چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

کی و چگونه دوربین دیجیتال بخریم؟


کی و چگونه دوربین دیجیتال بخریم؟
با کمی گشت زدن در مغازه‌های دوربین فروشی افراد زیادی را می‌توان دید که هدفمندانه یا بی‌هدف از این مغازه به آن مغازه می‌روند و از پشت ویترین‌ها تک تک دوربین‌ها را برانداز می‌کنند. گاهی اوقات ممکن است تعداد زیاد دوربین‌ها فرد جستجو‌گر را گیج و مردد کند که چه نوع دوربینی را باید تهیه و خریداری یا چه وقت بهتر است اقدام به خرید دوربین کند. در این شماره نکاتی در خصوص زمان و نحوه خرید دوربین دیجیتالی ارایه می‌شود.
● چه وقت دوربین دیجیتال بخریم؟
۱) آیا به دوربین دیجیتال نیاز دارید؟
از منظر برخی صاحبنظران بهترین وقت برای خرید یک دوربین دیجیتال زمانی است که شما واقعا به آن نیاز دارید. زمانی که قرار است به مسافرت بروید، مهمانی بزرگی پیش‌رو دارید یا در هر شرایط دیگری که هستید، این زمان بهترین وقت برای خرید دوربین است.
۲) آیا "جدیدترین" دوربین را می‌خواهید؟
شرکت‌های سازنده دوربین معمولا در دو فصل مشخص از سال اقدام به معرفی و توزیع محصولات خود می‌کنند. در اوایل هر سال میلادی بخش عمده‌ای از دوربین‌های دیجیتالی به بازار معرفی می‌شوند. اولین دوره از معرفی در ماه‌های ژانویه تا فوریه (اوایل دی‌ماه تا بهمن) انجام می‌شود که از ماه فوریه تا مارس (اوایل بهمن تا اسفند) دوربین‌های معرفی شده به انبارها انتقال داده می‌شوند. دور دوم معرفی در ماه سپتامبر (اوایل شهریور) شروع می‌شود. در ماه نوامبر (اوایل آبان) به دلیل نزدیک شدن به سال نو میلادی دوربین‌های پرفروش معرفی می‌شوند. دوربین‌هایی که در اواخر سال به بازار معرفی می‌شوند شاید آنقدرها که تبلیغات بازگو می‌کنند به‌روز نشده و فقط مشمول اندکی تغییرات شده باشند. مشخص است که دوربین‌های تازه به بازار عرضه شده از قیمت بالایی برخوردار خواهند بود.
۳) آیا قیمت دوربین از اهمیت خاصی برای شما برخوردار است؟
اگر نیاز شدیدی به دوربین دیجیتالی ندارید و به دنبال آن نیستید که جدیدترین مدل عرضه شده را تهیه کنید باید به خریداری مناسب‌ترین و کارآمدترین دوربین با توجه به هزینه خود بپردازید. معمولا قیمت دوربین‌ها به جز زمان‌های گفته شده در مورد "۲"، در بقیه زمان‌ها اندکی کاهش پیدا می‌کند.
● چگونه دوربین دیجیتالی بخریم؟
۱) نیاز خود را مشخص کنید
گاهی اوقات دیده شده که افراد دوربین‌هایی را خریداری کرده‌اند که کارایی‌ آن فراتر از نیاز آن‌هاست و در واقع بهای چیزی را پرداخته‌اند که به هیچ‌وجه استفاده نمی‌شود. پیش از خرید بهتر است به سوال‌های زیر جواب دهید:
▪ دوربین را برای چه کاری لازم دارید؟
▪ چه نوع عکسی می‌خواهید بگیرید؟ (چهره، منظره، ماکرو، ورزشی یا ...)
▪ بیشتر در چه شرایطی عکس خواهید گرفت؟ (داخل یا خارج ساختمان، نور کم یا زیاد)
▪ آیا بیشتر با دوربین در حالت اتوماتیک کار خواهید کرد یا اینکه می‌خواهید نحوه کاربرد جلوه‌های هنری در عکاسی را یاد بگیرید؟
▪ تا چه حد تجربه و مهارت در عکاسی دارید؟
▪ به دنبال چه ویژگی‌های در دوربین هستید؟ (زوم طولانی، لرزشگیر تصویر، صفحه نمایش بزرگ و...)
▪ اندازه و قابل حمل بودن دوربین از چه میزان اهمیتی برخوردار است؟
▪ بودجه اختصاصی شما برای خرید دوربین چقدر است؟
۲) به میزان مگاپیکسل دوربین‌ها توجه کنید
یکی از ویژگی‌هایی که در خصوص خرید دوربین‌های دیجیتالی باید در نظر گرفت میزان مگاپیکسل (وضوح تصویر) آن‌‌هاست. اگرچه بالا بودن مگاپیکسل یک دوربین در کیفیت چاپ عکس گرفته شده تاثیر بسزایی خواهد گذاشت اما گاهی اوقات این امر می‌تواند از معایب یک دوربین به شمار رود. همان‌طور که مشخص است هرچه میزان مگاپیکسل بیشتر باشد میزان فضای اشغال شده در حافظه دوربین یا کامپیوتر نیز بالاتر می‌رود. برای آن دسته از دوربین‌ها یا کامپیوترهایی که از حجم حافظه کمتری برخوردارند ممکن است این امر مشکلاتی را به دنبال داشته باشد. اگر در نظر دارید که عکس‌ها را با اندازه معمولی چاپ کنید بهتر است میزان مگاپیکسل دوربین حدود ۴ یا نزدیک آن باشد. اگر قرار است اندازه عکس بزرگ باشد باید با هزینه پول بیشتر، دوربینی با مگاپیکسل متناسب خریداری کنید.
