پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

۱۰ توصیه به مصرف‌کنندگان


۱۰ توصیه به مصرف‌کنندگان
۱) انواع گوشت را از فروشگاه‌های معتبر و یخچال‌دار بخرید.
۲) حتی الامکان از محصولات بسته‌بندی شده و شناسنامه‌دار استفاده کنید.
۳) گوشت به هنگام مصرف باید خوب پخته شود. یادتان باشد که در طی سرخ کردن و کباب شدن، گوشت به طور کامل نمی‌پزد.
۴) امروزه بنابر پیشرفت‌هایی که در عرصه ژنتیک و وارد شدن نژادهایی با عملکرد قوی در پرورش دام، طیور و آبزیان شده، شاهد کاهش دوره رشد و عرضه به بازار این محصولات هستیم، به طوری که در برخی مناطق کشور دوره پرورش مرغ گوشتی تا ۳۶ روز کاهش یافته است. شنیدن چنین اخباری نباید شما را نسبت به این پیشرفت‌ها بدبین کرده و به انتساب آن، به سوی مواد هورمونی و غیرمجاز سوق دهد.
۵) ترکیبات گوناگونی از جمله مکمل‌های غذایی شامل برخی آنزیم‌ها، پروبیوتیک‌ها، مخمرها و ... برای بهبود رشد دام، طیور و آبزیان استفاده می‌شوند حتی برخی از داروها علاوه بر خاصیت اصلی ممکن است به طور نسبی محرک رشد باشند اما نترسید هر دارویی که در بهبود رشد مؤثر است لزوماً هورمون نیست و ضرر ندارد.
۶) رژیم خود را با استفاده از سبزیجات، غلات و میوه متنوع کنید و آن را صرفاً به منابع پروتیین دامی‌متکی نسازید.
۷) حداقل از خوردن پوست، جگر و حتی گردن مرغ خودداری کنید زیرا در صورتی که مرغ در اماکن نامطمئن پرورش یافته و کشتار شده باشد، می‌تواند محل تجمع هورمون‌ها باشد.
۸) از آنجایی که هورمون‌ها بیشترین عارضه را برای خانم‌ها به همراه دارند، بهتر است این گروه از انواع گوشت‌های نامطمئن استفاده نکنند.
۹) همواره در کنار غذاهای پرگوشت از بشقابی مملو از سبزیجات خام و پخته‌ نیز استفاده کنید زیرا این گروه غذایی به دلیل آنتی‌اکسیدان‌های متنوع می‌توانند به سیستم ایمنی شما در برابر ترکیبات مضری که سلامت‌تان را به مخاطره خواهند انداخت، کمک کنند.
۱۰) در هنگام خرید از فروشگاه‌های معتبر، همیشه انواع گوشت‌های قرمز و سفید را خریداری کنید تا به این ترتیب اصل تنوع در برنامه غذایی رعایت شود زیرا هریک از آنها از نظر مواد مغذی با یکدیگر متفاوت‌اند.
منبع : روزنامه سلامت