پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

آش شلغم


شلغم  :  ۱۵۰۰ گرم
برنج  :  ۲۰۰ گرم
پیاز داغ عسلی  :  ۳ قاشق سوپخوری
گوشت چرخ کرده  :  ۵۰۰ گرم
لپه  :  ۷۵ گرم
زردچوبه  :  ۱ قاشق مربا خوری
روغن  :  ۱۵۰ گرم
فلفل  :   قدری
نمک  :   قدری


در صورتی که گوشت چرخ شده باشد با کمی نمک و یک عدد پیاز رنده کرده مخلوط می‌کنیم و کوفته ریزه درست می‌کنیم و در کمی روغن سرخ می‌نمائیم در صورتی‌که گوشت مغز ران باشد آن را به‌ شکل قیمه خرد کرده با پیاز سرخ کرده تفت می‌دهیم و مقداری آب می‌ریزیم عدس را نیز اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم با حرارت ملایم گوشت و عدس بپزد (بدیهی است در صورتی‌که کوفته ریزه تهیه کرده باشیم مدت طبخ آن کوتاه‌تر خواهد بود)، بعد شلغم را پوست می‌کنیم و خرد می‌کنیم داخل گوشت می‌ریزیم برنج را نیز می‌شوئیم و با زرد چوبه و نمک و فلفل به گوشت اضافه می‌نمائیم و حرارت را ملایم می‌کنیم و گاهی نیز آش را به‌هم می‌زنیم تا تمام مواد آش پخته شود و کاملاً جا بیافتد. موقع کشیدن کمی نعناع داغ نیز روی آن می‌دهیم‌.
‌در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۱۰ تا ۱۲ نفر کافی است.