه‌های ویتامین عصاره یا روغن این گیاه را بخرید فقط کافی است مقداری از این گیاه رو از توی قفسه برداشته و توی چایی‌تان بریزید.
۶) خرفه
اگر چه FDA خرفه را در دسته گیاهان برگدار هرزه طبقه‌بندی کرده ولی این سبزی و گیاه در بسیاری از کشورها همانند چین – مکزیک و یونان شهرت دارد.
▪ چرا باعث سلامتی می‌شود:
براساس گفته محققان دانشگاه سن آنتونیو تگزاس، خرفه بیشترین مقدار چربی امگا-۳ مفید برای قلب را در بین دیگر گیاهان خوراکی دارد. هم‌چنین دانشمندان گزارش کرده‌اند که این گیاه ۱۰ تا ۲۰ برابر بیشتر از دیگر سبزیجات و میوه‌های آزمایش شده ملاتونین (یک آنتی‌اکسیدان برای جلوگیری از پیشرفت سرطان) دارد.
▪ چگونه باید مصرف شود:
فکر کنید تنها گزینه‌ای که به‌جای کاهو دارید خرفه است. برگ‌ها و ساقه‌های آن ترد، جویدنی و آبدار هستند و تقریبا مزه ترش و لیمویی دارند. می‌توانید این گیاه را در محله‌تان پیدا کنید.
۷) آب انار
یک نوشیدنی معروف در خاور میانه که حالا کم‌کم دارد جای خودش را در ایران نیز باز می‌کند.
▪ چرا باعث سلامتی می‌شود:
دانشمندان کشف کرده‌اند که مردهای از کار افتاده اگر ۶۰گرم آب انار در روز بمدت یکسال مصرف کنند، ۲۱درصد از فشار خون بالای خون بازگشتی به قلبشان بصورت قابل توجهی کاهش پیدا کرده و دیگر این‌که ۱۲۰ گرم آب انار در روز ۵۰درصد از ویتامین c مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.
▪ چگونه باید آن‌را بنوشیم:
آب انار را از یک انار عالی تهیه کنید. این آب انار باید بدون شکر باشد. چون این نوشیدنی خیلی مقوی و پر قدرت است یک لیوان کوچک در هر روز کافی است.
۸) گوجی بری
این میوه تقریباً اندازه کشمش است و مزه‌اش بینابین گیلاس و cranberryاست. این دانه‌های قدرتمند به‌عنوان غذای دارویی بیشتر از ۱۷۰۰ سال در تبت استفاده می‌شدند.
▪ چرا باعث سلامتی می‌شوند:
بر اساس گفته‌های متخصصین دانشگاه تافتس گوجی برای دارای بالاترین نرخORAC (روشی برای انداره‌گیری قدرت آنتی‌اکسیدانی) است. دانشمندان اخیراً شروع به مطالعه بر روی این دانه‌های باستانی کرده‌اند و دریافته‌اند قندی که دانه‌های آن‌را شیرین می‌کند سبب کاهش سریع مقاومت انسولین (عامل ریسک در دیابت) می‌شود.
▪ چگونه باید مصرف شوند:
گوجی‌بری تازه یا خشک شده را با یک فنجان ماست مخلوط کنید و این مخلوط را بر روی جو یا غله بریزید و از تمام این مخلوط لذت ببرید. می‌توانید کوجی‌بری را در فروشگاه‌های تخصصی پیدا کنید.
۹) آلوی خشک
شما ممکن است آلو را به اسم آلو بخارا بشناسید که با خانه سالمندان و عادت اجابت مزاج گره خورده و همین نشان می‌دهد که چرا تلاش شده است تصویر این میوه خوشمزه را تحت نام دیگری وارد بازار کنند .
▪ چرا باعث سلامتی می‌شود:
آلو بخارایی حاوی مقدار زیادی اسیدهای neochlorogenic & chlorogenic و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشد که برای مبارزه با رادیکال‌های منفی سوپر اکسید مفید هستند. این رادیکال‌های آزاد نامطلوب باعث آسیب‌های ساختاری در سلول‌ها می‌شوند که این آسیب‌ها سر آغاز علت‌های شروع سرطان است.
▪ چگونه باید مصرف شود:
مثل یک پیش غذا.
دور هر آلوی خشک یک ورق نازک منفذدار بپیچید و برای جلوگیری از باز شدن آن درونش یک خلال دندان فروکنید.حال آن‌را در درجه حرارت ۲۰۰ درجه بمدت ۱۰-۱۵ دقیقه در فر بپزیدتا زمانی‌که آلوها نرم شده و ورق کاغذ ترد و خشک شود. حالا آن‌ها مزه شیرین، مطبوع و سالمی دارند.
۱۰) تخم کدو تنبل
▪ چرا باعث سلامتی می‌شوند:
قسمت پایین دانه کدو تنبل بهترین راه برای بدست آوردن بیشترین مقدار منیزیم است. این قضیه مهمی است زیرا دانشمندان فرانسوی دریافته‌اند مردانی‌که در خونشان بیشترین سطح منیزیم را دارند تا ۴۰درصد نسبت به مردانی که منیزیم خونشان پایین‌تر است. کمتر دچار مرگ زودرس می‌شوند. به‌طور میانگین مردان ۳۵۳ میلی‌گرم مواد معدنی بصورت روزانه مصرف می‌کنند.
USDA حداقل ۴۲۰ میلی‌گرم را پیشنهاد می‌دهند.
▪ چگونه باید مصرف شوند:
دانه‌های برشته شده کدو تنبل حاوی۱۵۰ میلی‌گرم منیزیم در هر ۳۰ گرم می‌باشند. این دانه را به رژیم غذایی روزانتان اضافه کنید تا به راحتی به ۴۲۰ میلی‌گرم منیزیم روزانه برسید. در قسمت غذاهای سرپایی یا غذاهای سالم فروشگاه در کنار بادام زمینی و مغز بادام و تخم آفتابگردان می‌توانید دنبال این دانه بگردید.
● توصیف آنتی‌اکسیدان‌ها
دانشمندان بصورت واضح بیان کردند که غذاهای گیاهی برای شما خوب و مفید هستند و بعضی مواد شیمیایی آنتی‌اکسیدان نامیده می‌شوند. براساس اسمشان آنتی‌اکسیدان‌ها به سلول در مقابل اکسید شدن کمک می‌کنند. به اکسیداسیون مثل زنگ زدن فکر کنید.
این زنگ‌زدگی به‌علت رادیکال‌های آزادی است که اتم‌های ناپایدار اکسیژن هستند. این‌ها به سلول‌های شما که شامل DNA هم می‌شود حمله کرده و منجربه سرطان می‌شوند. خوشبختانه آنتی‌اکسیدان‌ها به پایداری این رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند و آن‌ها را از آسیب رساندن به سلول‌ها باز می‌دارند. پس با خوردن هر چه بیشتر غذاهای غنی شده با آنتی‌اکسیدان به از بین رفتن این مواد شیمیایی که در رگ‌هایتان شناور هستند کمک خواهید کرد.
● نتیجه این‌که:
در هر لقمه بدنتان را با داروهای طبیعی پیش‌گیرنده مستحکم می‌کنید.
مترجم دکتر مرتضی جلالی فخر
منبع : محیا نیوز


همچنین مشاهده کنید