یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

اضطراب، بی خوابی و ابتلا به کمر درد


اضطراب، بی خوابی و ابتلا به کمر درد
اضطراب، خستگی، نداشتن خواب كافی و نشستن های طولانی بر روی صندلی های غیر استاندارد می توانند علت ۳۰ درصد از كمردردهای مزمن باشند.
این عوامل سن ابتلا به كمر درد را نیز كاهش داده و میزان شیوع آن را افزایش می دهند. كمر درد علل مختلفی دارد كه فقط نیمی از این علل دلایل ارگانیك و بدنی مانند دیسك كمر و یا شكستگی هستند و یكی از مهمترین علل آن عوارض روحی و روانی است. به طوری كه ۳۰ درصد بهبود بیماران مبتلا به این عارضه بستگی به مسایل روحی و روانی دارد.
دكتر روشنك مرادی، متخصص ارتوپدی با تأكید بر اینكه امروزه افزایش استرس عصبی و پایین آمدن سن كار از علل شایع كمر درد هستند گفت: تنها براساس تجویز پزشك فیزیوتراپی موثرترین روش درمان كمردرد و دردهای ناحیه ستون فقرات است. وی با اشاره به اینكه تقویت عضلات و رباط های ستون فقرات باعث متعادل پخش شدن فشار این ستون و كاهش فشار بر روی دیسك ها یا غضروف ها می شود، ورزش كردن بخصوص ورزش های مخصوص كمر را در تقویت عضلات كمر و پیشگیری از كمر درد موثر دانست و افزود: بسیاری از افراد به طور مادرزادی قوس های ستون فقراتشان طبیعی نیست ورزش كردن با نقشی كه در تقویت عضلانی ایفا می كند تا حدودی می تواند در بهبود این قوس ها موثر باشد. اما باید توجه داشت كه فرد مبتلا به كمر درد باید حتماً توسط پزشك معاینه شده باشد تا موثرترین فیزیوتراپی برای او تجویز شود. از دیگر عوامل خارج كمری كمردرد كیست تخمدان، عوارض گوارشی و سنگ كلیه هستند. دكتر پیمان میرشاهوله جراح و متخصص ارتوپد با بیان اینكه شاید بیش از ۱۰۰ علت برای كمر درد وجود داشته باشد می گوید: از این ۱۰۰ علت تنها ده عارضه آن مربوط به خود كمر است علل دیگری مانند داشتن كیست تخمدان در زنان، عادت ماهانه ناراحتی های معده، عوارض سیستم گوارش (پانكراس) و یا برای مثال سنگ های كلیه نیز از دلایل خارج كمری موثر در ایجاد كمر درد به شمار می روند.
دكتر شاهوله تأكید كرد: گرفتگی عضلات كمر معمولاً به علت كشیدگی عضلات، قرار گرفتن یك عضله به مدت طولانی در یك وضعیت ثابت یا كم رسیدن به عضلات در یك مدت طولانی ایجاد می شود زیرا این موارد اغلب خون رسانی به عضلات را دچار اختلال كرده و عضلات كمری از فعالیت لازم برخوردار نیستند. وی انجام ورزش های سنگین بدون آمادگی قبلی را در ایجاد گرفتگی درد شدید در ناحیه عضلات موثر خواند و گفت: وارد شدن فشار سنگین ناگهانی به كمر برای مثال در حمل و نقل وسایل، زمانی كه عضلات هنوز آمادگی تحمل وزن سنگین را ندارند باعث ایجاد گرفتگی عضلات و در نتیجه كمردرد می شوند. این متخصص ایستادن طولانی به ویژه به هنگام شستن ظرف ها را از علل شایع كمر درد در زنان دانست و توصیه كرد كه زنان در هنگام ظرف شستن از یك چهار پایه كوچك به ارتفاع حدود ۴۰ سانتی متر استفاده كنند به این صورت كه یك پای خود را بالای چهارپایه و یك پای خود را پایین آن قرار دهند به طوری كه لگن در این حالت به یك طرف متمایل شود و هر موقع احساس خستگی كردند به طور مرتب پاهای خود را جابجا كنند تا عضلات كمر و محور لگن جابجا شود و مفاصل در یك وضعیت ثابت طولانی باقی نمانند.
سمیه شرافتی
منبع : روزنامه همشهری


همچنین مشاهده کنید