۳) به لوازم جانبی دوربین توجه داشته باشید
هنگام خرید دوربین به لوازم جانبی آن نیز باید توجه داشته باشید. زیرا هزینه بعضی از دوربین‌ها شامل لوازم و تجهیزات آن‌ها نیز می‌شود. از جمله لوازمی که دوربین ممکن است داشته باشد عبارتند از:
▪ کیف دوربین
▪ کارت‌های حافظه
▪ باتری‌های جدا و شارژر
▪ لنز (اگر دوربین خریداری شده DSLR – دوربین حرفه‌ای- باشد)
▪ فیلتر (و دیگر متعلقات لنز)
▪ سه و تک پایه
▪ فلاش‌های خارجی
▪ منعکس‌کننده‌ها
برخی از خرده‌فروشان ممکن است لوازم بیشتری را همراه یک دوربین ارایه دهند یا اینکه در صورت خرید تعداد لوازم بیشتر، تخفیفی را برای دوربین در نظر بگیرند. در هر صورت هنگام خرید لوازم جانبی باید به مورد نیاز بودن یا نبودن آن‌ها بیشتر توجه کرد.
۴) آیا تعدادی از لوازم جانبی دوربین را از قبل در اختیار دارید؟
یکی از راه‌های صرفه‌جویی در زمینه خرید لوازم جانبی دوربین این است که آن تعداد لوازمی را که با بیشتر دوربین‌ها سازگاری دارد، نزد خود نگه ‌دارید. برای مثال، کارت‌های حافظه، باتری‌ها، لنزها، فلاش‌ها و فیلترها از جمله مواردی هستند که با بیشتر مدل‌های‌ دوربین‌های یک شرکت سازگاری دارند.
۵) دوربین حرفه‌ای (DSLR) یا دوربین خانگی (Point and Shoot) ؟
هرچند کیفیت دوربین‌های حرفه‌ای در مقایسه با دوربین‌های خانگی بهتر است و شاید برخی اشخاص توان خرید آن‌ها را داشته باشند اما این نوع دوربین‌ها برای همه مناسب نیستند. به خاطر بسپارید که دوربین‌های حرفه‌ای معمولا بزرگ‌تر، سنگین‌تر و تمیز نگه ‌داشتن آن‌ها سخت‌تر (اگر تمایل داشته باشید که لنزهای آن را عوض کنید) و کار کردن با آن‌ها مشکل‌تر از دوربین‌های خانگی است. (در شماره آینده به مقایسه دوربین‌های خانگی و حرفه‌ای خواهیم پرداخت، پس بهتر است کمی برای خرید دست نگه دارید.)
۶) زوم‌های اپتیکال برتری دارند
زمانی که به مدل‌های مختلف دوربین‌های دیجیتال نگاه می‌کنید اغلب در خصوص میزان زوم آن‌ها بیشتر دو عبارت "زوم اپتیکال" و "زوم دیجیتال" را می‌شنوید. به میزان بزرگنمایی لنز زوم در دوربین‌های دیجیتالی زوم اپتیکال گفته می‌شود. در این نوع زوم هر چه فاصله کانونی بیشتر باشد میزان بزرگنمایی لنز بیشتر خواهد بود و آن را با x نشان می‌دهند. زوم دیجیتال در واقع اندازه پیکسل‌ها را در دوربین بزرگ‌تر می‌کند تا اندازه تصویر بزرگ‌تر از اندازه واقعی شود و با خارج شدن از حالت زوم تصویر به اندازه واقعی خود بر‌گردد. هر چه مقدار زوم دیجیتال را بیشتر کنیم ممکن است جلوه اصلی عکس از بین برود و تنها خطوط پیکسل دیده و به اصطلاح تصویر "نویزدار" شود. در هنگام خرید بهتر است به میزان زوم اپتیکال دوربین توجه بیشتری داشته باشید.
۷) خواندن متن‌های معرفی دوربین
پیش از خرید دوربین به مطالب و متن‌هایی که در خصوص با معرفی دوربین مورد نظرتان در مجله‌ها و وب‌سایت‌های مختلف نوشته شده نگاهی بیاندازید.
۸) تجربه عملی
پس از کسب اطلاعات اولیه در خصوص یک دوربین بهترین کار این است که سری به مغازه‌های دوربین فروشی بزنید و دوربین‌ها را از نزدیک بررسی و عملکرد آن‌ها را ارزیابی کنید.
۹) یافتن مناسب‌ترین قیمت
قدم بعدی پس از پیدا کردن دوربین مورد نظر، جست‌وجو در خصوص یافتن مناسب‌ترین قیمت بازار است. برای این ‌کار ابتدا سری به اینترنت و وب‌سایت‌های مختلف بزنید و با افراد کارشناس مشورت و از چندین مغازه در خصوص قیمت آن سوال کنید.
منبع : هفته‌نامه بزرگراه فناوری


همچنین مشاهده کنید