پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

تعمق در لینوکس


تعمق در لینوکس
قدرت لینوكس در انعطاف بالای آن است، به همان اندازه كه در لینوكس تفكر كنید و اندیشه تان را لینوكسی كنید به همان اندازه كارهایتان را بهتر انجام خواهید داد و می توانید از راه دور فعالیت های مثمرثمرتری را انجام دهید.
ویندوز و لینوكس با آن كه تفاوت هایی نیز دارند شباهت هایی را هم دارند. از جمله هم ویندوز و هم لینوكس سیستم عامل های چند كاربره هستند و می توانند به هر كاربر محیط و منبع جداگانه ای اختصاص دهند و امنیت برپایه شناسایی هر كاربر كنترل می شود.
دسترسی به منابع نیز توسط عضویت در گروه ها كنترل می شود كه این باعث سهولت در اداره كردن حقوق كاربران بدون تداخل در حساب های شخصی تك تك آنها می باشد.
از جمله شباهت ها می توان به سیستم های فایل ها اشاره كرد كه هم ویندوز و هم لینوكس با دامنه گسترده ای از فایل های سیستمی كار می كنند.
فایل های سیستم اختصاصی می توانند با انعطاف زیادی این امكان را به هدایت كننده سیستم بدهند كه محل و چگونگی دسترسی به این فایل ها را انتخاب نماید.
همچنین ویندوز و لینوكس شمار زیادی از پروتوكل های شبكه ای مانند NetBIOS/IPX/TCP/IP و نیز دامنه وسیعی از آداپتورهای شبكه ای را پشتیبانی می كنند.
لینوكس قادر است از یك محصول سخت افزاری استاندارد با تولید انبوه پشتیبانی كند. لینوكس و ویندوز خدمات زیادی به كاربران ارایه می دهند و همچنین خدماتی از راه دور برای كاربران فراهم می كنند. این برنامه ها می توانند به صورت مجزا كنترل شوند و هنگامی كه سیستم راه اندازی می شود به طور خودكار شروع به كار كنند. گرچه شباهت های بسیاری بین این دو سیستم عامل وجود دارد، اما تفاوت های اساسی و كلیدی نیز بین این دو سیستم عامل وجود دارد. به عنوان مثال قابلیت های لینوكس در حوزه شبكه یكی از این تفاوت ها می باشد. لینوكس از آغاز برای محیط شبكه ای طراحی شد، از سیستم عامل برگرفته از مبدا و منشا خود یعنی یونیكس Unix می باشد و دستوراتی ساده و مختصر دارد،محیط متنی همواره مبنای پیكربندی لینوكس و داده های آن بوده است.
در مورد محیط گرافیكی ممكن است در نگاه اول لینوكس ساده به نظر برسد اما این سیستم عامل برخلاف آنچه در ظاهر می نماید دارای محیط شبكه ای بسیار پیچیده و قابلیت های امنیتی و اسكریپتی بسیار بالایی است كه در برخی موارد فقط در محیط متنی فعال می باشند. لینوكس قابلیت خودكارسازی زیادی دارد و برای كوچكترین و ابتدایی ترین كارها می توان با آن برنامه ریزی نمود. طبیعت مبتنی بر متن لینوكس یكی از قدرتمندترین و جذاب ترین ویژگی های آن می باشد. لینوكس یك مولفه گرافیكی دارد و قادر است كه با آداپتورهای گرافیكی سطح بالا كار كند.
بسیاری از علاقه مندان در گذشته با سیستم های IRIX كار می كردند. گرچه محیط گرافیكی در لینوكس كامل نیست و به شكل لایه ای در بالای سیستم در حال اجرا می باشد.
بدین مفهوم كه شما وقتی GUI را اجرا می كنید كه به آن نیاز داشته باشید و همچنین اگر سیستم شما بخش زیادی از زمان خود را صرف خدمات رسانی به یك برنامه كاربردی وب نماید می توانید سربار ناشی از واسط گرافیكی آن را با غیرفعال كردن آن از بین ببرید.
فایلهای پیكربندی لینوكس همگی فایل های متنی قابل خواندن هستند. این فایل ها مشابه فایل های INI در ویندوز می باشند. فایل های پیكربندی عموما برای برنامه های كاربردی خاص تهیه شده و به طور مجزا از دیگر پیكربندی ها نگه داری می شود.
اغلب فایل های پیكربندی در یك مكان واحد روی درخت فهرست (etc/) قرار دارند.
دستورات لینوكس به حروف كوچك و بزرگ حساس است، دستورات فرمان به حروف كوچك حساس می باشند. البته نه همیشه. اگر شما برای مدت طولانی با ویندوز كار كرده باشید باید به راه اندازی مجدد ویندوز عادت كرده باشید، چه وقتی كه خود ویندوز را نصب می كنید و چه وقتی كه برنامه ای جدید را نصب می كنید. اما لینوكس همانند قانون اول نیوتن عمل می كند. اولین بار كه راه اندازی می شود تا زمانی كه یك نیروی جبری بیرونی همانند نقایص و كاستی های سخت افزاری به آن اعمال نشود تمایل به حفظ وضعیت خود را دارد.در واقع طراحی سیستم عامل قدرتمندی همانند لینوكس مانعی برای خراب شدن هسته آن توسط برنامه های كاربردی می باشد. بنابراین به جز هسته لینوكس شما می توانید بدون نیاز به راه اندازی مجدد سیستم با همان restart هر برنامه نرم افزاری كه می خواهید نصب كرده، راه اندازی كنید و در هر زمان ممكن متوقف كنید.
گرچه تفاوت هایی كه بین ویندوز و لینوكس وجود دارد اغلب به دلیل برتری های لینوكس می باشد اما برای داشتن تفكر لینوكسی نیاز به آشنایی بیشتری با این سیستم عامل قدرتمند دارید كه به دفعات در شماره های بعدی راجع به آن صحبت خواهم كرد.
منبع: www. ۱۲۸.ibm.com
سایت: ITway.ir
ترجمه: فریما سادات میری
منبع : روزنامه جوان