پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

چرا بدترین راه حل


چرا بدترین راه حل
ماجرای وزارت آقای علی کردان بعد از فراز و نشیب های تند و پیاپی سرانجام به استیضاح کشیده شده و قرار است روز سه شنبه آینده در صحن علنی مجلس مطرح شود. با توجه به شرایط خاص کشور از یکطرف و ضرورت حفظ حرمت اشخاص از طرف دیگر حق این بود که با تدبیر بزرگان کار به استیضاح نمی کشید و این موضوع به نحو دیگری فیصله پیدا می کرد.
بهترین شکل حل و فصل این بود که خود آقای کردان استعفا میداد و کنار میرفت تا خساراتی که تاکنون از رهگذر افشاگری ها طنزها سخنان جدی بیانیه های گروه ها و جمعیت ها و بحث ها و جدال های فراوان به کشور و نظام وارد شده وارد نمی شد. هم اکنون نیز هنور فرصتی برای این کار وجود دارد و در روزهای باقیمانده می توان از این راه جلوی خسارت های بیشتر را گرفت .
دلایل روشنی برای این اقدام وجود دارد که امید است آقای کردان به آنها توجه کند و بزرگان نیز با عنایت به این دلایل به آقای وزیر کشور توصیه کنند قبل از مطرح شدن استیضاح در صحن علنی مجلس با تصمیم خود کنار برود و به این ماجرا خاتمه دهد. بعضی از روشن ترین دلایل از اینقرارند :
۱) اطلاعات موثق حکایت از تلاش دو طرف برای تضعیف همدیگر و حتی به تعبیر خودشان مچ گیری و افشاگری دارد . طبع چنین ماجرائی نیز همین اقتضا را دارد و هر یک از دو طرف برای آنکه پیروز میدان جلوه کنند از هیچ اقدامی کوتاهی نخواهند کرد.
شاید پیش آمدن چنین وضعیتی خوشایند مخالفان دولت و معاندان نظام و کشور باشد ولی وفاداران به انقلاب و نظام و علاقمندان به حیثیت و اعتبار کشور قطعا چنین چیزی را نمی پسندند و از ضایعات زیانبار آن ابراز نگرانی می کنند. برای دولت نیز چنین وضعیتی خسارت بار است و نباید به آن راضی شود.
۲) حتی اگر وزیر کشور از جلسه استیضاح پیروز خارج شود و در این مسند بماند از اعتبار لازم برای اداره وزارتخانه ای که قرار است امنیت داخلی و کار بزرگی همچون انتخابات را انجام دهد برخوردار نخواهد بود. زیرا اکنون این فقط نمایندگان مجلس نیستند که به عدم صلاحیت آقای کردان برای ماندن در وزارت کشور معتقدند بلکه افکار عمومی کشور نیز بر همین اعتقاد است . بنابر این باقی ماندن آقای کردان در مسند وزارت کشور در عین حال که اگر با رای اعتماد مجدد مجلس باشد امری قانونی است اما چون خلاف انتظار و نظر عموم است اعتبار لازم را نخواهد داشت .
۳) طراحان استیضاح و طرفداران آن همگی از حامیان دولت هستند و این اقدام آنها نه تنها برای ضربه زدن به دولت نیست بلکه با هدف جراحی دولت و جدا کردن یک عضو نامتناسب با آن صورت میگیرد. این جراحی هرچند ممکن است برای دولت نقاهتی به همراه داشته باشد اما قطعا به نفع دولت و به توانمندتر شدن و افزایش اعتبار دولت تمام خواهد شد.
در نقطه مقابل کسانی که در مجلس به جناح مخالف دولت معروفند نه در طرح استیضاح حضور داشته اند و نه با آن همراهی می کنند. آنها آشکارا با استیضاح مخالفت و برای ابقا وزیر کشور تلاش می کنند. این واقعیت باید برای دولت و شخص رئیس جمهور پندآموز و پرمفهوم باشد. برای رئیس جمهوری که به آسانی اینهمه وزیر عوض می کند کنار گذاشتن وزیری که اصرار بر ابقا وی به اعتبار دولت و کشور و نظام لطمه وارد می کند چه معنائی دارد
۴) رئیس جمهور گفته است در جلسه استیضاح از وزیر کشور دفاع خواهد کرد . بر فرض که آقای رئیس جمهور از این صحنه پیروز خارج شود و بتواند برای باقی ماندن آقای کردان در مسند وزارت کشور رای اعتماد بگیرد در آنصورت با افکار عمومی چه خواهد کرد با طرفداران خود در نهادهائی مثل بسیج و بسیج دانشجوئی و مساجد و سایر جوامع چه خواهد کرد هیچیک از این مجامع تاکنون حاضر نشده اند در جریان کشمکش های این چند ماه از وزیر کشور حمایت کنند و عموما خواستار تعویض وی هستند. آنها قطعا خیرخواه دولت هستند و تمایلشان به اینست که این ماجرا هرچه زودتر و با هزینه ای هرچه کمتر پایان یابد.
۵) برای دولت و شخص رئیس جمهور قاعدتا همراهی آن دسته از نمایندگان مجلس که آشکارا حامی دولت محسوب می شوند باید امری مهم و حائز اهمیت باشد. رویاروئی با این نمایندگان در صحن علنی مجلس آنهم با وضعیت و شرایط ناخوشایندی که مطرح است قطعا به ریزش حامیان دولت منجر خواهد شد. این استیضاح چه رای بیاورد و چه نیاورد چنین زیانی را دربر خواهد داشت . بنابر این آیا بهتر نیست بدون آنکه دولت چنین خسرانی را متحمل شود به این ماجرا خاتمه دهد
ضمنا توصیه ما به وزیر کشور برای استعفا نه تنها بهیچوجه به معنای ذره ای مخالفت با شخص وی نیست بلکه صرفا از باب خیرخواهی است . ما معتقدیم ایشان می تواند با این استعفا از یکطرف استغنای خود را به اثبات برساند و از طرف دیگر در یکی از مناصب مفید مشغول خدمت شود. برای آنکه هیچ تردیدی در خیرخواهانه بودن این توصیه باقی نماند بد نیست به این نکته نیز اشاره کنیم که حتی رئیس مجلس که سالها آقای کردان از نزدیک ترین همکاران وی در سازمان صدا و سیما بود نیز طرفدار کنار رفتن ایشان از وزارت است و بارها همین توصیه را نموده است . این بهترین راه حل است با اینحال چرا رئیس جمهور و وزیر کشور به بدترین راه حل تن میدهند
امید است آقای کردان با توجه به این واقعیت ها شجاعانه برای حل و فصل این ماجرای ناخوشایند پیشقدم شود و استعفا بدهد. و اگر ایشان چنین نکند بزرگان تلاش کنند تا دیر نشده و ماجرا به بررسی استیضاح در صحن علنی مجلس که بسیار پرهزینه است کشیده نشده جلوی آنرا با راضی کردن آقای کردان به استعفا یا هر راه دیگری که صلاح است بگیرند.
منبع : روزنامه جمهوری اسلامی